Vijesti

12.09.2023.
OPĆINA IZDVOJILA 200.000 KM
Dvanaest osoba pokreće vlastiti biznis
U prostorijama Općine Centar danas je upriličeno potpisivanje ugovora sa dvanaest dobitnika bespovratnih sredstava za samozapošljavanje kroz start-up biznise, u ukupnoj vrijednosti od 200.000 KM.
12.09.2023.
OBJAVLJEN JAVNI POZIV ZA DODJELU NAGRADA
Općina će nagraditi vrhunske rezultate sportskih udruženja sa Centra
Općina Centar objavila je javni poziv za dodjelu nagrada sportskim udruženjima sa područja općine Centar za ostvarene vrhunske sportske rezultate u prethodnoj takmičarskoj sezoni, za pojedinačne i ekipne rezultate, a za ovu namjenu obezbijeđeno je 50.000 KM.
11.09.2023.
NOVA RADOST ZA MALIŠANE
Završeni radovi na uređenju dvorišta vrtića „Slavuj“
Radnici firme „Flex Invest“ d.o.o. Sarajevo okončali su radove na uređenju dvorišta vrtića „Slavuj“, a na osnovu ugovora koji se sklopljen sa Općinom Centar.
11.09.2023.
OBILJEŽEN MEĐUNARODNI DAN PISMENOSTI
Općina finansijski podržala Prvu gimnaziju
U petak, 8. septembra u Prvoj gimnaziji Sarajevo obilježen je Međunarodni dan pismenosti.
11.09.2023.
OPĆINA CENTAR I UDRUŽENJE „DABSTER“
Projekat „Razvojna gimnastika – Baby fitness“
Općina Centar će u saradnji sa udruženjem „Dabster“ realizirati projekat pod nazivom „Razvojna gimnastika – Baby Fitness“ za bebe sa navršenih 6 mjeseci starosti sa područja općine Centar.
09.09.2023.
BOGAT ZABAVNI PROGRAM ZA SVE GRAĐANE
Subota na Hastahani
U organizaciji Općine Centar Sarajevo, Komisije za pitanja mladih i Javne ustanove „Centar kulture i mladih“ u sarajevskom parku Hastahana danas se održava bogat program za sve uzraste pod nazivom "Subota na Hastahani".
08.09.2023.
PROJEKAT OPĆINE CENTAR
Nova rukohvatna ograda u Odobašinoj ulici
Radnici građevinske firme „Amco“ su, na osnovu ugovora kojeg su potpisali načelnik Općine Centar Srđan Mandić i direktor pomenute firme Muhamed Krajina, započeli sa realizacijom projekta postavljanja 120 metara nove rukohvatne zaštitne ograde u Odobašinoj ulici.
08.09.2023.
NOVA LED RASVJETA U CENTRU
Završeno postavljanje LED rasvjete u ulicama Patriotske lige i Marcela Šnajdera
Radnici Kantonalnog javnog komunalnog preduzeća „Park“ u dosadašnjem toku radova na rekonstrukciji javne rasvjete na nekoliko lokacija na području općine Centar, završili su ugradnju novih rasvjetnih tijela sa LED osvjetljenjem u ulicama Patriotske lige i Marcela Šnajdera.
08.09.2023.
BOGAT ZABAVNI PROGRAM ZA SVE GRAĐANE
Subota na Hastahani
U organizaciji Općine Centar Sarajevo, Komisije za pitanja mladih i Javne ustanove „Centar kulture i mladih“ pripremljen je brojni sadržaj za građane i građanke.
08.09.2023.
OTKLONJEN KVAR U ALIPAŠINOJ ULICI
U narednih dva sata očekuje se normalizacija vodosnabdijevanja
Kako navode iz Kantonalnog javnog komunalnog preduzeća „Vodovod i kanalizacija“ uspješno je otklonjen kvar u Alipašinoj ulici, a voda se postepeno pušta u sistem.
08.09.2023.
Počeli radovi na ucjevljenju površinskih voda
Na osnovu ugovora o izvođenju radova na redovnom održavanju saobraćajnica na području općine Centar, radnici Kantonalnog javnog komunalnog preduzeća „Rad“ su tokom jučerašnjeg dana počeli sa izradom drenaže radi ucjevljenja površinskih voda na dionici Ulice Nahorevska do broja 136., prema raskrsnici za gornju Radavu na dužini od 80 metara.
08.09.2023.
OPĆINA CENTAR IZDVOJILA 200.000 KM
Potpisivanje ugovora o dodjeli sredstava za start-up biznise
U Općini Centar u utorak, 12. septembra 2023. godine u 11:00 sati biće organizovano potpisivanje ugovora sa 12 korisnika granta koji su ostvarili pravo na isplatu sredstava u sklopu „Javnog poziva za realizaciju programa poticaja samozapošljavanja mladih i unaprjeđenje poduzetništva iz sredstava Budžeta Općine Centar Sarajevo za 2023. godinu“ i „Javnog poziva za realizaciju programa poticaja za unaprjeđenje poduzetništva iz sredstava Budžeta Općine Centar Sarajevo za 2023. godinu.
08.09.2023.
DRUGA FAZA PROJEKTA
Nastavljeni radovi na rekonstrukciji raskrsnice ulica Patriotske lige-Kromolj-Slatina
Radnici građevinske firme „Grakop“ nastavili su radove na rekonstrukciji raskrsnice i dijelova ulica Patriotske lige, Kromolj i Slatina (druga faza). Finansijer projekta je Općina Centar koja je za ovu namjeru iz budžeta izdvojila 348.112 KM.
07.09.2023.
PROJEKAT FINANSIRAN SREDSTVIMA OPIĆNE CENTAR
Započela sanacija stepeništa u Kalemovoj ulici
Radnici građevinske firme „Sela“ tokom ove sedmice su započeli sa realizacijom projekta sanacije pristupne pješačke staze i stepeništa u Kalemovoj ulici između brojeva 30-32 (Mjesna zajednica „Crni vrh-Gorica“).
07.09.2023.
„HILFSWERK KUĆA PODRŠKE“
Općinu Centar posjetile predstavnice Austrijske razvojne agencije ADA, Hilfswerk International
Pomoćnica općinskog načelnika za boračko-invalidsku i socijalnu zaštitu Općine Centar Amra Hašimbegović-Vučković ugostila je danas predstavnice Austrijske razvojne agencije ADA, Hilfswerk International i Ustanove socijalne zaštite “Hilfswerk Kuća podrške”.
06.09.2023.
ODRŽANA 8. VANREDNA SJEDNICA OPĆINSKOG VIJEĆA CENTAR
Datum održavanja referenduma pomjeren na 22. oktobar 2023. godine
Juče je održana 8. vanredna sjednica Općinskog vijeća Centar.
06.09.2023.
Subota na Hastahani
U organizaciji Općine Centar Sarajevo, Komisije za pitanja mladih i Javne ustanove „Centar kulture i mladih“ pripremljen je brojni sadržaj za građane i građanke.
06.09.2023.
ULICA BORAK
Započeli pripremni radovi na asfaltiranju
Nakon okončanja radova na rekonstrukciji vodovodne i kanalizacione mreže u Ulici Borak, radnici firme „Bucomerc“ započeli su sa pripremnim radovima mašinskog uklanjanja oštećenog asfalta nakon čega će uslijediti asfaltiranje ulice.
06.09.2023.
CENTAR KULTURE I MLADIH
Besplatna škola stripa za srednjoškolce i studente
Javna ustanova „Centar kulture i mladih“, čiji je osnivač Općina Centar, organizuje besplatnu školu stripa za srednjoškolce i studente.
05.09.2023.
POČELO POSTAVLJANJE MOBILIJARA I NOVE RASVJETE
Privode se kraju radovi na uređenju Gradskog parka Jezero - Betanija
Radovi na uređenju Gradskog parka Jezero na Betaniji koji pokriva površinu nešto manju od 7 hektara privode se kraju.