CENTAR KULTURE I MLADIH

U srijedu na sceni u Jelićevoj predstava „Lijevo desno glumac“

U velikoj sali Centra kulture i mladih Općine Centar (Jelića 1), u srijedu, 19. juna 2019. godine sa početkom u 20 sati će biti izvedena predstava „Lijevo desno glumac“ Zijaha Sokolovića.
U srijedu na sceni u Jelićevoj predstava „Lijevo desno glumac“

„Lijevo desno glumac“ Zijaha Sokolovića, program kao predstava, predavanje, team building, radionica preko kojih Sokolović duhovito, filozofski, kabaretski objašnjava kako shvatiti da ste „glumci u svom teatru“ i kako biti umjetnik u svom životu.

 

Za 50 godina glumačkog života Sokolović je dobitnik 76 nagrada za svoj umjetnički rad, ambasador dobre volje UNDP-a za toleranciju i nenasilje, osnivač Thearta Salzburg - Zagreb, dobitnik Zlatnog vijenca Evropske unije kao najbolji i najkvalitetniji EU projekt u edukaciji djece.

 

Kroz tekst „Lijevo desno glumac“ Sokolović ističe da svaka „prava dramska radnja“ ima svog režisera i pisca. Neka od ključnih pitanja na koje ova predstava pokušava dati odgovore su: Da li naš život, kao prvu dramsku radnju razumijemo objektivno ili subjektivno u datim okolnostima? Da li u svakodnevnom životu prvih dramskih radnji i mi možemo biti i postati umjetnici? Zašto nam se događa tekst „nemam vremena“ ili „ako budem imao vremena“ i „ako nađem vremena“?

05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti