Općina nastavlja podržavati rad Bosanskog kulturnog Centra

Nastavljajući pružati podršku projektima iz oblasti kulture, u Općini Centar Sarajevo u utorak, 14. maja 2019. godine, potpisan je protokol kojim je iz budžeta ove lokalne zajednice donirano 15.000 maraka Javnoj ustanovi „Bosanski kulturni centar Kantona Sarajevo“.

Protokol su potpisali, u ime Općine Centar načelnik dr. Nedžad Ajnadžić, a u ime BKC-a direktor Edin Kukavica.

 

Načelnik Ajnadžić je naglasio da će Općina Centar nastojati i u budućnosti pružati podršku i pomoć koliko god to budu omogućavala finansijska sredstva.

 

-S obzirom na značaj ove institucije kulture sretni smo što možemo pomoći u skladu sa našim mogućnostima. U prošloj godini izdvojili smo sredstva u iznosu od 15.000 maraka za sanaciju ulaznog atrija Bosanskog kulturnog centra, a sa podrškom ćemo nastaviti i u budućnosti, naglasio je Ajnadžić.

 

Uprava Bosanskog kulturnog centra od prošle godine je krenula sa obnovom određenih dijelova zgrade u čije održavanje je od proteklog rata uloženo jako malo sredstava.

 

-Ovdje se ne radi samo o socijalnoj osjetljivosti i društvenoj odgovornosti. Svaki ovaj iznos koji dobijemo treba pomnožiti sa činjenicom da načelnik i općinska administracija Općine Centar ovo ne moraju raditi. Ničim ih ne obavezuje niti jedan zakon izuzev dobre volje da pomognu, socijalne osjetljivosti i društvene odgovornosti prema građanima, odnosno korisnicima Bosanskog kulturnog centra, ali i šire. Sredstva koja smo dobili od Općine će biti utrošena na rekonstrukciju bine. U prošloj godini je rađena vanjska konstrukcija zgrade, a sada je težište prebačeno na rekonstrukciju glavne sale koja podrazumijeva nabavku razglasne i rasvjetne opreme, kao i rekonstrukciju bine, pojasnio je Kukavica.

 

Potpisivanju protokola u ime Općine prisustvovali su i savjetnici načelnika Mustafa Resić, Osmo Babić i Bećir Sirovina, te pomoćnica načelnika za  boračko-invalidsku, socijalnu zaštitu i društvene djelatnosti Jasmina Fazlić.

05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti