Večeras otvaranje Festivala bajke za djecu i odrasle

U periodu od 2. do 25. novembra 2018. godine Javna ustanova „Centar kulture i mladih Općine Centar Sarajevo“ u saradnji sa Udruženjem za podršku obrazovanja, odgoja, kulture i tradicije „Bajka“ organizuje četvrti po redu Festival bajke za djecu i odrasle.
Večeras otvaranje Festivala bajke za djecu i odrasle

Sve predstave, predavanja, izložbe, radionice, prezentacije, promocije i pripovjedačke predstave, za sve uzraste, će biti održane u prostorijama Centra u Jelićevoj ulici, a u navedenom periodu će biti održano više od 36 programa za djecu, mlade i odrasle.

 

Svečano otvaranje festivala uz Bajke starog Dubrovnika i Jasnu Held najavljeno je za petak 2. novembar u 19.30 u Centru kulture i mladih (Jelića 1).

 

Za 3. novembar, u periodu od 9 do 14 sati u velikoj sali Centra kulture i mladih održat će se seminar „Umijeće pripovijedanja za roditelje, stručnjake, studente i umjetnike“. Istog dana, u 18 sati, planirano je održavanje Bajke starog Dubrovnika – Jasna Held, za sve preko pet godina.

 

Za 4. novembar u periodu od 9.30 održat će se Prstne i gestovne igre-Predavanje Udruženja za dječiju kulturu „Žar ptica“, a nakon toga u 11 sati Prstne i gestovne igre – Radionica Valdorf društvo Srbija. U 13.30 sati biće prikazane „History of the storytelling movement in Canada“. U 14.30 su planirani „Pripovjedački pokreti u Kanadi, Bosni i Hercegovini i regionu“.

 

U 15.30 sati predviđeno je prikazivanje Bosanske narodne bajke u animiranom filmu.

05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti