Malonogometni tim „Popay“ pobjednik turnira „Fis gol 2021.“

U posljednjoj finalnoj utakmici koja je odigrana na otvorenom igralištu FIS-a malonogometni tim „Popay“ je savladao ekipu „Ugarak Produkt“ rezultatom 4:2, čime je postao pobjednik ovogodišnjeg turnira „Fis gol 2021.“ u kategoriji seniora.

Ovom utakmicom je zvanično završen ovogodišnji tradicionalni malonogometni turnir, koji je započeo 5. juna, i na kojem je učešće uzelo oko 65 ekipa u četiri kategorije. U ime Općine Centar, koja je jedan od pokrovitelja ovog turnira, pehare, zahvalnice i novčane nagrade najboljim ekipama i pojedincima su uručili načelnik Srđan Mandić zajedno sa vijećnicima Jasminom Ademovićem, Alenom Girtom, Hamdijom Hasanovićem i Velijom Katicom.

 

Finalnim utakmicama su također prisustvovali i vijećnici Sulejman Haljevac i Dženan Muminović, koji je ujedno i direktor turnira.

 

Prije finalne utakmice seniorskih ekipa također su odigrane utakmice iz preostale tri kategorije gdje su postignuti sljedeći rezultati:

 

Ekipa FK „Centar“ je nakon neriješenog regularnog dijela utakmice (2:2) boljim izvođenjem penala savladala ekipu „Paja Taxi“, čime su osvojili prvo mjesto u kategoriji veterana, među dječacima uzrasta 2011. godište prvo mjesto su osvojili igrači iz FK „Željezničar“ pobijedivši ekipu Škole fudbala „Derby“ rezultatom 3:0, dok su u kategoriji uzrasta 2012. godine u finalu bili bolji polaznici Škole fudbala „Bambinosi“ koji su savladali ekipu „Unis“ rezultatom 3:1.

 

Ovogodišnji malonogometni turnir, koji ima tradiciju dugu desetljećima i nekada je važio za najjači malonogometni turnir u bivšoj Jugoslaviji, su organizovali „Futsal akademija Centar“ i Javna ustanova Centar za sport i rekreaciju, čiji je osnivač Općina Centar.

04.07.2024.
POZIV ZA KONFERENCIJU ZA MEDIJE
Najava prvog Sajma socijalnih usluga
04.07.2024.
UREĐENJE PJEŠAČKIH ZONA U CENTRU
Počela sanacija trotoara u Ulici Koševo
Više vijesti