Vijesti

12.05.2023.
DOBITNIK NAGRADE „BOSANSKI STEĆAK“
Načelnik Mandić ugostio pisca Iliju Trojanowa
Danas je u prostorijama Općine Centar načelnik Srđan Mandić ugostio predsjednika Organizacionog odbora 62. Sarajevskih dana poezije Nazifa Hasanbegovića i dobitnika nagrade „Bosanski stećak“ Iliju Trojanowa.
12.05.2023.
NACRT REGULACIONOG PLANA „PODGAJ-TEKIJA“
Javni uvid u nacrt planskog dokumenta
Općinsko vijeće Centar je na 28. redovnoj sjednici, održanoj 27. aprila 2023. godine usvojilo Nacrt regulacionog plana „Podgaj-Tekija”.
12.05.2023.
ISPUNJEN ZAHTJEV STANOVNIKA
Završeni radovi na sanaciji pristupne staze i stepeništa u Ulici Buka 10
Završena je realizacija još jednog projekta na području općine Centar u okviru investiciono-tehničkog održavanja komunalne infrastrukture. Riječ je projektu sanacije pristupne staze i stepeništa u Ulici Buka 10.
12.05.2023.
U ULICAMA KOŠEVO I DEJZINA BIKIĆA
Postavljeni kontejneri za odlaganje elektronskog otpada
Na osnovu odobrenja Općine Centar i potpisanog memoranduma o saradnji, predstavnici firme „ZEOS“ eko-sistem d.o.o. Sarajevo postavili su kontejnere za odlaganje e-otpada u ulicama Koševo i Dejzina Bikića na Šipu.
11.05.2023.
ULICE MUHAMEDA HADŽIJAHIĆA I NUSRETA ŠIŠIĆA DEDE
Počela sanacija dva nova stepeništa na Koševskom brdu
Uprkos lošim vremenskim prilikama danas je na Koševskom brdu započela sanacija dva stepeništa i to u Ulici Muhameda Hadžijahića 35, 37 i 39 i u Ulici Nusreta Šišića Dede 2, 4 i 6.
11.05.2023.
IZ OPĆINSKOG BUDŽETA IZDVOJENO 5.000 KM
Nastavak podrške Domu za socijalno zdravstveno zbrinjavanje osoba sa invaliditetom i drugih osoba
U prostorijama Kantonalne javne ustanove „Dom za socijalno zdravstveno zbrinjavanje osoba sa invaliditetom i drugih osoba“ u Nahorevskoj ulici 195 (nekadašnja bolnica „Dr. Ernest Grin'') potpisan je protokol o donaciji sredstava Općine Centar ovoj kantonalnoj ustanovi.
11.05.2023.
OPĆINA IZDVOJILA 71.846 KM
Pripremni radovi za asfaltiranje dijela Ulice Panjina Kula
Radnici građevinske firme „Demus“ d.o.o. Sarajevo započeli su pripremne radove za asfaltiranje dijela Ulice Panjina Kula od broja 121P do broja 121V.
11.05.2023.
NAČELNIK MANDIĆ I DIREKTORICA ŠEHABOVIĆ ODRŽALI SASTANAK
Finansijska podrška Muzeju književnosti i pozorišne umjetnosti BiH
Jučer su u prostorijama Općine Centar Sarajevo načelnik Srđan Mandić i direktorica Muzeja književnosti i pozorišne umjetnosti Bosne i Hercegovine Šejla Šehabović potpisali ugovor kojim se iz budžeta ove lokalne zajednice izdvaja 5.000 maraka za potrebe Muzeja.
11.05.2023.
NOVO PRAVO U OPĆINI CENTAR
Sufinansiranje troškova školovanja za žrtve porodičnog nasilja
Od ove godine u sistem socijalne zaštite Općine Centar Sarajevo, a sa ciljem zaštite posebno ranjivih društvenih kategorija, uvršteno je i pravo na sufinansiranje troškova školovanja za žrtve porodičnog nasilja.
11.05.2023.
MUZIČKA RADIONICA „KAD PORASTEM“
Održan interaktivni javni čas
Javna ustanova „Centar kulture i mladih“, pod pokroviteljstvom Općine Centar Sarajevo, kontinuirano je tokom mjeseca februara, marta i aprila održavala muzičku radionicu pod nazivom „Kad porastem“.
10.05.2023.
ADAPTIRANA AMBULANTA ZA GINEKOLOGIJU I AKUŠERSTVO
Načelnik Mandić i direktor Gavrankapetanović otvorili prostorije
Općinski načelnik Srđan Mandić i direktor Opće bolnice „Prim. dr. Abdulah Nakaš“ prof. dr. Ismet Gavrankapetanović u srijedu 10. maja 2023. godine svečano su otvorili adaptiranu ambulantu za ginekologiju i akušerstvo Opće bolnice „Prim. Dr. Abdulah Nakaš“ Sarajevo, a koja je obnovljena uz finansijsku pomoć Općine Centar.
10.05.2023.
ULICA HUSREFA REDŽIĆA
U toku radovi na izgradnji dva nova ciciban igrališta na Ciglanama
Radnici firme „Flex Invest“ d.o.o. Sarajevo izvode radove na izgradnji dva ciciban igrališta za mališane u Ulici Husrefa Redžića u naselju Ciglane.
10.05.2023.
U POVODU DANA OPĆINE CENTAR I DANA MLADIH
Solistički koncert na mostu Festina Lente
Sinoć je na mostu Festina Lente ispred zgrade Akademije likovnih umjetnosti u Sarajevu mladi violinista Irhad Baručija, apsolvent Muzičke akademija u Sarajevu, održao solistički koncert kao poklon sugrađanima u povodu Dana Općine Centar, Dana mladih općine Centar, te Dana Evrope i Dana pobjede nad fašizmom.
09.05.2023.
U POVODU DANA MLADIH – 8. MAJ
Mladi u parku posadili stablo javora
Danas su predstavnici Komisije Općinskog vijeća za pitanja mladih zajedno sa vijećnikom Općinskog vijeća Centar Denisom Challengerom u parku kod stadiona na Koševu zasadili mladicu šarenog javora.
09.05.2023.
PRVI INTERNACIONALNI FESTIVAL HORSKE MUZIKE
Načelnik Mandić otvorio festival
Načelnik Općine Centar Srđan Mandić sinoć je u svečanoj dvorani RKUD „Proleter“ otvorio Prvi internacionalni festival horske muzike.
09.05.2023.
Obilježen Dan pobjede nad fašizmom i Dan Evrope
Delegacije svih nivoa vlasti u Bosni i Hercegovini su danas polaganjem cvijeća i odavanjem dužne počasti obilježili Dan pobjede nad fašizmom tokom Drugog svjetskog rata i Dan Evrope.
09.05.2023.
JAČANJE ULOGE MJESNIH ZAJEDNICA U BIH
Poziv za učešće u forumu građana
Općina Centar Sarajevo učestvuje u projektu „Jačanje uloge mjesnih zajednica u Bosni i Hercegovini“ kojeg finansiraju vlada Švicarske i Švedska, a provodi Razvojni program Ujedinjenih naroda (UNDP).
09.05.2023.
Načelnik Mandić čestitao Dan Evrope i Dan pobjede nad fašizmom
Načelnik Općine Centar Srđan Mandić čestitao je 9. maj, Dan Evrope i Dan pobjede nad fašizmom.
09.05.2023.
OPĆINSKA TAKMIČENJA IZ ZNANJA
Održano takmičenje osnovaca iz robotike
Osnovna škola „Mehmed-beg Kapetanović Ljubušak“ bila je domaćin općinskog takmičenja učenika iz robotike.
09.05.2023.
ŠKOLA PODUZETNIŠTVA ZA MLADE
Javni poziv za prijavu učesnika
Udruženje trenera CEFE u BiH poziva mlade osobe u dobi od 15 do 30 godina sa područja grada/općina Centar Sarajevo, Mostar, Travnik i Novi Travnik, da se prijave i učestvuju u Školi poduzetništva za mlade.