Javni poziv mladima za pokretanje kreativnog IT vlastitog biznisa

Lokalno partnerstvo za razvoj poduzetništva Centar Sarajevo poziva zainteresovane mlade osobe od 18 do 35 godina s područja Kantona Sarajevo da se prijave za učešće u Programu podrške pokretanju poduzetničkih ideja u oblastima ICT i kreativnih industrija.

Prijaveje moguće predati do 7. augusta 2020. godine popunjavanjem online formulara koji je dostupan na ovom linku.

 

Učesniciće kroz ovaj programdobiti stručnu podršku u jačanjusvojih vještina u poduzetništvu i poslovnomplaniranju, odnosno u izradi biznis plana. Pokretanje poduzetničkih poduhvata koji budu ocijenjeni kao najboljiće se finansijski podržati bespovratnim sredstvima i mentorskim programom u prvoj godini poslovanja. U ukupni program obuke biće uključenonajmanje 125 polaznika, dok će 25 najboljeocijenjenih dobiti finansijsku podršku u najvećem iznosu od 10.000 KM za pokretanje biznisa. Javni poziv je namijenjen mladim osobama koje su profesionalci iz oblasti grafičkog dizajna, multimedije, razvoja softvera, upravljanja mrežama ili operativnim sistemima sa naglaskom na visokoobrazovane osobe. Kroz ovaj projekat ovim mladim osobama će omogućiti da svoje znanje iz pomenutih oblasti primjene u različitim industrijama kroz vlastiti održivi biznis. Nepotpune i neblagovremeno podnesene prijave neće se uzetiu razmatranje. Tekst javnog poziva sa potrebnim linkovima za prijavu je objavljen i na web stranici Općine Centar: http://www.centar.ba/upload/documents/Mladi/20200708%20Javni%20poziv%20Biznis.pdf, kao i na web stranicama svih članica Lokalnog partnerstva Centar Sarajevo. Sve potrebne dodatne informacije zainteresovani mogu dobiti upitom na mail: prijave@cefebih.org.

 

Javnipoziv se objavljuje u okviru projektaEU4Business kojeg  finansira Evropska unija u vrijednosti 15 miliona eura, a realizujuga GIZ, UNDP i ILO.

 

Lokalno partnerstvo Centar čine Općina  Centar, Služba za zapošljavanje Kantona Sarajevo, CEFE BiH, Internacionalni Burch univerzitet, Bit Alijansa i DVC Solutions.

05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti