Vijesti

31.05.2023.
OPĆINA CENTAR FINANSIJER PROJEKTA
Završeno asfaltiranje pristupnog puta na Mrkovićima
Tokom jučerašnjeg dana okončani su radovi na asfaltiranju pristupnog puta u naselju Mrkovići (Mjesna zajednica „Hrastovi-Mrkovići“).
31.05.2023.
ZA UČENIKE OSNOVNIH ŠKOLA
Počele prijave za besplatnu ljetnu školu tenisa
Pod pokroviteljstvom Općine Centar, a u realizaciji Javne ustanove „Centar za sport i rekreaciju“, tokom juna i jula će biti organizovana besplatna ljetna škola tenisa.
31.05.2023.
OPĆINA CENTAR UČESNICA EKOLOŠKOG PROJEKTA
Postavljeni kontejneri za e-otpad u 35 općina širom FBiH
U maju ove godine firma „ZEOS“ eko-sistem d.o.o. je, kao ovlašteni operater sistema za upravljanje e-otpadom, finansirala nabavku vrijednosti 200.000 KM i realizovala postavljanje 56 novih kontejnera za odlaganje malog e-otpada na području 35 općina iz Federacije Bosne i Hercegovine.
31.05.2023.
ŠKOLA HIP HOP PLESA CENTRA KULTURE I MLADIH
Polaznici ostvarili sjajne rezultate na Internacionalnom plesnom festivalu
Škola hip hop plesa Javne ustanove „Centar kulture i mladih Općine Centar“, pod nazivom „Plesni studio Freeze”, na čelu sa voditeljicom Ninom Iličić, u izuzetno jakoj konkurenciji, ostvarila je sjajne rezultate na Internacionalnom plesnom festivalu.
30.05.2023.
CRVENI KRIŽ OPĆINE CENTAR „NAŠI LJUDI“
Uručena zahvalnica načelniku Mandiću
Danas je načelnik Općine Centar Srđan Mandić, u prostorijama ove lokalne zajednice, ugostio predstavnike Crvenog križa Općine Centar Sarajevo.
30.05.2023.
OPĆINA CENTAR FINANSIJER PROJEKTA
Započeli radovi na sanaciji putne komunikacije na Gornjoj Slatini
Početkom ove sedmice radnici građevinske firme „Grakop“ iz Kiseljaka započeli su radove na sanaciji putne komunikacije koja povezuje Gornju Slatinu (Mjesna zajednica „Betanija“) i Kobilju Glavu.
30.05.2023.
Stalni javni poziv za upis u spisak omladinskih udruženja
Služba Općine Centar za obrazovanje, društvene djelatnosti, kulturu i sport objavila je stalni javni poziv omladinskim udruženjima koja imaju sjedište ili registrovan ured na području općine Centar da izvrše upis u spisak omladinskih udruženja Općine Centar.
30.05.2023.
U SKLOPU PROJEKTA „URBANA POLJOPRIVREDA“
Održane radionice za učenike osnovnih škola iz Centra
Danas su u prostorijama Poljoprivredno-prehrambenog fakulteta održane radionice „Veliki odmor u urbanom vrtu“ za učenike osnovnih škola u okviru projekta Općine Centar „Urbana poljoprivreda“, a koji implementira ova visokoškolska ustanova.
29.05.2023.
OPĆINA IZDVOJILA 83.069 KM
Asfaltiran pristupni put na Betaniji
Radnici građevinske firme „Grakop“ su u planiranom roku okončali radove na asfaltiranju pristupnog puta od spoja sa Ulicom Armije RBiH prema groblju časnih sestara na Betaniji.
29.05.2023.
KAMP ZA MLADE „VIKEND BEZ INTERNETA“
Načelnik Mandić mladima uručio certifikate za učešće u kampu
Načelnik Općine Centar Srđan Mandić jučer je zajedno sa pomoćnicom za boračko-invalidsku i socijalnu zaštitu Jasminom Fazlić posjetio Planinarski dom „Brezovača“ na Igmanu u kojem je tokom vikenda realiziran projekat Kamp za mlade „Vikend bez interneta“.
29.05.2023.
Načelnik Mandić posjetio Centar SUMERO
Općinski načelnik Srđan Mandić zajedno sa pomoćnicom za boračko-invalidsku i socijalnu zaštitu Jasminom Fazlić posjetio je Centar SUMERO.
29.05.2023.
VELIKA SALA CENTRA KULTURE I MLADIH
Sutra dramsko-muzička promocija zbirke knjiga „Hadžibeg“
Sutra će u velikoj sali Javne ustanove „Centar kulture i mladih“ biti održan program dramsko-muzičke promocije zbirke knjiga pod nazivom „Hadžibeg“.
27.05.2023.
OBILJEŽENA 31. GODIŠNJICA MASAKRA U FERHADIJI
Sjećanje na prvi masakr civila u opkoljenom Sarajevu
U znak sjećanja na žrtve stradale u masakru 27. maja 1992. godine u Ulici Ferhadija (tadašnja Vase Miskina), kada je od agresorske granate ubijeno 26 i ranjeno 108 naših sugrađana, članovi porodica žrtava su zajedno sa brojnim građanima, državnim i federalnim delegacijama te Kantona, Grada, Općine Centar i udruženja građana, danas položili cvijeće kod spomen-ploče i minutom šutnje i učenjem Fatihe odali počast nastradalima.
26.05.2023.
UPRILIČEN PRIJEM U OPĆINI CENTAR
Nagrađeni najbolji pojedinci iz oblasti sporta i znanja
Danas je u Općini Centar upriličen prijem istaknutih pojedinaca koji su tokom ove godine ostvarili zapažene rezultate iz oblasti sporta i znanja.
26.05.2023.
OPĆINA CENTAR OBEZBIJEDILA 10.000 KM
Finansijska podrška projektu Kamp za mlade „Vikend bez interneta“
Danas je u Općini Centar upriličeno potpisivanje protokola o realizaciji projekta Kamp za mlade „Vikend bez interneta“.
26.05.2023.
Obilježena 31. godišnjica bitke za odbranu porodilišta
Na današnji dan ratne 1992. godine, usljed napada na porodilište „Dr. Zehra Muidović“ u Sarajevu poginulo je pet beba.
26.05.2023.
PROJEKAT „URBANA POLJOPRIVREDA“
Novi zasadi u ekološkom vrtu škole „Hasan Kaimija“
Danas je načelnik Općine Centar Srđan Mandić zajedno sa pomoćnicom za obrazovanje, društvene djelatnosti, kulturu i sport Lejlom Dizdarević i pomoćnicom načelnika za privredu i poslovne prostore Neirom Mlinarević posjetio Osnovnu školu „Hasan Kaimija“ kako bi ozvaničili početak projekta „Urbana poljoprivreda“.
25.05.2023.
Održana 29. redovna sjednica Općinskog vijeća Centar
Danas je u velikoj sali Općine Centar održana 29. redovna sjednica Općinskog vijeća Centar Sarajevo. Na samom početku sjednice Elvira Hasanović i Džemal Bijedić položili su svečanu zakletvu pred općinskim vijećnicima čime su dobili mandat kao novi vijećnici Općinskog vijeća Centar.
25.05.2023.
OPĆINA IZDVOJILA 55.000 MARAKA
Odobrena sredstva za opremanje STEAM kabineta
Jučer je u prostorijama Osnovne škole „Mehmed-beg Kapetanović Ljubušak“ na Koševskom brdu, tokom manifestacije obilježavanja 58. godina od osnivanja ove školske ustanove, upriličeno potpisivanje ugovora o realizaciji sredstava za obnovu i opremanje STEAM kabineta.
25.05.2023.
NASTAVAK FINANSIJSKE PODRŠKE
Načelnik Mandić posjetio javne kuhinje „Dobrotvor“ i „Kruh svetog Ante“
Općinski načelnik Srđan Mandić zajedno sa pomoćnicom za boračko-invalidsku i socijalnu zaštitu Jasminom Fazlić posjetio je jučer javne kuhinje „Dobrotvor“ i „Kruh svetog Ante“.