OPĆINA CENTAR IZDVOJILA 60.000 KM

Nova oprema i adaptacija prostorija u Centru kulture i mladih

Načelnik Općine Centar Srđan Mandić zajedno sa pomoćnicom za obrazovanje, društvene djelatnosti, kulturu i sport Lejlom Dizdarević i dopredsjedavajućom Općinskog vijeća Sarom Arslanagić posjetio je Javnu ustanovu „Centar kulture u mladih Općine Centar Sarajevo“, te tom prilikom potpisao ugovor o donacji finansijskih sredstava sa direktorom Ernisom Šljivom.

Naime Općina Centar Sarajevo izdvojila je novčana sredstva u iznosu od 60.000 za nabavku novih teatarskih stolica i led rasvjete, te rekonstrukciju skladišnih prostorija u Jelićevoj 1.

-Svake godine trudimo se što više sredstava ulagati u kulturne i sportske ustanove, te tako podržati i unaprijediti te značajne društvene oblasti. Sa novom opremom, ustanova čiji smo osnivač, „Centar kulture i mladih Opštine Centar“ pružit će još ljepši ambijet i ugođaj svim našim građanima koji se odluče pogledati neku od predstava ili učestvovati u nekom od brojnih kulturnih projekata koji se realiziraju u Centru, kazao je načelnik Mandić.

Direktor Ustanove Ernis Šljivo zahvalio se načelniku Mandiću na posjeti te poručio da će Centar kulture i mladih i dalje predano raditi na kvalitetnom osmišljavanju slobodnog vremena djece, mladih i građana.

JU Centar kulture i mladih Općine Centar Sarajevo, čiji je osnivač Općina Centar Sarajevo, ustanova je koja od 1965. godine aktivno učestvuje u društvenoj zajednici. Brojni programi koji su autentično nastali i organizirani u Centru i danas predstavljaju neke od najznačajnijih kulturnih manifestacija Grada Sarajeva i Bosne i Hercegovine.

30.04.2024.
OBILJEŽAVANJE DANA OPĆINE CENTAR 2.- 9. MAJA
Polaganje cvijeća na mezarju Kovači i spomen obilježja 2. maja
30.04.2024.
CENTAR KULTURE I MLADIH OPĆINE CENTAR
Završen 27. festival komedije „Smijeh je lijek“
Više vijesti