Obnovljene klupe na Obali Maka Dizdara

Zahvaljujući finansijskim sredstvima Općine Centar, koja iz godine u godinu radi na očuvanju i poboljšanju kvaliteta života svojih građana, na jednoj od najatraktivnijih šetnica na njenom području izvršena je obnova klupa i kanti za otpatke. Izvođač radova bilo je Kantonalno javno komunalno preduzeće „Park“.

Nakon završetka sanacije i uređenja šetališta duž Obale Maka Dizdara, projekta u koji je Općina Centar u 2012. godini uložila gotovo pola miliona konvertibilnih maraka, postavljene su nove klupe i kante za otpatke.

 

Tokom proteklog perioda zbog oštećenja i dotrajalosti bilo je neophodno izvršiti sanaciju klupa namijenjenih za odmor građana i posjetilaca.

 

S obzirom na ovu činjenicu, radnici Kantonalnog javnog komunalnog preduzeća „Park“ su prethodnih dana završili radove, gdje su zamijenjene oštećene drvene štafle. Ukupno je sanirano deset klupa i tri kante.

 

Obnovljena i lijepo uređena šetnica na Obali Maka Dizdara čini ambijentalnu cjelinu sa pješačkim mostom „Festina lente“ kod Akademije likovnih umjetnosti koji povezuje dvije obale Miljacke.

05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti