ULICA BORAK

Započeli pripremni radovi na asfaltiranju

Nakon okončanja radova na rekonstrukciji vodovodne i kanalizacione mreže u Ulici Borak, radnici firme „Bucomerc“ započeli su sa pripremnim radovima mašinskog uklanjanja oštećenog asfalta nakon čega će uslijediti asfaltiranje ulice.

Na osnovu sporazuma o finansiranju radova na rekonstrukciji separatne kanalizacione mreže i kućnih priključaka u Ulice Borak, a za što je Općina Centar izdvojila 299.100 KM, Općina Centar je takođe preuzela obavezu da izvrši sanaciju same ulice nakon završetka radova od strane KJKP „Vodovod i kanalizacija“. 

U obuhvatu sanacije nije planirano saniranje samo prokopanog dijela ulice, nego cijele širine ulice u cijelom njenom obimu. Općina je za ovu namjenu obezbijedila 60.000 KM. 

Potrebno je naglasti da je KJKP „Vodovod i kanalizacija“ kao nosilac realizacije sanacije vodovodne i kanalizacione mreže, ranije obavijestilo Općinu da zbog manjka mehanizacije i ljudstva produžavaju rokove na samoj realizaciji, te su radovi trajali znatno duže nego što je to definisano sporazumom, a na što Općina Centar nije mogla uticati.

Na inicijativu građana sa lokaliteta Borak, koji su u više navrata imali bujice vode niz Ulicu Borak, stepenište Borak, kao i u dvorištima svojih kuća, Općina Centar je na više sastanaka urgirala hitnu sanaciju kanalizacione mreže u samoj ulici Borak.

Da podsjetimo, Općina Centar je finansirala i sanaciju stepeništa čemu je prethodila rekonstrukcija vodovodne i kanalizacione mreže na ovom potezu. Općina Centar je za sanaciju stepeništa i rekonstrukciju vodovodne i kanalizacione mreže duž stepeništa Borak izdvojila 336.285 KM.

01.07.2024.
DRUŠTVENI CENTAR OPĆINE CENTAR SARAJEVO
Održane besplatne edukacije za trudnice i mlade roditelje
01.07.2024.
POZIV ZA KONFERENCIJU ZA MEDIJE
Predstavljanje rezultata projekta „I ja mogu drugačije“
01.07.2024.
KONTINUIRANA BRIGA O USTANOVAMA SOCIJALNE ZAŠTITE
Finansijska podrška JU „Terapijska zajednica Kampus“ Kantona Sarajevo
Više vijesti