Nastavljen malonogometni turnir „Fis gol 2019“

Malonogometni turnir za sve generacije „Fis gol 2019“, kojeg organizuje Futsal klub Centar u suorganizaciji JU Centar za sport i rekreaciju, a čiji je osnivač Općina Centar, nastavlja se utakmicama koje su na današnjem rasporedu.

Podsjećamo, odlukom organizatora, „Fis gol 2019“ je počeo 7. juna, a trajat će tri sedmice, u kojima će biti odigrano na desetine utakmica. Na prostoru otvorenog igrališta FIS-a tokom trajanja turnira takmiče se sve generacije u okviru četiri kategorije, i to seniori, veterani te dječaci rođeni 2009. i 2010. godine. Turnir je okupio preko 80 ekipa.

 

Danas su na programu četiri utakmice i to u seniorskoj konkurenciji igraju u 20 sati Zamm MC – Mošćanica, a u konkurenciji veterana u 20,40 igraju Sensu i FC Centar; u 21,20 Jump bilijar club – Čengić Vila, te u 22 sata Slavija – Winner.

 

Malonogometni turnir FIS gol jedan je od najprepoznatljivijih brendova grada Sarajeva prije ratnih dešavanja. Nažalost, tradicionalni malonogometni turnir, koji je na terenima kultnog FIS-a okupljao majstore malog nogometa, dugo je čekao na svoj povratak, a ove godine ponovo je sa ljubiteljima futsala.

 

Za sve pobjedničke ekipe i najbolje pojedince pripremljena su priznanja i nagrade.

05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti