PROJEKTI ZA MLADE

Javni poziv nevladinim organizacijama za predaju prijedloga projekata

Općina Centar Sarajevo raspisala je javni poziv organizacijama civilnog društva/nevladinim organizacijama koje se bave pitanjima mladih za predaju prijedloga projekata koji će biti finansirani iz budžeta Općine u 2023. godini.
Javni poziv nevladinim organizacijama za predaju prijedloga projekata

Prijedlozi projekata trebaju biti u skladu sa Zakonom o mladima Federacije Bosne i Hercegovine, strateškim/razvojnim ciljevima Općine Centar Sarajevo, Strategijom razvoja Općine Centar Sarajevo za period 2021-2027, Strategijom prema mladima 2022-2026., Agendom 2030, Rezolucijom Vijeća Europske unije (2020/C 415/01) i Europskom agendom za rad sa mladima iz sljedećih tema: 

1. Uključivanje mladih u procese donošenje oduka na lokalnom nivou;

2. Jačanje kapaciteta i osnaživanje mladih za saradnju u razvoju zajednice; 

3. Umrežavanje mladih sa područja općine Centar Sarajevo sa mladima iz bratskih općina/gradova;

4. Međugeneracijska saradnja - pozitivne prakse;

5. Savjetovanje i pružanje podrške mladima kroz širenje znanja i informacija o različitim tematskim prioritetima, praksama, konceptima, metodama i alatima – neformalno obrazovanje.

Javni poziv je objavljen 12. jula 2023. godine u dnevnim listovima „Dnevni avaz“, „Oslobođenje“ i na općinskoj web stranici: https://www.centar.ba/javni-pozivi-i-konkursi i ostaje otvoren do 9. augusta 2023. godine. 

Iznosi sredstava za odobrene projekte će biti u novčanom rasponu od 5.000 KM do 15.000 KM. Trajanje svakog projekta ne može biti manje od dva mjeseca niti duže od četiri mjeseca, a izabrani projekti trebaju da se provedu zaključno sa 31.12.2023 godine. 

Zainteresirane organizacije civilnog društva detaljne informacije o uslovima za apliciranje i kriterijima za finansiranje projekata mogu pronaći u Smjernicama za aplikante u okviru Javnog poziva. Pitanja u vezi sa javnim pozivom se mogu postaviti putem e-mail adrese mladi@centar.ba. Pitanja se mogu postavljati do 31. jula 2023. godine. Odgovori na upite će biti dostavljeni putem e-maila, unutar tri radna dana od dana primanja upita. 

Ispunjenu aplikaciju i set obavezne dokumentacije potrebno je dostaviti u jednom (1) štampanom primjerku, a kompletnu dokumentaciju (obaveznu i dodatnu) potrebno je dostaviti skeniranu i u elektronskoj formi (USB) u zatvorenoj koverti preporučenom poštom ili na protokol Općine tokom radnih dana (ponedjeljak – petak), u periodu od 8 do 16 sati sa naznakom „Za javni poziv za projekte OCD-a koje se bave pitanjima mladih“.

30.04.2024.
OBILJEŽAVANJE DANA OPĆINE CENTAR 2.- 9. MAJA
Polaganje cvijeća na mezarju Kovači i spomen obilježja 2. maja
30.04.2024.
CENTAR KULTURE I MLADIH OPĆINE CENTAR
Završen 27. festival komedije „Smijeh je lijek“
Više vijesti