Vijesti

23.11.2022.
Načelnik Mandić obišao buduće prostorije Evropske kuće
Načelnik Općine Centar Srđan Mandić jučer je zajedno sa šefom kooperacija u Delegaciji Europske unije u Bosni i Hercegovini Stefanom Ellerom i saradnicima posjetio prostorije u prizemlju zgrade kod Vječne vatre u Ulici Maršala Tita 62 gdje su u toku radovi na sanaciji i adaptaciji prostorija za smještaj Evropske kuće.
23.11.2022.
SPOJ ULICA ALIPAŠINA I TEPEBAŠINA
Okončani radovi na sanaciji stepeništa
Radovi na sanaciji stepeništa između ulica Alipašina 5 i Tepebašina kod broja 8 su okončani ove sedmice.
23.11.2022.
CENTAR KULTURE I MLADIH
Sutra počinje izložba historijskih ilustracija „Magični svijet Ilira“
Povodom Dana državnosti Bosne i Hercegovine, 24. novembra u 19 sati u galeriji Jelićeva, bit će otvorena izložba historijskih ilustracija „Magični svijet Ilira“ akademskog umjetnika Emira Durmiševića.
23.11.2022.
OKONČANA JAVNA RASPRAVA O NACRTU BUDŽETA
Predloženi mnogobrojni projekti
Jučer je u prostorijama Mjesne zajednice „Park-Višnjik“ održana posljednja javna rasprava o Nacrtu budžeta Općine Centar Sarajevo za 2023. godinu čime je zvanično okončana procedura provođenja javne rasprave o ovom dokumentu u trajanju od 15 radnih dana u skladu sa Odlukom Općinskog vijeća sa 22. redovne sjednice održane 27. oktobra 2022. godine.
22.11.2022.
ReLOad2
Novine Sarajevski dnevnik i 6. April od sada i u digitalnom formatu
Danas je u zgradi Općine Centar održana press konferencija povodom predstavljanja rezultata projekta „Online pristup kulturnoj baštini za građane općine Centar” kojeg su implementirali Fondacija Mediacentar i digitalni arhiv štampe INFOBIRO.
22.11.2022.
STEPENIŠTE U ULICI BORAK
Izgrađena armirano-betonska konstrukcija
Radnici građevinske firme „Sela“ okončali su armirano-betonske radove na izgradnji nove konstrukcije stepeništa u Ulici Borak.
22.11.2022.
MJESNA ZAJEDNICA „PARK-VIŠNJIK“
Danas posljednja javna rasprava o Nacrtu budžeta Općine Centar
Prema rasporedu održavanja javnih rasprava o Nacrtu budžeta Općine Centar Sarajevo za 2023. godinu, u utorak, 22. novembra 2022. godine u 17 sati u prostorijama Mjesne zajednice „Park-Višnjik“ u Ulici Čekaluša broj 69 će biti održana javna rasprava za građane ove mjesne zajednice.
22.11.2022.
POVODOM MEĐUNARODNOG DANA DJECE
Mališani iz vrtića „Višnjik“ posjetili Općinu Centar
Danas su mališani iz vrtića „Višnjik“ posjetili Općinu Centar i načelnika Srđana Mandića, povodom obilježavanja Međunarodnog dana djece, kao i povodom nastupajućeg Dana državnosti Bosne i Hercegovine.
21.11.2022.
OPĆINA CENTAR FINANSIJSKI PODRŽALA MANIFESTACIJU
Nastavljena tradicija sportske „Gimnazijade“
Danas je u prisustvu predstavnika Kantona Sarajevo, Gradske uprave i Općine Centar te mnogobrojnih srednjoškolaca i njihovih nastavnika u dvorani Kulturno-sportskog centra Skenderija zvanično otvoreno najveće sportsko takmičenje sarajevskih srednjoškolaca „Gimnazijada 2022“.
21.11.2022.
POTPISAN UGOVOR ZA SANACIJU STEPENIŠTA I PJEŠAČKIH STAZA
Općina Centar izdvojila još 330.522 KM za sanaciju stepeništa
Načelnik Općine Centar Srđan Mandić i direktor građevinske firme „Sela“ Emir Tutić u novembru ove godine potpisali su novi ugovor o investiciono-tehničkom održavanju stepeništa, pješačkih staza i stepeništa na području centralne gradske općine.
21.11.2022.
Obilježena Globalna sedmica poduzetništva
U petak 18. novembra u Međunarodnom centru za djecu i omladinu Novo Sarajevo obilježena je Globalna sedmica poduzetništva.
18.11.2022.
Postavljen parkovski mobilijar u Ulici Radićeva
Radnici kantonalnog javnog komunalnog preduzeća „Park“, na osnovu ugovora koji je načelnik Općine Centar Srđan Mandić potpisao sa direktorom Adisom Bešlićem, postavili su novi parkovski mobilijar u Radićevoj ulici.
18.11.2022.
OPĆINA CENTAR I UDRUŽENJE „CROA“
Radionice u okviru projekta „Zajedno protiv Cyber nasilja“
Centar za razvoj omladinskog aktivizma „CROA“ u okviru projekta „Zajedno protiv Cyber nasilja“, počeo je sa aktivnostima koje su usmjerene na povećanje stepena sigurnosti djece.
18.11.2022.
MJESNA ZAJEDNICA „ŠIP“
Danas javna rasprava o Nacrtu budžeta Općine Centar
Prema rasporedu održavanja javnih rasprava o Nacrtu budžeta Općine Centar Sarajevo za 2023. godinu, u petak, 18. novembra 2022. godine u 17 sati u prostorijama Mjesne zajednice „Šip“ u Ulici Dejzina Bikića broj 6 će biti održana javna rasprava za građane ove mjesne zajednice.
17.11.2022.
KRANJČEVIĆEVA ULICA – II FAZA
Započeli radovi na rekonstrukciji vodovodne i kanalizacione mreže
Radnici građevinske firme "Mibral" započeli su danas radove na rekonstrukciji vodovodne i kanalizacione mreže u ulici Kranjčevićeva na potezu od Ulice Halida Kajtaza do Ulice Fra Anđela Zvizdovića.
17.11.2022.
90 OSNOVACA UČESTVUJE U PROJEKTU
Općina finansira projekat „Moj krug podrške“
Udruženje „DUGA“ u saradnji sa Općinom Centar, a uz saglasnost Ministarstva za odgoj i obrazovanje Kantona Sarajevo, realizira projekat „Moj krug podrške“ koji odgovara na prepoznate potrebe ranjive kategorije djece u oblasti unapređenja socijalne inkluzije te podrške u razvoju životnih vještina kod djece i mladih iz ranjivih kategorija.
17.11.2022.
OPĆINA CENTAR I HILFSWERK INTERNERIONAL
Nastavak projekta „Hilfswerk Kuća podrške“ u općini Centar
Humanitarna organizacija Hilfswerk International ove godine je u okviru projekta „Hilfswerk Kuća podrške - Održivo pružanje usluga za starije osobe u kući u Bosni i Hercegovini“ pokrenula rad Ustanove socijalne zaštite „Hilfswerk Kuća podrške“ kao prve ovakvog karaktera u ovom dijelu Evrope.
16.11.2022.
OBNOVLJENA I VODOVODNA I KANALIZACIONA MREŽA
U toku izgradnja stepeništa u Ulici Ludviga Kube
Nakon što su okončani radovi na sanaciji vodovodne i separatne kanalizacione mreže u Ulici Ludviga Kube radnici građevinske firme „Sela“ započeli su radove na sanaciji stepeništa.
16.11.2022.
OBEZBIJEĐENO PREKO 108 TONA INDUSTRIJSKE SOLI
Općina Centar spremna za zimsko održavanje ulica
Služba za stambene i komunalne poslove u saradnji sa Službom za lokalno-ekonomski razvoj i mjesnu samoupravu Općine Centar okončala je pripremne radnje za zimsko održavanje ulica u centralnoj gradskoj općini za ovu zimsku sezonu.
16.11.2022.
CENTAR KULTURE I MLADIH
Koncert i izložba posvećeni Merimi Njegomir
Javna ustanova Centar kulture i mladih, čiji je osnivač Općina Centar, već dugi niz godina realizira projekat ”Kultura sjećanja”. To je projekat koji govori o kulturnoj baštini i o baštinicima, o socijalnoj uvjetovanosti pamćenja, te o paradoksu savremenog svijeta u kojem informacija gubi svoju afektivnu i pokretačku snagu.