Za rad javnih kuhinja Općina Centar izdvojila 30 hiljada maraka

Općina Centar Sarajevo je u budžetu za 2021. godinu obezbijedila dodatnih 30 hiljada maraka za pomoć u radu javnih kuhinja.
Za rad javnih kuhinja Općina Centar izdvojila 30 hiljada maraka

Tim povodom načelnik Srđan Mandić potpisao je protokole o realizaciji sredstava sa predstavnicima pet karitativnih organizacija sa područja Kantona Sarajevo.

 

Narodnoj kuhinji „Stari Grad“ izdvojeno je 10.000 maraka, a po 5.000 maraka humanitarnoj organizaciji „Merhamet“, humanitarnoj karitativnoj organizaciji Franjevačke provincije Bosne srebrene „Kruh svetog Ante“, humanitarnoj pastoralnoj organizaciji „Caritas“i srpskom humanitarnom udruženju „Dobrotvor“.

 

Visina odobrenih sredstava je utvrđena na osnovu broja korisnika pomenutih kuhinja.

 

Podsjećamo, osim navedenih humanitarnih organizacija ovu vrstu pomoći od Općine Centar je u iznosu od 10.000 KM dobio i Crveni križ Kantona Sarajevo, a protokol o realizaciji sredstava potpisan je prošlog mjeseca.

 

Načelnik Mandić je naglasio da će Općina Centar u skladu sa finansijskim mogućnostima nastaviti podržavati humanitarni rad ovih organizacija.

 

Predstavnici humanitarnih organizacija su zahvalili Općini Centar na višegodišnjoj podršci koju pruža u radu narodnih i javnih kuhinja što će omogućiti za njihove korisnike bogatije obroke.

 

04.07.2024.
POZIV ZA KONFERENCIJU ZA MEDIJE
Najava prvog Sajma socijalnih usluga
04.07.2024.
UREĐENJE PJEŠAČKIH ZONA U CENTRU
Počela sanacija trotoara u Ulici Koševo
Više vijesti