Vijesti

05.07.2023.
OPĆINA IZDVOJILA 59.294 KM
Pri kraju radovi na izgradnji novog stepeništa u Ulici Nusreta Šišića Dede
Radnici građevinske firme „Sela“ privode kraju radove na izgradnji novog stepeništa u Ulici Nusreta Šišića Dede 2, 4 i 6, a nakon što je uklonjeno staro i dotrajalo stepenište koje je predstavljalo opasnost za prolaznike i otežavalo pristup domovima stanovnicima ovog dijela Koševskog brda.
05.07.2023.
NASTAVAK PODRŠKE KOMUNALNIM PREDUZEĆIMA
Načelnik Mandić uručio opremu KJKP „Vodovod i kanalizacija“
Načelnik Općine Centar Srđan Mandić, koji je ujedno i komandant Općinskog štaba civilne zaštite, jučer je dodijelio na korištenje tehničku opremu i alat direktoru Kantonalnog javnog komunalnog preduzeća „Vodovod i kanalizacija“ Rusmiru Saliću.
05.07.2023.
BESPLATNI TRENINZI NA OTVORENOM ZA SVE GENERACIJE
Na Koševu sinoć počelo „Fitness ljeto“
Pod pokroviteljstvom Općine Centar, a u organizaciji Udruženja Aerobic studio LNo1 sinoć je na terenu Atletskog kluba Sarajevo na Koševu za naše sugrađane održan prvi fitness trening čime je zvanično počeo ovogodišnji projekat „Fitness ljeto“ koji će trajati do polovine septembra ove godine.
04.07.2023.
ODBOJKAŠICE KLUBA „CENTAR ORT“ IGRAĆE PREMIJER LIGU BIH
Načelnik Mandić ugostio prvakinje Bosne i Hercegovine
Načelnik Općine Centar Srđan Mandić ugostio je odbojkašice iz kluba „Centar Ort“ koje su prvakinje Superlige FBiH i koje su se plasirale u najviši rang takmičenja - Premijer Ligu Bosne i Hercegovine, zajedno sa njihovim trenerom i predsjednikom Kluba Arminom Bukvićem.
04.07.2023.
OPĆINA OBEZBIJEDILA 276.163 KM
Započeli radovi na sanaciji dijela Ulice Kromolj
Na području općine Centar započela je realizacija još jednog značajnog infrastrukturnog projekta.
04.07.2023.
IZDATO NARANDŽASTO UPOZORENJE
Mogući jaki pljuskovi praćeni grmljavinom i jakim udarima vjetra
Civilna zaštita Općine Centar Sarajevo upozorava građane da je izdato narandžasto upozorenje za jake lokalne pljuskove praćene grmljavinom i jakim udarima vjetra na osnovu saopštenja Federalnog hidrometeorološkog zavoda.
04.07.2023.
POBOLJŠANJE USLOVA RADA I BORAVKA U ŠKOLAMA
Općina izdvojila 56.876 maraka obrazovnim ustanovama
Načelnik Općine Centar Srđan Mandić jučer je potpisao ugovore o realizaciji finansijskih sredstava za obnovu i opremanje odgojno-obrazovnih ustanova sa direktorima šest osnovnih škola i to „Alija Nametak“, „Silvije Strahimir Kranjčević“, „Nafija Sarajlić“, „Vladislav Skarić“ „Šip“ i „Hasan Kaimija“.
04.07.2023.
BESPLATNI TRENINZI NA OTVORENOM ZA SVE GENERACIJE
Večeras počinje projekat „Fitness ljeto“
Općina Centar i Aerobic studio LNo1 u periodu od 4. jula na terenu Atletskog kluba „Sarajevo“ na Koševu realizuju projekat pod nazivom „Fitness ljeto“ u trajanju od dva i po mjeseca.
03.07.2023.
OPĆINA CENTAR FINANSIRA 17 PROJEKATA
Potpisani ugovori sa predstavnicima nevladinih organizacija
U zgradi Općine Centar načelnik Srđan Mandić danas je potpisao ugovore sa predstavnicima organizacija civilnog društva o finansijskoj podršci ove lokalne zajednice za implementaciju njihovih projekata.
03.07.2023.
OPĆINA CENTAR FINANSIJER PROJEKTA
Napreduju radovi na sanaciji putne komunikacije na Gornjoj Slatini
Radnici građevinske firme „Grakop“ iz Kiseljaka izvode radove na sanaciji putne komunikacije koja povezuje Gornju Slatinu (Mjesna zajednica „Betanija“) i Kobilju Glavu.
03.07.2023.
U OPĆINSKOM BUDŽETU OBEZBIJEĐENO 120 HILJADA KM
Jednokratne novčane pomoći uplaćene za 25 porodilja iz Centra
U okviru projekta pomoći porodiljama iz Centra, nadležne općinske službe su okončale proceduru za mjesec juni uplatom finansijskih sredstava za 25 porodilja.
30.06.2023.
VELIKI INVESTICIONI PROJEKAT
Započeli radovi na uređenju Gradskog parka Jezero na Betaniji
Na osnovu ugovora kojeg su potpisali načelnik Općine Centar Srđan Mandić i generalna direktorica građevinske firme „Mibral“ Maja Bralović-Smith, danas je započelo uređenje Gradskog parka Jezero na Betaniji.
30.06.2023.
UDRUŽENJE ZDRAVO ŽIVI/SRETNO STARI
U Centru za zdravo starenje „Razigrani dani“ obilježen Kurban-bajram
U prisustvu članica, članova i gostiju iz Općine Centar danas je u prostorijama Centra za zdravo starenje smještenog u objektu vrtića „Razigrani dani“ obilježen Kurban-bajram.
30.06.2023.
ORGANIZACIJA PORODICA ŠEHIDA I POGINULIH BORACA OPĆINE CENTAR
Pomoć pripadnicima boračke populacije u paketima i nabavci ogrjeva
Organizacija porodica šehida i poginulih boraca općine Centar će tokom ove kalendarske godine, pored ostalog, realizovati i projekat pomoći pripadnicima boračke populacije u liječenju, nabavci ogrjeva, podjelom prehrambenih i higijenskih paketa, subvencioniranja troškova grijanja...
30.06.2023.
U OPĆINSKOM BUDŽETU OBEZBIJEĐENO 360 HILJADA KM
Projektom „Hljeb i mlijeko za penzionere“ obuhvaćeno 392 korisnika
Općina Centar Sarajevo i ove godine u sklopu kontinuirane brige o najranjivijim kategorijama stanovništva realizira projekat „Hljeb i mlijeko za penzionere“ u okviru kojeg obezbjeđuje novčana sredstva za 392 socijalno ugroženih starijih sugrađana kao participaciju za kupovinu osnovnih životnih namirnica – hljeba i mlijeka.
29.06.2023.
JAČANJE ULOGE MJESNIH ZAJEDNICA U BIH – II FAZA
Objavljeni rezultati direktnog poziva
U cilju jačanja i unapređenja kvaliteta života građana općine Centar Sarajevo, ova lokalna zajednica učestvuje u projektu „Jačanje uloge mjesnih zajednica u Bosni i Hercegovini“ kojeg finansiraju vlada Švicarske i Švedska, a provodi Razvojni program Ujedinjenih naroda (UNDP).
27.06.2023.
Načelnik Mandić čestitao Kurban-bajram
Načelnik Općine Centar Sarajevo Srđan Mandić, u ime Općine i u svoje ime, čestitao je reisu-l-ulemi Islamske zajednice u BiH Huseinu ef. Kavazoviću i svim muslimanima u cijeloj Bosni i Hercegovini nastupajući Kurban-bajram.
27.06.2023.
POVODOM KURBAN - BAJRAMA
Dodijeljena novčana pomoć za 20 šehidskih porodica
U povodu Kurban - bajrama, na nalog Općinskog načelnika Srđana Mandića, iz budžeta Općine Centar Sarajevo izdvojena su sredstva za 20 šehidskih porodica.
27.06.2023.
ODRŽANA 30. REDOVNA SJEDNICA OPĆINSKOG VIJEĆA CENTAR
Usvojene odluke za realizaciju kapitalnih infrastrukturnih projekata
Danas je u velikoj sali Općine Centar održana 30. redovna sjednica Općinskog vijeća Centar Sarajevo.
27.06.2023.
NA 30. REDOVNOJ SJEDNICI OPĆINSKOG VIJEĆA CENTAR
Lana Pudar dobiće stan na korištenje od Općine Centar
Na današnjoj sjednici Općinskog vijeća Centar Sarajevo na dnevnom redu je bio i Prijedlog odluke o zakupu stana u Ulici Avde Jabučice 30 za potrebe naše višestruke prvakinje u plivanju Lane Pudar.