PROJEKAT FINANSIRAN SREDSTVIMA OPIĆNE CENTAR

Započela sanacija stepeništa u Kalemovoj ulici

Radnici građevinske firme „Sela“ tokom ove sedmice su započeli sa realizacijom projekta sanacije pristupne pješačke staze i stepeništa u Kalemovoj ulici između brojeva 30-32 (Mjesna zajednica „Crni vrh-Gorica“).

Projekat sanacije u potpunosti finansira Općina Centar iz čijeg ovogodišnjeg budžeta za ovu namjenu je izdvojen iznos od 18.363 KM. U toku pripremnih radova biće uklonjena oštećena konstrukcija starog oštećenog stepeništa nakon čega slijedi izgradnja novog armirano-betonskog stepeništa. Također je planirana i ugradnja 29 metara zaštitne rukohvatne ograde kako bi se olakšala svakodnevna komunikacija. Ovom prilikom biće uređen i postojeći kameni zid. Kako je planirano projektom na kraju radova biće postavljene nove kulir ploče koje su pokazale izuzetnu otpornost na razne vremenske uslove posebno za zimskih mjeseci. Kako nalažu građevinske norme sav građevinski otpad će biti odvučen na gradsku deponiju. Za nadzor projekta odabrana je firma „Energoinvest“ d.d. Sarajevo.

 

Realizacije navedenog projekta je započela na osnovu ugovora o izvođenju radova kojeg su potpisali načelnik općine Centar Srđan Mandić i direktor firme „Sela“ Emir Tutić. 

01.07.2024.
DRUŠTVENI CENTAR OPĆINE CENTAR SARAJEVO
Održane besplatne edukacije za trudnice i mlade roditelje
01.07.2024.
POZIV ZA KONFERENCIJU ZA MEDIJE
Predstavljanje rezultata projekta „I ja mogu drugačije“
01.07.2024.
KONTINUIRANA BRIGA O USTANOVAMA SOCIJALNE ZAŠTITE
Finansijska podrška JU „Terapijska zajednica Kampus“ Kantona Sarajevo
Više vijesti