KULTNOM FISU SE VRAĆA STARI SJAJ

Završeni radovi na zamjeni dotrajale stolarije na objektu FIS-a

U kultnom Fiskulturnom domu u Sarajevu završeni su radovi na zamjeni stare i dotrajale stolarije u dijelu objekta.

Riječ je o nastavku projekta obnove FIS-a, a ugradnja nove stolarije u dijelu objekta značajno će doprinijeti uštedi na toplotnoj energiji.

Kako bi dvorane bile što funkcionalnije zamijenjena je i zaštitna podloga na gimnastičkom parteru, te je u saradnji sa GK „Bosna“ dopremljeno i instalirano novo vratilo kao i zaštitna podloga oko gimnastičkih sprava.

Iz Javne ustanove „Centar za sport i rekreaciju“ poručili su da građane i građanke, buduće posjetioce objekta očekuje ljepši i funkcionalniji ambijent. 

Sa okončanjem radova zamjene stolarije na preostalom dijelu objekta fiskulturnog doma povećana je energetska efikasnost, a uz optimalno iskorištavanje energije postignuta je željena funkcionalnost, uz minimalne gubitke i potrošnju energije. Cilj povećanja energetske efikasnosti objekta je smanjivanje ukupne potrošnje energije i emisija štetnih gasova u okolinu, dok se istovremeno zadovoljavaju potrebe za energijom i udobnošću.

Da podsjetimo, u proteklom periodu na dijelu objekta zamijenjena je stara i dotrajala stolarija, uveden je novi sistem grijanja u cijelom objektu, obnovljene su sportske sale i svlačionice, te je ugrađena nova LED rasvjeta. Također je uveden novi sistem grijanja, završena je rekonstrukcija vodovodnih i kanalizacionih cijevi, te kompletne elektro mreže kao i sistema ventilacije što je umanjilo troškove održavanja i poboljšanom zaštitom okoline.

01.07.2024.
DRUŠTVENI CENTAR OPĆINE CENTAR SARAJEVO
Održane besplatne edukacije za trudnice i mlade roditelje
01.07.2024.
POZIV ZA KONFERENCIJU ZA MEDIJE
Predstavljanje rezultata projekta „I ja mogu drugačije“
01.07.2024.
KONTINUIRANA BRIGA O USTANOVAMA SOCIJALNE ZAŠTITE
Finansijska podrška JU „Terapijska zajednica Kampus“ Kantona Sarajevo
Više vijesti