Vijesti

20.06.2023.
BH. ALPINISTA NA KROVU SVIJETA
Načelnik Srđan Mandić ugostio Tomislava Cvitanušića
Jučer je u prostorijama Općine Centar, načelnik Srđan Mandić ugostio bosanskohercegovačkog alpinistu Tomislava Cvitanušića, koji se 17. maja ove godine, popeo na Mont Everest, na sami vrh svijeta visine 8.828 metara.
19.06.2023.
Srednjoškolci iz Centra na sportskim igrama u Italiji
Potpisan sporazum o saradnji
Danas je u Općini Centar načelnik Srđan Mandić potpisao sporazum o saradnji sa predsjednikom Udruženja plivački klub „SPID“ Amelom Kapom, direktoricom Javne ustanove „Prva gimnazija“ Velidom Tinjak i sa direktorom Javne ustanove „Gimnazija Obala“ Rijadom Ganibegovićem, a u cilju zajedničkog učešća i predstavljanja u okviru VII izdanja International sport games of tricolour Reggio Emillia, koje će se održati u periodu od 23. do 30. jula 2023. godine u Italiji.
19.06.2023.
ZAVRŠNA AKTIVNOST PROJEKTA „JAČANJE ULOGE MJESNIH ZAJEDNICA U BIH“
Održan forum građana u velikoj sali Općine Centar
Danas je u velikoj sali Općine Centar održan forum građana sa ciljem usaglašavanja pristupa i razmatranja prijedloga aktivnosti i mjera utvrđenih operativnim planom za realizaciju Vizije mjesnih zajednica u Općini Centar Sarajevo.
19.06.2023.
REKONSTRUKCIJA KANALIZACIONE MREŽE U ULICI TABAŠNICA
Započeli pripremni radovi
Radnici Kantonalnog javnog preduzeća „Vodovod i kanalizacija“ danas su započeli sa pripremnim radovima na rekonstrukciji fekalne kanalizacione mreže duž Ulice Tabašnica, koja je smještena između Ulice Skenderija i Obale Maka Dizdara.
16.06.2023.
OPĆINA CENTAR PODRŽALA PROJEKAT
Polaznicima škole košarke uručeni novi dresovi
Danas je u sportskoj sali Osnovne škole „Šip“ upriličena primopredaja sportske opreme (dresovi) koju je za polaznike škole košarke obezbijedilo Udruženje „Košarkaški klub BBY“ (Bosnian Basketball Youth).
16.06.2023.
RADOST ZA MALIŠANE BREKE
Izgradnja novog ciciban igrališta na Breki u završnoj fazi
Radnici firme „Flex Invest“ d.o.o. Sarajevo privode kraju radove na izgradnji novog dječijeg igrališta u Ulici Hasana Sušića u naselju Breka.
16.06.2023.
ECMC Sarajevo 2023
Općina će podržati organizaciju Evropskog prvenstva za košarkaše u kolicima
Načelnik Općine Centar Srđan Mandić zajedno sa šeficom Odsjeka za kulturu i sport Amrom Hašimbegović -Vučković ugostio je predstavnika Saveza košarke u kolicima Bosne i Hercegovine Igora Mandića.
16.06.2023.
RELOAD2 – DIJALOG ZA MLADE
Poziv za učešće u konsultacijama za mlade
Pozivaju se predstavnici/e omladinskih organizacija i organizacija koje se bave pitanjima mladih sa područja općine Centar Sarajevo, srednjoškolci/ke, studenti/ce, aktivisti/kinje i volonteri/ke u zajednici spremni za unapređenje kvalitete života lokalne zajednice da učestvuju u konsultacijama koje se organizuju u okviru platforme „Dijalog za mlade“.
16.06.2023.
JAČANJE ULOGE MJESNIH ZAJEDNICA U BIH
Poziv građanima za učešće u forumu
U ponedjeljak 19. juna 2023. godine planirano je održavanje foruma građana sa ciljem usaglašavanja pristupa i razmatranja prijedloga aktivnosti i mjera utvrđenih operativnim planom za realizaciju Vizije mjesnih zajednica u Općini Centar Sarajevo.
15.06.2023.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČENIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljena saobraćajna signalizacija kod Osnovne škole „Hasan Kikić“
Radnici firme „Sacom“ d.o.o. okončali su radove na iscrtavanju horizontalne i postavljanju vertikalne saobraćajne signalizacije, te svjetlosne vertikalne signalizacije (solarnih treptača) za upozoravanje vozača u ulicama Gorica i Odobašina oko objekta Osnovne škole „Hasan Kikić“.
15.06.2023.
KLUB SJEDEĆE ODBOJKE „SPID“
Općina Centar finansijski podržala odlazak odbojkaša na Evropsko prvenstvo
Načelnik Srđan Mandić sastao se jučer u prostorijama Općine Centar sa odbojkašima Kluba sjedeće odbojke „Spid“.
15.06.2023.
CENTAR ZA SPORT I REKREACIJU
Ljetni raspored sportskih projekata
Javna ustanova „Centar za sport rekreaciju“, čiji je osnivač Općina Centar, tokom ljeta organizuje niz sportskih projekata. Kako su organizatori naveli od 12. juna počelo je primjenjivanje ljetnog rasporeda treninga u okviru sportskih projekata koje realizira JU „Centar za sport i rekreaciju“ uz finansijsku podršku Općine Centar Sarajevo.
14.06.2023.
OPĆINA CENTAR SARAJEVO IZDVOJILA 20.000 KM
Članarine u sportskim klubovima za 42 mališana
Načelnik Općine Centar Srđan Mandić potpisao je danas ugovore u vrijednosti od 20.000 maraka za dodjelu sredstava za finansiranje/sufinansiranje članarina u sportskim klubovima za 42 mališana sa područja ove lokalne zajednice.
14.06.2023.
SLUŽBA ZA CIVILNU ZAŠTITU OPĆINE CENTAR
Izdato narandžasto upozorenje za intenzivne padavine
Civilna zaštita Općine Centar Sarajevo upozorava građane da je izdato narandžasto upozorenje za intenzivne padavine na osnovu saopštenja Federalnog hidrometeorološkog zavoda.
14.06.2023.
PROJEKAT REGULACIJE POTOKA SUŠICA
Obezbijeđena sredstva za drugu fazu projekta
Načelnik Općine Centar Srđan Mandić potpisao je danas sa ministrom privrede Kantona Sarajevo Zlatkom Mijatovićem i direktoricom Zavoda za izgradnju Kantona Sarajevo Belmom Barlov sporazum o sufinansiranju projekta regulacije potoka Sušica na području općine Centar Sarajevo – II faza.
14.06.2023.
VIŠESTRUKI DARIVAOCI KRVI SA PODRUČJA OPĆINE CENTAR
Načelnik Mandić uručio zahvalnice
Jučer je u prostorijama Općine Centar načelnik Srđan Mandić ugostio višestruke dobrovoljne darivaoce krvi koji su prema evidenciji Zavoda za transfuzijsku medicinu Federacije Bosne i Hercegovine darovali krv najveći broj puta na području ove lokalne zajednice.
14.06.2023.
PODRŠKA KOŠARKAŠKOM SAVEZU BiH
Odlazak muške i ženske košarkaške reprezentacije na Europsko prvenstvo
Načelnik Općine Centar Srđan Mandić danas je ugostio predsjednika Košarkaškog saveza Bosne i Hercegovine Dalibora Miloša i generalnu sekretarku Saveza Natašu Bašović.
13.06.2023.
OPĆINSKA TAKMIČENJA IZ ZNANJA I SPORTA
Uručene novčane nagrade i priznanja najboljim osnovcima i nastavnicima
Danas je u velikoj sali Općine Centar organizirano uručenje priznanja i nagrada najbolje plasiranim osnovcima sa Centra na održanim općinskim takmičenjima iz znanja i sporta.
13.06.2023.
„MLADI SU SRCE SARAJEVA“
Sarajevo u finalu za titulu Evropske prijestolnice mladih
Načelnik Općine Centar Srđan Mandić zajedno sa pomoćnicom za obrazovanje, društvene djelatnosti, kulturu i sport Lejlom Dizdarević prisustvovao je danas događaju „Mladi su srce Sarajeva: Dijalog mladih i vlasti“ koji je održan u Dječijoj kući Novo Sarajevo, a u organizaciji Grada Sarajeva koji je aplicirao za status Evropske prijestolnice mladih 2026. te uspio ući u finale takmičenja za ovu prestižnu titulu.
13.06.2023.
NABAVKA RUKSAKA I ŠKOLSKOG PRIBORA ZA PRVAČIĆE
Pokrenuta još jedna procedura javne nabavke
Odsjek za javne nabavke Općine Centar je u ime općinske službe pokrenuo novu proceduru javne nabavke.