Vijesti

27.06.2023.
OPĆINA CENTAR PODRŽALA NOVI PROJEKAT
Predstavljen e-GO Car sharing
Načelnik Općine Centar Srđan Mandić jučer je na platou ispred Aria centra prisustvovao prezentaciji jedinstvenog projekta e-GO Car Sharing u BiH, koji je od sada postao dostupan građanima općine Centar Sarajevo.
27.06.2023.
ULICA HIMZE POLOVINE
Radovi na sanaciji stepeništa i pristupne staze
Početkom juna, u okviru investiciono-tehničkog održavanja komunalne infrastrukture, započeli su radovi na sanaciji pristupne staze i stepeništa u Ulici Himze Polovine 16, koji je planiran budžetom za ovu godinu na osnovu prijedloga i zahtjeva građana za poboljšanje infrastrukture unutar njihovih naselja.
26.06.2023.
Sanacija Hadži-Lojine ulice
Početkom ovog mjeseca na području Mjesne zajednice „Bardakčije“ započela je realizacija nekoliko infrastrukturnih projekata.
26.06.2023.
Sutra 30. redovna sjednica Općinskog vijeća Centar
Trideseta redovna sjednica Općinskog vijeća Centar Sarajevo će biti održana u utorak, 27. juna 2023. godine sa početkom u 10 sati u velikoj sali Općine Centar, Mis Irbina 1.
26.06.2023.
TEATARSKA SCENA CENTRA KULTURE I MLADIH
Večeras predstava „Ovdje ni lokum više nije rahat“
Na teatarskoj sceni Javne ustanove „Centar kulture i mladih Općine Centar“ večeras će biti odigrana monodrama pod nazivom „Ovdje ni lokum više nije rahat“.
23.06.2023.
PROJEKAT U VRIJEDNOSTI OD 575.372 KM
Započeli pripremni radovi na sanaciji dijela Merhemića trga - I faza
Radnici građevinske firme „Dinalsa“ d.o.o. Sarajevo su tokom jučerašnjeg dana započeli sa pripremnim radovima na sanaciji dijela šetnice Merhemića trga – I faza.
23.06.2023.
JAVNI POZIV OTVOREN 60 DANA
Novčani podsticaji Općine Centar za nabavku poljoprivredne mehanizacije
U dnevnom listu Oslobođenje, oglasnim pločama mjesnih zajednica, te na web stranici Općine Centar objavljen je javni poziv za dodjelu novčanog podsticaja za sufinansiranje nabavke nove poljoprivredne mehanizacije.
23.06.2023.
CENTAR KULTURE I MLADIH OPĆINE CENTAR
Prezentacija muzičkih projekata za djecu
Prošla sedmica u Javnoj ustanovi „Centar kulture i mladih“, čiji je osnivač Općina Centar, bila je u znaku muzike, programa i koncerata škola gitare i baleta.
23.06.2023.
SLUŽBA ZA CIVILNU ZAŠTITU OPĆINE CENTAR
Izdato narandžasto upozorenje za jake lokalne pljuskove sa grmljavinom
Civilna zaštita Općine Centar Sarajevo upozorava građane da je izdato narandžasto upozorenje za jake lokalne pljuskove sa grmljavinom na osnovu saopštenja Federalnog hidrometeorološkog zavoda.
22.06.2023.
RADOST ZA MALIŠANE SA MARIJIN DVORA
Započela izgradnja dječijeg igrališta
Radnici firme „Flex Invest“ d.o.o. Sarajevo započeli su sa radovima na demontaži oštećenog i dotrajalog mobilijara na dječijem igralištu u Ulici Franca Lehara u naselju Marijin Dvor.
22.06.2023.
POKRENUTA PROCEDURA JAVNIH NABAVKI
Izgradnja spomen-obilježja u dvorištu Osnovne škole „Vladislav Skarić“
Odsjek za javne nabavke Općine Centar je 20. juna ove godine objavio javni poziv za odabir firme za izvođenje radova na izgradnji spomen-obilježja u dvorištu Osnovne škole „Vladislav Skarić“.
22.06.2023.
TENISKI TERENI KOŠEVO
Besplatna ljetna škola tenisa za mališane
Pod pokroviteljstvom Općine Centar, a u realizaciji Javne ustanove „Centar za sport i rekreaciju“, tokom juna i jula organizovana je besplatna ljetna škola tenisa.
22.06.2023.
OBJAVLJENI REZULTATI JAVNOG POZIVA
Odabrani projekti organizacija civilnog društva
Općina Centar završila je bodovanje projektnih prijedloga pristiglih u sklopu Javnog poziva organizacijama civilnog društva.
22.06.2023.
SLUŽBA ZA CIVILNU ZAŠTITU OPĆINE CENTAR
Izdato narandžasto upozorenje zbog izrazito visokih temperatura
Civilna zaštita Općine Centar upozorava građane da je izdato narandžasto upozorenje na osnovu saopštenja Federalnog hidrometeorološkog zavoda.
21.06.2023.
OPĆINA CENTAR FINANSIJER PROJEKTA
Započeli radovi na asfaltiranju Ulice Himzarina
Na osnovu ugovora kojeg su potpisali načelnik Općine Centar Srđan Mandić i direktor građevinske firme „Demus“ d.o.o. Sarajevo Adnan Mujan, jučer su započeli radovi na asfaltiranju Ulice Himzarina. Vrijednost projekta je 106.732 KM, sredstva koja su obezbijeđena u ovogodišnjem budžetu Općine Centar.
21.06.2023.
KLUB SJEDEĆE ODBOJKE „SPID“
Načelnik Mandić ugostio evropske prvake
Članovi Kluba sjedeće odbojke „Spid“ su na nedavno održanom Evropskom prvenstvu „EuroLeague Men“, održanom od 16. do 19. juna 2023. godine u Fermu u Italiji, pobijedili u finalu takmičenja ekipu Kijeva iz Ukrajine i tako osvojili prvo mjesto. Tim povodom je u Općini Centar danas upriličen prijem za prvake Evrope. Domaćini su u ime Općine Centar bili općinski načelnik Srđan Mandić, dopredsjedavajuća Općinskog vijeća Marijana Podrug-Arapović, te pomoćnica načelnika za obrazovanje, društvene djelatnosti, kulturu i sport Lejla Dizdarević. Neposredno pred polazak na prvenstvo načelnik Mandić je potpisao zaključak o doniranju iznosa od 4.000 KM iz općinskog budžeta za odlazak na takmičenje naših odbojkaša.
21.06.2023.
POKRENUTE PROCEDURE JAVNIH NABAVKI
Rekonstrukcija fontane i sanacija krova kosog lifta na Ciglanama
Odsjek za javne nabavke Općine Centar je u ime općinskih službi pokrenulo dvije nove procedure javnih nabavki.
21.06.2023.
POD POKROVITELJSTVOM OPĆINE CENTAR
Održane 15. Sportske igre ratnih vojnih invalida Kantona Sarajevo
U organizaciji Saveza ratnih vojnih invalida Kantona Sarajevo održane su 15. Sportske igre ratnih vojnih invalida Kantona Sarajevo. Trideset članova Udruženja ratnih vojnih invalida općine Centar svoje učešće u ovim igrama uzelo je u 9 sportskih disciplina: mali nogomet, sjedeća odbojka, streljaštvo, šah, boćanje, bacanje kugle, pikado, ribolov i stoni tenis.
20.06.2023.
POBOLJŠANJE USLOVA BORAVKA U ZAVODU PAZARIĆ
Općina Centar donirala 15.000 KM
Danas je u Općini Centar upriličeno potpisivanje protokola o realizaciji transfera Javnoj ustanovi „Zavod za zbrinjavanje mentalno invalidne djece i omladine Pazarić“. Općina Centar izdvojila je iznos od 15.000 KM za poboljšanje uslova boravka u ustanovi.
20.06.2023.
POLOŽENO CVIJEĆE I ODATA DUŽNA POČAST
Obilježen Dan logoraša općine Centar
U organizaciji Udruženja logoraša općine Centar danas je ispred Javne ustanove „Psihijatrijska bolnica Jagomir“ obilježen Dan logoraša općine Centar. Polaganjem cvijeća, učenjem Fatihe i minutom šutnje odata je dužna počast poginulim borcima i logorašima sa područja Nahoreva koji su ratne 1992. godine bili zatočeni u prostorijama ove bolnice.