Vijesti

05.06.2023.
NOVI ASFALT UMJESTO MAKADAMSKOG PUTA
U toku asfaltiranje dijela Ulice Panjina Kula
Radnici građevinske firme „Demus“ d.o.o. Sarajevo započeli su asfaltiranje dijela Ulice Panjina Kula od broja 121P do broja 121V.
05.06.2023.
NAKON ZAVRŠENOG JAVNOG POZIVA
Potpisani ugovori sa 12 mladih za pokretanje kreativnog ili ICT biznisa
Danas je u Općini Centar upriličeno potpisivanje ugovora sa 12 mladih privrednika kojima su odobrena finansijska sredstva za pokretanje kreativnog ili ICT biznisa. Sa dobitnicima sredstava ugovore je u ime Općine Centar potpisao načelnik Srđan Mandić.
05.06.2023.
OBJAVLJEN JAVNI POZIV
Dodjela sredstava samostalnim privrednicima
Općina Centar Sarajevo je danas, 5. juna 2023. godine objavila javni poziv za dodjelu finansijskih sredstava namijenjenih razvoju i unapređenju poslovanja samostalnih privrednika na području općine Centar Sarajevo za 2023. godinu.
05.06.2023.
ULICA HIMZE POLOVINE
Počeli radovi na sanaciji još jednog stepeništa i pristupne staze
Započela je realizacija još jednog projekta na području općine Centar u okviru investiciono-tehničkog održavanja komunalne infrastrukture.
03.06.2023.
„Porodični i ekološki dan Općine Centar“ u Pionirskoj dolini
U organizaciji Javne ustanove „Centar kulture i mladih“ Općine Centar, a pod pokroviteljstvom Općine Centar, u Pionirskoj dolini danas se održava manifestacija „Porodični i ekološki dan Općine Centar“.
02.06.2023.
AKTIVNA BROJNA GRADILIŠTA U CENTRU
Načelnik Mandić obišao gradilišta na području Centra
Uprkos nepovoljnim vremenskim prilikama i svakodnevnim kišnim padavinama na području općine Centar aktivna su brojna gradilišta, a u prethodnih nekoliko dana okonačana je realizacija značajnih projekata za stanovništvo ove lokalne zajednice.
02.06.2023.
NAČELNIK MANDIĆ OBIŠAO GRADILIŠTE
Počela rekonstrukcija raskrsnice ulica Patriotske lige-Kromolj-Slatina
Radnici građevinske firme „Grakop“ započeli su danas radove na rekonstrukciji raskrsnice i dijelova ulica Patriotske lige, Slatina i Kromolj.
02.06.2023.
POZIV ZA STANOVNIKE MZ „PIONIRSKA DOLINA“ I „NAHOREVO“
Produžen rok za podnošenje zahtjeva za prijavu nastalih šteta
Obavještavamo stanovnike mjesnih zajednica „Pionirska dolina“ i „Nahorevo“ da je produžen rok za prijave nastalih šteta zbog djelovanja poplava i bujica na njihovoj imovini.
02.06.2023.
POZIV SVIM GRAĐANIMA
Sutra „Porodični i ekološki dan Općine Centar“ u Pionirskoj dolini
Danas je održana press konferencija povodom manifestacije „Porodični i ekološki dan Općine Centar“, koja će se održati sutra 3. juna u Pionirskoj dolini.
02.06.2023.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČENIKA U SAOBRAĆAJU
Započelo postavljanje saobraćajne signalizacije kod škole „Hasan Kikić“
Radnici firme Sacom d.o.o. započeli su radove na postavljanju horizontalne i vertikalne saobraćajne signalizacije za upozoravanje vozača u Ulici Gorica.
02.06.2023.
SJEĆANJE NA POGINULE BORCE ČAJNIČA
Općina Centar podržala izgradnju spomen-obilježja
Načelnik Općine Centar Srđan Mandić potpisao je jučer sa predsjednicom Izvršnog odbora Medžlisa Islamske zajednice Čajniče Anerom Zagrljačom ugovor kojim se iz budžeta ove lokalne zajednice izdvaja 5.000 maraka za izgradnju spomen-obilježja šehidima i poginulim borcima na teritoriji općine Čajniče.
02.06.2023.
ZA ČLANARINE U SPORTSKIM KLUBOVIMA IZDVOJENO 20.000 KM
Zatvoren javni poziv za dodjelu sredstava
Zatvoren je javni poziv za dodjelu sredstava iz granta za finansiranje/sufinansiranje članarina u sportskim klubovima djece i mladih sa područja općine Centar, koji je Općina Centar objavila putem nadležne Službe za obrazovanje, društvene djelatnosti, kulturu i sport.
01.06.2023.
DIONICA IZMEĐU ULICA FRA ANĐELA ZVIZDOVIĆA I TEŠANJSKE
Započeli radovi na sanaciji dijela Kranjčevićeve ulice
Radnici Kantonalnog javnog komunalnog preduzeća „Rad“ započeli su radove na sanaciji dijela Kranjčevićeve ulice i to na dionici između ulica fra Anđela Zvizdovića i Tešanjska.
01.06.2023.
NAKON ZAVRŠENOG JAVNOG POZIVA
Potpisani ugovori sa dobitnicima plastenika
Općinski načelnik Srđan Mandić danas je potpisao ugovore sa dobitnicima plastenika koje je Općina Centar dodijelila poljoprivrednim proizvođačima kao i socijalnim i obrazovnim ustanovama u cilju poticanja poljoprivredne proizvodnje na području općine Centar Sarajevo.
01.06.2023.
OPĆINA PODRŽALA ODLAZAK UČENIKA NA STEM OLIMPIJADU
Načelnik Mandić ugostio učesnike takmičenja
Danas su načelnik Općine Centar Srđan Mandić i direktor Druge gimnazije Sarajevo Seid Alibegović potpisali sporazum kojim se iz budžeta ove lokalne zajednice izdvaja novac kako bi se učenicima prvih, drugih i trećih razreda ove srednje škole omogućio odlazak na STEM olimpijadu koja se održava u julu ove godine u Parizu.
01.06.2023.
RADOST ZA MALIŠANE BREKE
Počinje izgradnja novog ciciban igrališta na Breki
Radnici firme „Flex Invest“ d.o.o. Sarajevo započeli su danas sa radovima na demontaži oštećenog i dotrajalog mobilijara na dječijem igralištu u Ulici Hamze Orlovića u naselju Breka.
01.06.2023.
OPŠTINA ZA MLADE
Profesor Vedran Zubić održao motivaciono predavanje za osnovce
Jučer je u Multimedijalnoj sali Općine Centar, profesor geografije Vedran Zubić, održao motivaciono predavanje učenicima devetih razreda osnovnih škola sa područja općine Centar.
01.06.2023.
Obavijest iz Službe za privredu i poslovne prostore
Obavještavaju se sva zainteresovana pravna i fizička lica da Općina Centar Sarajevo raspolaže sljedećim poslovnim prostorijama koje mogu biti predmet dodjele u zakup neposrednom pogodbom po osnovu prava prvenstva uz obavezu izmirenja dospjelih dugovanja po osnovu zakupnine, u skladu sa odredbama člana 16a. Odluke o dodjeli u zakup poslovnih zgrada i prostorija Općine Centar Sarajevo ("Službene novine Kantona Sarajevo", br. 49/17, 21/18, 23/21, 24/22, 31/22, 45/22 i 21/23).
31.05.2023.
PROJEKAT RELOAD2
Potpisani ugovori i prezentovani projekti za mlade
Danas je u Općini Centar Sarajevo upriličeno potpisivanje ugovora i prezentacija podržanih projekata u ovoj općini, u sklopu Regionalnog programa lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu (ReLOaD2), kojeg finansira Evropska unija, a provodi Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP).
31.05.2023.
SLUŽBA ZA CIVILNU ZAŠTITU OPĆINE CENTAR
Izdato narandžasto upozorenje za jake lokalne pljuskove
Civilna zaštita Općine Centar Sarajevo upozorava građane da je izdato narandžasto upozorenje za jake lokalne pljuskove na osnovu saopštenja Federalnog hidrometeorološkog zavoda.