Održana 53. sjednica Općinskog vijeća Centar

U četvrtak, 16. jula 2020. godine održana je 53. redovna sjednica Općinskog vijeća Centar. Zasjedanje je vodila predsjedavajuća Općinskog vijeća Karolina Karačić.

Prijedlog poslovnika o dopuni Poslovnika Općinskog vijeća Centar dobio je potrebnu podršku vijećnika, nakon čega je usvojen i Prijedlog odluke o izmjeni i dopuni Odluke o osnivanju i organizaciji mjesnih zajednica na području općine Centar Sarajevo.

 

Vijeće je podržalo i Prijedlog odluke o usvajanju izmjena i dopuna Regulacionog plana „Gradski park Betanija“ sa pripadajućom odlukom o provođenju izmjena i dopuna ovog regulacionog plana.

 

I Prijedlog odluke o pristupanju izradi izmjena i dopuna Regulacionog plana „Park šuma-Hum“-izgradnja naseljske saobraćajnice je dobio podršku, dok je Nacrt odluke o usvajanju izmjena i dopuna Regulacionog plana „Kvadrant Sirano-Pozorište mladih“ povučen sa dnevnog reda.

 

Na sjednici su između ostalog usvojeni i Izvještaji o radu i finansijskom poslovanju JU „Centar za sport i rekreaciju“ Sarajevo za 2019. godinu, te Dokument okvirnog budžeta Općine Centar Sarajevo za 2021.- 2023. godinu.

 

Informacija o poduzetim aktivnostima u pogledu modernizacije i rješavanja statusa Olimpijskog stadiona „Asim Ferhatović Hase“ u kojoj se nalazio Memorandum koji je bio proslijeđen FK Sarajevu također je bila na dnevnom redu. U istoj informaciji sadržan je i Memorandum FK Sarajeva i taj cjelovit dokument sa drugim materijalima u okviru jedinstvene Informacije upućen je za razmatranje na sjednici koja je održana 16. jula 2020. godine. Vijećnici su navedenu Informaciju primili na znanje.

05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti