Vijesti

17.06.2019.
Nastavljen malonogometni turnir „Fis gol 2019“
Malonogometni turnir za sve generacije „Fis gol 2019“, kojeg organizuje Futsal klub Centar u suorganizaciji JU Centar za sport i rekreaciju, a čiji je osnivač Općina Centar, nastavlja se utakmicama koje su na današnjem rasporedu.
14.06.2019.
Na Grdonju obilježena godišnjica bitke za deblokadu Sarajeva
U organizaciji Udruženja maloljetnih boraca općine Centar Sarajevo, 14. juna 2019. godine na spomen-obilježju Mala kula na Grdonju obilježena je godišnjica bitke za deblokadu Sarajeva.
14.06.2019.
Načelnik Ajnadžić i ministar Mandić potpisali sporazum
Uskoro novi asfalt, vodovodna i kanalizaciona mreža na Marijin dvoru
Ministarstvo komunalne privrede i infrastrukture Kantona Sarajevo i Općina Centar obezbijedili su finansijska sredstva za početak realizacije značajnog projekta rekonstrukcije vodovodne i kanalizacione mreže u ulicama Kranjčevićeva, Dolina i Magribija.
14.06.2019.
Ajnadžić zadovoljan dinamikom izgradnje objekta vrtića „Razigrani dani“
Načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić zajedno sa pomoćnikom za investicije, komunalni razvoj i planiranje Samirom Šehovićem posjetio je gradilište objekta vrtića „Razigrani dani“ u Ulici Patriotske lige do broja 46.
14.06.2019.
U toku izgradnja još dva nova ciciban igrališta za najmlađe sa Centra
Radna jedinica Kantonalnog komunalnog preduzeća "Park" zadužena za izgradnju i podizanje novih zelenih i rekreativnih površina na području općine Centar radi na izgradnji dva nova dječija „ciciban“ igrališta u ulicama Dajanli Ibrahim-bega i Marcela Šnajdera između brojeva 4b i 6.
13.06.2019.
Sanacija saobraćajnica i postavljanje nove signalizacije u Centru
U skladu sa ugovorom o izvođenju radova na redovnom održavanju saobraćajnica na području općine Centar, kojeg su potpisali načelnik dr. Nedžad Ajnadžić i direktor firme „Bosman“ Sunija Jahić, radnici ove građevinske firme su tokom proteklog perioda završili sa nekoliko projekata na redovnom održavanju saobraćajnica.
13.06.2019.
Javni poziv za dostavu prijedloga projekata za budžet Općine Centar za 2020. godinu
U skladu sa budžetskim kalendarom za donošenje budžeta Općine Centar za 2020. godinu, Općina Centar je raspisala Javni poziv za dostavu prijedloga projekata iz oblasti lokalnog ekonomskog razvoja, zaštite okoliša, urbanog razvoja i komunalne infrastrukture za Nacrt budžeta Općine Centar za 2020. godinu.
13.06.2019.
Održana Javna rasprava o prioritetnim oblastima javnog poziva za organizacije civilnog društva
Općina Centar Sarajevo pristupila je zajedno sa još 20 lokalnih zajednica iz cijele Bosne i Hercegovine projektu Regionalni program lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu ReLOaD.
12.06.2019.
Potpisani ugovori o preuzimanju objekta
Uskoro otvaranje ambulante porodične medicine za stanovnike Pionirske doline, Nahoreva, Nahorevskih brda i Šipa
Potpisivanjem sporazumnog raskida ugovora o zakupu ozvaničeno je preuzimanje poslovne zgrade u Nahorevskoj ulici broj 103 od dosadašnjeg zakupca firme „NELT“ d.o.o. i vraćanje u posjed Općine Centar kao vlasnika objekta za potrebe otvaranja ambulante porodične medicine.
12.06.2019.
Javni poziv mladima za dostavu planova pokretanja vlastitog biznisa koje bi finansirala Općina Centar
U cilju poticanja zapošljavanja mladih Općina Centar Sarajevo raspisala je Javni poziv za finansiranje i sufinansiranje najboljih poslovnih projekata sredstvima općinskog budžeta namijenjenim razvoju poduzetništva i zapošljavanju mladih.
12.06.2019.
Zatvoren javni poziv za podršku stambenom zbrinjavanju mladih
Na osnovu Odluke Općinskog vijeća Centar o raspodjeli dijela novčanih sredstava za podršku stambenom zbrinjavanju mladih kroz refundiranje troškova plaćenog poreza na promet nekretnina ili plaćenog poreza na dodanu vrijednost (PDV), načelnik Općine Centar Sarajevo je 11. aprila 2019. godine raspisao Javni poziv za podnošenje zahtjeva za ostvarivanje ovog prava iz sredstava općinskog budžeta za 2019. godinu.
12.06.2019.
Načelnik Ajnadžić podržao izgradnju pristupne rampe za ratnog vojnog invalida- paraplegičara
Na sastanku koji je održan u Općini Centar u srijedu, 12. juna 2019. godine načelnik dr. Nedžad Ajnadžić je razgovarao sa članovima Udruženja ratnih vojnih invalida paraplegičara Kantona Sarajevo o nastavku saradnje i o rješavanju njihovih problema u svakodnevnoj komunikaciji.
11.06.2019.
NAČELNIK AJNADŽIĆ ODRŽAO SASTANAK SA ČLANOVIMA SAVJETA MZ „NAHOREVO“
Ministarstvu saobraćaja upućen zahtjev za što hitnije rješavanje problema gradskog prevoza
Nastavljajući praksu redovnog dijaloga sa predstavnicima savjeta mjesnih zajednica i građanima, a kako bi se bolje upoznao sa aktuelnim potrebama i zahtjevima, načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić u utorak, 11. juna 2019. godine je zajedno sa saradnicima održao sastanak sa predstavnicima Savjeta i stanovnicima Mjesne zajednice „Nahorevo“ sa kojima je razgovarao o realizaciji projekata na ovom dijelu općine Centar.
11.06.2019.
Općina Centar preuzima zgradu u Nahorevskoj ulici gdje će biti ambulanta
U srijedu, 12. juna 2019. godine u 11 sati će biti ozvaničeno preuzimanje od dosadašnjeg zakupca poslovne zgrade u Nahorevskoj ulici 103 koja je u vlasništvu Općine Centar, a radi otvaranja ambulante porodične medicine za potrebe lokalnog stanovništva.
11.06.2019.
Općina Centar nastavila podržavati organizaciju manifestacije „Odbrana Bosne i Hercegovine - Igman 2019“
U prostorijama Općine Centar u utorak 11. juna 2019. godine upriličeno je potpisivanje protokola kojim Općina Centar iz svog budžeta izdvaja 5.000 KM za sufinansiranje organizacije manifestacije „Odbrana Bosne i Hercegovine - Igman 2019“.
11.06.2019.
Općine Centar i Novo Sarajevo zajednički kreću u realizaciju projekta „pametni grad“
U prostorijama Općine Centar načelnici gradskih općina Centar i Novo Sarajevo dr. Nedžad Ajnadžić i Nedžad Koldžo, zajedno sa saradnicima, razgovarali su o konceptu „pametnog grada“ sa idejom da se pilot projekat realizira na Vilsonovom šetalištu, a po uzoru na razvijene gradove širom svijeta.
11.06.2019.
Poziv organizacijama civilnog društva za učešće u Javnoj raspravi
Općina Centar Sarajevo pristupila je zajedno sa još 20 lokalnih zajednica iz cijele Bosne i Hercegovine projektu Regionalni program lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu ReLOaD. Projekt finansira Evropska unija, a provodi UNDP (United Nations Development Programme) u BiH u saradnji sa lokalnim zajednicama.
10.06.2019.
Općina Centar opredijeljena za izgradnju koncertne dvorane na Marijin Dvoru
Načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić je zajedno sa saradnicima održao sastanak sa predstavnicima institucija kulture i Zavoda za planiranje Kantona Sarajevo, a na temu izgradnje koncertne dvorane na Marijin Dvoru.
10.06.2019.
Podrška Zavodu za zdravstvenu zaštitu zaposlenika MUP-a KS
U okviru kontinuirane finansijske i druge podrške koju Općina Centar godinama pruža zdravstvenim ustanovama na njenom području u cilju poboljšanja pružanja medicinskih usluga stanovništvu, iz ovogodišnjeg općinskog budžeta dodijeljeno je 30 hiljada konvertibilnih maraka Zavodu za zdravstvenu zaštitu zaposlenika MUP-a Kantona Sarajevo.
10.06.2019.
Javni poziv Općine Centar za sufinansiranje postavljanja termo fasada na stambenim zgradama
Općina Centar Sarajevo raspisala je i ove godine Javni poziv za sufinansiranje izrade termo fasada – utopljavanje stambenih zgrada za kolektivno stanovanje, koji je objavljen u subotu, 8. juna 2019. godine u dnevnom listu ''Oslobođenje'' i na web stranici Općine Centar: www.centar.ba (rubrika ''Javni pozivi, konkursi i oglasi'').