Postavljeno novo spomen-obilježje poginulim pripadnicima Armije RBiH ispred MZ „Pionirska dolina“

Na nalog načelnika Općine Centar dr. Nedžada Ajnadžića Služba za investicije, komunalni razvoj i planiranje Općine Centar je okončala proceduru postavljanja novog spomen-obilježja šehidima i poginulim borcima Armije RBiH kod prostorija Mjesne zajednice Pionirska dolina.

Na ovom obilježju su ispisana imena poginulih boraca sa područja Pionirske doline i Nahoreva koji su dali svoje živote za odbranu grada i države Bosne i Hercegovine tokom proteklog rata.  

 

Imena poginulih branitelja sa ovog područja bila su postavljena na tablama koje su bile okačene na zid Mjesne zajednice „Pionirska dolina“ ( Ulica Nahorevska 103). S obzirom da je u ovom objektu u toku obnova i opremanje ambulante porodične medicine i apoteke, gdje je planirano i vanjsko uređenje, načelnik Ajnadžić je donio odluku da se njihova imena izmjeste na kameno spomen-obilježje ispred objekta, što je umnogome ljepše i dugotrajnije rješenje od ploča koje su vremenom korodirale usljed vanjskih utjecaja.

 

Ovom prilikom je također urađena i pristupna staza do spomen-obilježja.

 

Kako je naveo načelnik Ajnadžić tokom obilaska novog spomen-obilježja, njegovo zvanično otkrivanje će biti isti dan kada je planirano otvorenje ambulante porodične medicine i apoteke u Pionirskoj dolini.

05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti