Najljepši poklon svom voljenom gradu

Za rođendan svog grada 6. aprila, entuzijasti iz Javne ustanove „Centar kulture i mladih Općine Centar Sarajevo“ su u saradnji sa Gradskom službom za obrazovanje, kulturu, sport i Malim ambasadorima Sarajeva za najmlađe pripremili video emisiju „Sarajevo vas zove“.

Tu su nastupili vrhunski animatori iz Party Time BiH tima sa brojnim mađioničarskim čarolijama, klovnovima i maskotama superjunaka, Mirsad Abdagić Kike, Mravko Travko i Latif Moćević, polaznici umjetničkih škola Centra kulture i mladih, Centar za slijepu i slabovidnu djecu i omladinu, Tata i Kira, te je izvedena himna Kantonalne javne ustanove „Dom za djecu bez roditeljskog staranja Sarajevo“. Kroz ovo neobično putovanje naši najmlađi su osim muzike, plesa i zabave imali priliku vidjeti i edukativne sadržaje prikazane kroz spotove o gradu Sarajevu, Dječijoj nedjelji, te su imali zanimljiv obilazak našeg grada i njegovih znamenitosti sa Malim ambasadorima Sarajeva.

 

Video emisiju koja je prikazana putem zvanične Facebook stranice i Youtube kanala Centra kulture i mladih vodili su karizmatični voditeljski par Mona Muratović i Tarik Džinić. Na ovaj način su učesnici emisije „Sarajevo vas zove“ svojim nastupima dali poseban pečat 6.aprilu - Danu svoga grada.

04.07.2024.
POZIV ZA KONFERENCIJU ZA MEDIJE
Najava prvog Sajma socijalnih usluga
04.07.2024.
UREĐENJE PJEŠAČKIH ZONA U CENTRU
Počela sanacija trotoara u Ulici Koševo
Više vijesti