Vijesti

14.02.2017.
U saradnji sa Prvom policijskom upravom Općina će obezbijediti policijske patrole u mjesnim zajednicama
Sigurnosna situacija na području općine Centar je na zadovoljavajućem nivou, ali u narednom periodu će biti poduzeti koraci kako bi se ona podigla na još veći nivo. Ovo je zaključeno na sastanku koji je načelnik Općine Centar Sarajevo dr. Nedžad Ajnadžić održao sa Fahrudinom Halačom, načelnikom Prve policijske uprave-Policijska stanica Centar.
14.02.2017.
Nastavljena besplatna škola košarke za osnovce
U nastojanjima da se učenicima osnovnih škola omogući učešće u što raznovrsnijim sportskim aktivnostima, Općina Centar Sarajevo, u saradnji sa Javnom ustanovom „Centar za sport i rekreaciju“, i u ovoj školskoj godini organizovala je besplatnu školu košarke za učenike od petog do devetog razreda osnovnih škola sa područja Centra.
13.02.2017.
U Centru za zdravo starenje održana radionica za djecu sa posebnim potrebama
U okviru projekta „Pokaži svoj talenat“ u ponedjeljak, 13. februara 2017. godine, u prostorijama Centra za zdravo starenje Općine Centar (Maršala Tita 12) održana je radionica za djecu sa posebnim potrebama.
13.02.2017.
Općina Centar želi graditi Dom za penzionere
Načelnik Općine Centar Sarajevo dr. Nedžad Ajnadžić je zajedno sa pomoćnicima Almom Sadović, Damirom Konjičaninom, Hatom Kadić, te savjetnicima Mustafom Resićem i Bećirom Sirovinom posjetio Kantonalno javno komunalno preduzeće „Park“ gdje su ih ugostili v.d. direktor Alen Ramić i tehnički direktor Sektora održavanja javnih zelenih površina i tehničkih poslova Suad Hećo.
13.02.2017.
Utvrđen program proslave godišnjice 105. motorizovane brigade
Organizacioni odbor za obilježavanje 24. godišnjice formiranja 105. motorizovane brigade Armije RBiH kojeg sačinjavaju predstavnici izvršne i zakonodavne vlasti Općine, predstavnici parlamentarnih stranaka koje participiraju u radu Vijeća, te pripadnici boračkih udruženja iz Centra, a na čijem čelu je predsjedavajuća Općinskog vijeća Centar Karolina Karačić, održao je 13. februara 2017. godine sastanak na kojem je utvrđen protokol aktivnosti koje će se odvijati u periodu od 16. do 18. februara.
13.02.2017.
Nastavak Sportsko animacijskog programa za djecu predškolskog uzrasta
Tjelesna aktivnost kod djece utiče na zdravlje i predstavlja prevenciju razvoju rizičnih faktora prilikom odrastanja.
11.02.2017.
U parku Hastahana održan Porodični dan
Na ledenoj plohi u parku Hastahana na Marijin dvoru, a pod pokroviteljstvom Općine Centar, u subotu, 11 februara 2017. godine održana je manifestacija Porodični dan, gdje je nadležna općinska služba u saradnji sa Centrom za kulturu pripremila bogat kulturno-zabavni i sportski program za sve uzraste.
10.02.2017.
Sutra u parku Hastahana manifestacija Porodični dan
Općina Centar kao pokrovitelj Porodičnog dana koji treba biti održan u subotu 11. februara 2017. godine na ledenoj plohi u parku Hastahana na Marijin dvoru od 9 do 22 sata, poziva sve zainteresovane da se pridruže ovoj manifestaciji gdje je nadležna općinska služba pripremila bogat kulturno-zabavni i sportski program za sve uzraste.
10.02.2017.
Velika zainteresovanost za projekat sufinansiranja troškova vantjelesne oplodnje
Samo sat vremena otkako je početkom ovog mjeseca na web stranici Općine Centar Sarajevo objavljena informacija da će Općina realizirati projekat sufinansiranja troškova vantjelesne oplodnje, uslijedili su telefonski pozivi zainteresovanih parova za ovaj pilot projekat koji je Općina Centar, kao prva lokalna zajednica u Federaciji Bosne i Hercegovine, pokrenula s ciljem stvaranja optimalnih uslova za podizanje nataliteta.
10.02.2017.
Nastavak besplatne škole ragbija za učenike osnovnih škola
U nastojanjima da se učenicima osnovnih škola omogući učešće u što raznovrsnijim sportskim aktivnostima, Općina Centar Sarajevo, u saradnji sa Javnom ustanovom „Centar za sport i rekreaciju“, u ovoj školskoj godini organizovala je besplatnu školu ragbija za učenike od trećeg do sedmog razreda osnovnih škola sa područja Centra.
10.02.2017.
Urnebesna monodrama „Mora od odmora“ na sceni Centra za kulturu
Javna ustanova Centar za kulturu Sarajevo, čiji je osnivač Općina Centar, u subotu 11. februara 2017. godine organizuje izvođenje monodrame „Mora od odmora“, koju igra bosanskohercegovački glumac mlađe generacije Rijad Gvozden. Predstava će biti održana u velikoj sali Centra za kulturu (Jelića 1) sa početkom u 20 sati.
10.02.2017.
U Centru za zdravo starenje organizuje se radionica za djecu sa posebnim potrebama
Općina Centar Sarajevo jedan je od organizatora projekta „Pokaži svoj talenat“ namijenjenog djeci sa posebnim potrebama.
09.02.2017.
Navijači podržali Općinu Centar u planovima za rekonstrukciju stadiona „Asim Ferhatović Hase“
Načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić organizovao je sastanak na kome je glavna tema bila nastavak aktivnosti na projektu modernizacije stadiona „Asim Ferhatović Hase“ na Koševu, projekat koji predstavlja jedan od prioriteta uprave Općine Centar, a za koji su interes iskazali investitori iz Mađarske, Kuvajta, Katara, Turske i Njemačke.
09.02.2017.
Održana prezentacija projekta „Etika u filozofiji življenja – borba za čovjeka u ljudskom biću“
U velikoj sali Općine Centar 9. februara 2017. godine održana je prezentacija projekta „Etika u filozofiji življenja – borba za čovjeka u ljudskom biću“, namijenjena učenicima osnovnih i srednjih škola sa područja Centra.
09.02.2017.
Kontrola higijenske ispravnosti pitke vode na lokalnim vodovodima
Općina Centar je i ove, kao i prethodnih godina u svom budžetu obezbijedila finansijska sredstva za stalni nadzor, kontrolu i kontinuiranu dezinfekciju vode za piće na nekoliko lokalnih vodovoda.
09.02.2017.
Nastavak besplatne škole gimnastike za osnovce
U prvom polugodištu školske 2016/2017. godine Općina Centar Sarajevo, u saradnji sa JU „Centar za sport i rekreaciju“, realizovala je prvi dio projekta besplatne škole gimnastike. Nakon završetka raspusta 7. februara nastavljena je škola gimnastike, a ovaj projekat Općina Centar podržala je sa 5.700 maraka.
08.02.2017.
U subotu Porodični dan na klizalištu Hastahana
Pod pokroviteljstvom Općine Centar u subotu 11. februara ove godine na ledenoj plohi u Hastahani biće organizovan Porodični dan u periodu od 9 do 22 sata.
08.02.2017.
Izgradnja gasne mreže na Kromolju i Poljinama biće nastavljena
Načelnik Općine Centar Sarajevo dr. Nedžad Ajnadžić posjetio je sa svojim saradnicima KJP Sarajevogas gdje je sa direktoricom Nihadom Glamoč i predstavnicima ovog preduzeća razgovarao o aktuelnim pitanjima razvoja gasne mreže na području općine Centar i podizanju kvaliteta pružanja komunalnih usluga građanima.
08.02.2017.
Nastavak projekta besplatne rekreacije - aerobik za žene
Centar za sport i rekreaciju u saradnji sa Službom za obrazovanje, kulturu i sport Općine Centar u februaru ove godine nastavlja sa realizacijom projekta besplatne rekreacije-aerobika za sve stanovnice sa područja općine Centar. Projekat se nastavlja 20. februara 2017. godine, a nakon kraće zimske pauze.
08.02.2017.
Općina Centar organizira odlazak osnovaca u Narodno pozorište
Zahvaljujući finansijskoj podršci Općine Centar Sarajevo i tokom februara 2017. godine nastavljene su posjete učenika osnovnih škola sa područja Centra predstavama u sarajevskom Narodnom pozorištu. Planirano je da tokom ovog mjeseca oko 700 učenika i 30 nastavnika iz deset osnovnih škola besplatno pogleda sedam predstava.