Uređen trg ispred Pozorišta mladih

U utorak, 6. novembra 2018. godine u 11 sati predstavnici Općine Centar Sarajevo, na čelu sa načelnikom dr. Nedžadom Ajnadžićem, će ozvaničiti završetak radova na uređenju trga ispred Pozorišta mladih u Kulovića ulici.
Uređen trg ispred Pozorišta mladih

Naime, Općina Centar je u proteklom periodu pokrenula aktivnosti kako bi ovaj prostor pretvorila u trg na kojem će moći uživati svi posjetitelji.

 

Na inicijativu načelnika Ajnadžića Ministarstvo saobraćaja Kantona Sarajevo je početkom augusta ove godine izdalo rješenje o ukidanju javnog parking prostora i vraćanje u posjed Općini Centar, koja je vlasnik zemljišta s ciljem privođenja krajnjoj namjeni.

 

Prostor unutar trga pruža mnoge mogućnosti, od mjesta za igru i druženje, do mjesta za umjetničke performanse ili neke druge vidove zabave i edukacije.

 

Podsjećamo, Općina Centar je uputila inicijativu Skupštini Kantona Sarajevo za preimenovanje naziva ovog trga u Trg kulture Jurislav Korenić u čast velikog pozorišnog i tv reditelja, osnivača Pozorišta mladih, Kamernog teatra 55 i Festivala MESS.

05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti