Planiranom dinamikom se odvijaju radovi u Bolničkoj ulici

Otkako su započeli radovi početkom juna ove godine na rekonstrukciji dijela Bolničke ulice, između raskrsnica sa ulicama Stjepana Tomića i Patriotske lige u dužini od 440 metara, radnici angažovane građevinske firme „Grakop“ iz Kiseljaka mašinski uklanjaju stari oštećeni asfalt i podlogu.

– Sa radovima smo krenuli 6. juna i uspjeli smo na dijelu Bolničke ulice između Koševa i Čekaluše mašinski ukloniti stari asfalt i postaviti novu tamponsku podlogu. Sada radimo mašinski iskop na potezu od Čekaluše do novog stambeno-poslovnog objekta. Kako je planirano samo ćemo mijenjati oštećene ivičnjake sa dvije strane saobraćajnice, a poslije uraditi novu drenažu za prikupljanje podzemnih voda koje ćemo sprovesti u novoizgrađene slivnike. Nakon toga slijedi uređenje i nivelacija šahtova i slivnika na novu kotu i na kraju radova ćemo postaviti najkvalitetniji SMA asfalt. Po završetku pomenutih radova  na ovoj dionici Bolničke ulice slijede radovi na dijelu Ulice Koševo. Zbog velikog protoka motornih vozila nismo mogli istovremeno zatvoriti obje ove ulice, jer bi nastao saobraćajni kolaps, objasnio je Mujo Topalović, šef gradilišta građevinske firme „Grakop“.

 

Ukupna vrijednost radova u dijelovima Bolničke i Koševo ulice je 700 hiljada KM, a sredstva su obezbijedili Direkcija za ceste Kantona Sarajevo i Općina Centar.

 

Tokom izvođenja navedenih radova, na osnovu rješenja Ministarstva saobraćaja Kantona Sarajevo, u potpunosti je obustavljen saobraćaj motornih vozila na ovoj dionici Bolničke ulice, koji je preusmjeren na alternativne pravce. Stoga se pješaci i vozači mole za strpljenje tokom perioda izvođenja radova, jer će završetkom ovog projekta dobiti moderno uređenu saobraćajnicu.

 

Nakon asfaltiranja Bolničke ulice slijedi rekonstrukcija dijela Ulice Koševo – 1. faza od raskrsnice sa Ulicom Patriotske lige do raskrsnice sa Ulicom Kemal-begova, dužine 360 metara.

 

Općina Centar je zajedno sa Direkcijom za ceste KS obezbijedila sredstva i za drugu fazu rekonstrukcije Ulice Koševo od raskrsnice sa Ulicom Kemal-begova do Titove ulice dužine 232 metra.

05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti