Saradnja pozorišta mladih Sarajevo i Centra kulture i mladih Općine

U prostorijama Centra kulture i mladih Općine Centar danas je upriličena konferencija za medije i potpisivanje ugovora o koprodukciji autorskog projekta predstave radnog naslova „Pčele“ između Centra Pozorišta mladih.

Kako je istaknuto na konferenciji, prve probe bi trebale da krenu na jesen, a premijerno prikazivanje planirano je polovinom mjeseca novembra.

 

Autorski tim predstave čine: reditelj - Zijah Sokolović, autorica teksta - Selma Sokolović, scenograf - Narda Nerimana Nikšić, muzika - Hamdija Salihbegović i Nedžad Merdžanović, koreograf - Emir Fejzić, glumačka podjela: Mario Drmač, Alma Merunka, Ajla Cabrera, Sanin Milavić, Edin Avdagić, Armin Omerović i Dino Sarija.

 

Prisutnima se obratio i reditelj predstave Zijah Sokolović.

- Lijepo je da se napravila ova saradnja, za jednu ovako neobičnu i vrlo interesantnu temu, a to je život pčela. To će da bude predstava za djecu koja će u sebi da nosi zabavu, ali i edukativni karakter. Kako to žive pčele, koju organizaciju života imaju, koje su njihove igre, koji su njihovi znakovi i njihove potrebe. Kako pčele zavise od nas, i kako mi ljudi zavisimo od pčela moći će se gledati u predstavi, kazao je Sokolović.

 

Direktor Pozorišta mladih Ismir Fazlić također se obratio prisutnima.

- Prije dva mjeseca direktor Centra kulture i mladih i gospodin Zijah Sokolović su došli sa jednom idejom koja se nama u Pozorištu mladih učinila jako interesantnom za našu scenu. Za naš glumački ansambl bit će to jedno novo glumačko iskustvo, a ujedno i prilika da edukujemo našu najmlađu publiku u nekim novim pravcima, istakao je Fazlić.

 

Armin Omerović, direktor Centra kulture i mladih izrazio je veliko zadovoljstvo i sreću što Centar nastavlja sa kvalitetnim projektima i što se grade nova iskustva u radu i saradanji.

- Jedino što možemo reći za kraj je da se radujemo  filnalnom proizvodu koji nas čeka ove jeseni, poručio je Omerović.

04.07.2024.
POZIV ZA KONFERENCIJU ZA MEDIJE
Najava prvog Sajma socijalnih usluga
04.07.2024.
UREĐENJE PJEŠAČKIH ZONA U CENTRU
Počela sanacija trotoara u Ulici Koševo
Više vijesti