Za podršku Općoj bolnici u borbi protiv koronavirusa Općina izdvojila 50 hiljada KM

Načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić je zajedno sa saradnicima danas posjetio Opću bolnicu „Prim.dr. Abdulah Nakaš“ gdje ih je ugostio direktor ove ustanove Ismet Gavrankapetanović.

Ovom prilikom je načelnik Ajnadžić, kao komandant Općinskog štaba civilne zaštite,  potpisao zaključak kojim se iz budžeta Općine Centar izdvaja 50.000 KM za potrebe Opće bolnice u nabavci zaštitne medicinske opreme i sredstava neophodnih za zaštitu od koronavirusa (COVID-19).

 

–Interes Općine Centar je da svim medicinskim ustanovama pomognemo u nabavci neophodne medicinske opreme s ciljem da zdravstvena usluga bude bliže i efikasnija prema našim građanima. Od početka marta, otkako je proglašeno vanredno stanje uzrokovano pandemijom koronavirusa, ovoj ustanovi kao i Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu smo nabavili vozila za prevoz pacijenata i izdvojili 50.000 KM za nabavku jednokratnih posteljina, te smo nabavili i postavili dezinfikacioni tunel na ulazu u ovu bolnicu. Također smo za ovu ustanovu izdvojili 60.000 KM za nabavku respiratora i dvije termalne kamere. U budućnosti ćemo naravno ostati na raspolaganju svim nivoima zdravstvene zaštite, kazao je načelnik Ajnadžić.

 

Odobrena sredstva će biti prebačena na račun Opće bolnice odmah po potpisivanju protokola.

 

-S obzirom na novi sistem rada gdje Opća bolnica prima gotovo 90 posto pacijenata iz grada koji traže bolničko liječenje odobrena sredstva ćemo usmjeriti prema našem Urgentnom centru i poboljšanju uslova u svim odjeljenjima i disciplinama urgentnog medicinskog zbrinjavanja koja djeluju u okviru ovog centra, jer je on ključno mjesto spašavanja života naših sugrađana, objasnio je Gavrankapetanović.

 

Današnjem prijemu su također u ime Općine Centar prisustvovali Jasmina Fazlić, pomoćnica načelnika za boračko-invalidsku, socijalnu zaštitu i društvene djelatnosti kao i  dr. Rifat Rijad Zaid specijalista neuropsihijatrije iz JU „Opća bolnica prim. dr. Abdulah Nakaš“.

05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti