Vijesti

10.06.2019.
Uplaćena novčana pomoć za 141 penzionera za nabavku lijekova
Nadležna služba Općine Centar je izvršila uplate novčanih sredstava namijenjenih subvencioniranju nabavke lijekova koji nisu na esencijalnoj listi za 141 penzionera sa Centra sa minimalnim primanjima.
08.06.2019.
Veliki broj mališana uživalo u „Porodičnom i ekološkom danu Općine Centar“
U subotu 8. juna 2019. godine je u organizaciji Javne ustanove „Centar kulture i mladih Općine Centar Sarajevo“ i Kantonalnog komunalnog preduzeća „Park“ u Rekreativno zabavnom centru i zoološkom vrtu „Pionirskoj dolini" za sve mališane i njihove roditelje je održana manifestacija „Porodični i ekološki dan Općine Centar Sarajevo“.
08.06.2019.
Počeo dvodnevni međunarodni turnir košarke u kolicima
U dvorani "R Sport centar" na Jezeru u ulici Patriotske lige b.b. u subotu 8. juna 2019. godine započeo je Turnir za košarkaše u kolicima "Zajedno za košarku".
08.06.2019.
Obilježen Dan odbrane Općine Novi Grad i bitke za brdo Žuč
Na platou Golog brda u subotu 8. juna 2019. godine održana je centralna manifestacija Dan odbrane Općine Novi Grad i bitke za brdo Žuč.
07.06.2019.
Obustava saobraćaja u Ulici Bjelave zbog otklanjanja opasnosti od ruševnog objekta
Danas su radnici građevinske firme „Bosman“, a po nalogu inspektorata Općine Centar, u Ulici Bjelave broj 7 zbog otklanjanja opasnosti započeli uklanjanje objekta koji se samourušio i koji predstavlja opasnost za stanovništvo, prolaznike i okolne stambene objekte.
07.06.2019.
Općina Centar nastavlja pružati podršku Dječijem domu na Bjelavama
Općina Centar godinama pomaže rad Kantonalne javne ustanove ''Dom za djecu bez roditeljskog staranja'' na Bjelavama. Shodno tome načelnik dr. Nedžad Ajnadžić je 6. juna 2019. godine u Općini potpisao protokol na osnovu kojeg se iz ovogodišnjeg općinskog budžeta dodjeljuje 15 hiljada konvertibilnih maraka za podršku radu ove ustanove.
07.06.2019.
Nastavljena rekonstrukcija dijela saobraćajnice i mosta u Nahorevskoj ulici
Načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić zajedno sa saradnicima obišao je u petak, 7. juna 2019. godine gradilište u Nahorevskoj ulici gdje su u toku radovi na rekonstrukciji dijela saobraćajnice i mosta u neposrednoj blizini Javne ustanove „Psihijatrijska bolnica Kantona Sarajevo“ u Jagomiru.
07.06.2019.
Načelnik Ajnadžić prisustvovao otvaranju festivala „Dani arhitekture 2019“
Ovogodišnji festival „Dani arhitekture Sarajevo 2019“, najveći arhitektonski festival u Bosni i Hercegovini, otvoren je sinoć ispred zgrade Historijskog muzeja.
06.06.2019.
Započela rekonstrukcija saobraćajnica u ulicama Bolnička i Koševo
U četvrtak 6. juna 2019. godine započela je rekonstrukcija saobraćajnica u ulicama Bolnička od raskrsnice sa ulicom Stjepana Tomića do raskrsnice sa ulicom Patriotske lige, dužine 440 metara i Koševo do raskrsnice sa Ulicom Kemal-begova dužine 360 metara. Radove izvodi firma Grakop, a ukupna vrijednost radova je 700 hiljada KM.
06.06.2019.
NASTAVAK PODRŠKE KLINIČKOM CENTRU UNIVERZITETA U SARAJEVU
Općina Centar donirala 30 hiljada maraka za opremanje Klinike za očne bolesti
Načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić je u četvrtak, 6. juna 2019. godine u Općini potpisao protokol na osnovu kojeg se iz općinskog budžeta dodjeljuje 30 hiljada konvertibilnih maraka Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu za opremanje Klinike za očne bolesti. Ovim sredstvima će Općina sufinansirati troškove nabavke operacionog mikroskopa za vitroretinalnu hirurgiju.
06.06.2019.
Uređena još tri „botanička kutka“
Učenici osnovnih škola „Silvije Strahimir Kranjčević“, Katolički školski Centar, „Musa Ćazim Ćatić“, „Safvet beg Bašagić“ i štićenici Centra za slušnu i govornu rehabilitaciju u četvrtak 6. juna započeli su uređenje zelene površine koju im je dodijelila Općina Centar, a u okviru projekta „botanički kutak“. Načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić posjetio je učenike i naglasio da ovaj projekat ima višestruki značaj.
06.06.2019.
Općina Centar i ove godine podržala turnir „Fis gol“ u malom nogometu
U organizaciji Futsal kluba Centar, te suorganizaciji JU Centar za sport i rekreaciju, a čiji je osnivač Općina Centar, u petak 7. juna 2019. godine započinje nogometni turnir pod nazivom „Fis gol“.
06.06.2019.
Poziv predstavnicima organizacija civilnog društva za učešće u Javnoj raspravi
Općina Centar Sarajevo, predvođena načelnikom dr. Nedžadom Ajnadžićem, pristupila je zajedno sa još 20 lokalnih zajednica iz cijele Bosne i Hercegovine projektu Regionalni program lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu ReLOaD. Projekt finansira Evropska unija, a provodi UNDP (United Nations Development Programme) u BiH u saradnji sa lokalnim zajednicama.
05.06.2019.
Načelnik Ajnadžić obišao porodice vjernika povodom Ramazanskog bajrama
Povodom Ramazanskog bajrama, kojeg muslimani širom svijeta obilježavaju tri dana, načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić je zajedno sa saradnicima u srijedu 5. juna 2019. godine obišao nekoliko porodica vjernika kojima su zaželjeli dobro zdravlje i sve najbolje za ovaj najveći muslimanski praznik.
05.06.2019.
Učenici osnovnih škola sutra dobijaju još tri botanička kutka
U četvrtak, 6. juna 2019. godine će učenici osnovnih škola sa područja općine Centar dobiti i urediti još tri botanička kutka, a pridružit će im se i općinski načelnik dr. Nedžad Ajnadžić.
05.06.2019.
Delegacija Općine Centar prisustvovala obilježavanju Dana šehida
Povodom drugog dana Ramazanskog bajrama koji se u Bosni i Hercegovini obilježava i kao Dan šehida, predstavnici Općine Centar su u srijedu 5. juna 2019. godine, zajedno sa delegacijama ostalih nivoa vlasti na spomen obilježju Kovači i na mezaru prvog predsjednika međunarodno priznate države BiH i vrhovnog komandanta Armije RBiH Alije Izetbegovića položili cvijeće, proučili Fatihu i odali dužnu počast.
05.06.2019.
Sutra počinje rekonstrukcija saobraćajnica u ulicama Bolnička i Koševo
U četvrtak, 6. juna 2019. godine počinje realizacija projekta rekonstrukcije saobraćajnica u ulicama Bolnička od raskrsnice sa ulicom Stjepana Tomića do raskrsnice sa ulicom Patriotske lige, dužine 440 metara, kao i ulice Koševo – prva faza do raskrsnice sa Ulicom Kemal-begova, dužine 360 metara.
03.06.2019.
Obezbijeđena sredstva za nastavak izgradnje objekta osnovne škole na Šipu
Na gradilištu objekta osnovne škole Šip u ponedjeljak, 3. juna 2019. godine načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić i ministrica za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo mr. Zineta Bogunić potpisali su aneks Sporazuma o zajedničkom finansiranju izgradnje ove osnovne škole.
03.06.2019.
Kanton i općine snažnije kreću u realizaciju projekta Prve transverzale
Načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić održao je 3. juna 2019. godine sastanak sa predsjedavajućim Skupštine KS Elmedinom Konakovićem, kantonalnim ministrom saobraćaja Adnanom Štetom i Mirzom Hulusićem, direktorom Zavoda za izgradnju Kantona Sarajevo, gdje je razgovarano o aktivnostima na realizaciji projekta Prve transverzale.
03.06.2019.
Potpisani ugovori za finansiranje projekata boračkih udruženja
U Općini Centar u ponedjeljak, 3. juna 2019. godine načelnik dr. Nedžad Ajnadžić potpisao je ugovore sa predstavnicima devet boračkih organizacija o finansijskoj podršci Općine za implementaciju projekata.