Zamm MC pobjednik turnira „Fis gol 2019.“

U subotu 22. juna 2019. godine finalnim utakmicama završen je „Fis gol 2019“. Nakon 15 dana trajanja, prema riječima posjetitelja, jednog od najbolje organizovanih turnira u posljednjih nekoliko godina, odigrane su finalne utakmice u četiri kategorije, i to kategorije seniora, veterana te dječaka rođenih 2009. i 2010. godine.

U grupi veterana za prvo mjesto takmičile su se ekipe Sensu i FC Centar. Prvo mjesto u ovoj kategoriji osvojila je ekipa FC Centar. U grupi dječaka rođenih 2009. godine prvo mjesto osvojila je ekipa FK Željezničara, a u grupi dječaka rođenih 2010. godine prvo mjesto pripalo je ekipi FK Sarajeva.

 

Za sve ljubitelje malog nogometa ljepoticu turnira priredili su seniori u finalnoj utakmici.  Za pobjednika turnira u kategoriji seniora igrale su ekipe Zamm  MC i Paja Taxi, a pobjeda je pripala ekipi Zamm MC.

 

Prema riječima direktora turnira Dženana Muminovića, manifestacija je protekla bez ikakvih problema, a sudionici i posjetitelji su se odlično zabavili.

 

Okupljeni posjetitelji su izrazili zadovoljstvo naglašavajući da ovaj turnir ponovo treba postati tradicionalan.

 

Za sve pobjedničke ekipe i najbolje pojedince uručena su priznanja i nagrade, a uručene su i zahvalnice prijateljima turnira koji su podržali njegovo održavanje.

 

Zahvalnicu Općini Centar i načelniku dr. Nedžadu Ajnadžiću za nesebičnu podršku u realizaciji turnira preuzeo je savjetnik načelnika Mustafa Resić.

 

Općina Centar između ostalih podržala je organizaciju ovog turnira, a prema riječima savjetnika Resića, ova lokalna zajednica će to činiti i u budućnosti.

 

-Prije svega čestitam svim igračima na onome što su pokazali tokom turnira. Sport živi u Sarajevu i ovaj turnir je to dokazao. Mi kao lokalna zajednica dajemo veliki značaj razvoju sporta i nastavit ćemo to raditi i u budućnosti. Također, čestitam i organizatorima turnira koji su uradili odličan posao, kazao je Resić.

 

Malonogometni turnir je organizovao Futsal klub Centar u suorganizaciji sa JU Centar za sport i rekreaciju i uz finansijsku podršku Općine Centar, te drugih institucija i privrednih subjekata.

05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti