Vijesti

06.05.2016.
Završeni „Dani sporta na području općine Centar“
Dodjelom pehara najuspješnijim srednjoškolskim sportskim ekipama 6. maja 2016. godine na vanjskom igralištu FIS-a, okončana je jedanaesta po redu sportska manifestacija „Dani sporta na području općine Centar“. Organizator manifestacije je Gimnazija Obala, pod pokroviteljstvom Općine Centar.
06.05.2016.
Bećirević i Ajnadžić čestitali Đurđevdan
Načelnik Općine Centar Sarajevo Dževad Bećirević i predsjedavajući Općinskog vijeća Centar dr. Nedžad Ajnadžić svim Romima čestitaju veliki praznik Đurđevdan.
06.05.2016.
Šahovski i stonoteniski turnir u prostorijama Mjesne zajednice „Bardakčije“
U organizaciji Komisije Općinskog vijeća za mjesne zajednice i saradnju sa općinama i gradovima i Savjeta Mjesne zajednice „Bardakčije“, povodom obilježavanja Dana Općine Centar, u prostorijama ove mjesne zajednice, u petak 6. maja 2016. godine, organizovani su turniri u šahu i stonom tenisu.
06.05.2016.
Općina Centar u subotu organizuje koncert u Domu mladih
U okviru obilježavanja Dana Općine Centar i u subotu 7. maja 2016. godine organizovan je niz manifestacija namijenjenih stanovnicima općine Centar. Tako će u prostorijama Mjesne zajednice „Bardakčije“ u 10 sati početi šahovski turnir, a u 12 će biti održano takmičenje u stonom tenisu.
06.05.2016.
Premijera dokumentarnog filma „Humanisti i heroji“
U okviru obilježavanja Dana Općine Centar, u četvrtak 5. maja 2016. godine u prepunom Domu mladih na Skenderiji održana je premijera dokumentarnog filma „Humanisti i heroji – Uloga Sarajevo Taxija u odbrani Bosne i Hercegovine 1991-1996. godine“. Realizaciju projekta pomogla je i Općina Centar sa 10.000 KM.
05.05.2016.
Svečano obilježen Dan Odreda ''Soukbunar''
Polaganjem cvijeća i učenjem Fatihe te minutom šutnje delegacije Općine Centar i boračkih udruženja su 5. maja 2016. godine kod spomen-obilježja ''Debelo brdo'' u Trebevićkoj ulici započeli manifestaciju obilježavanja Dana Odreda teritorijalne odbrane ''Soukbunar'' čiji su borci dali ogroman doprinos u odbrani Sarajeva.
05.05.2016.
Uručene jednokratne pomoći porodicama pripadnika boračke populacije
U povodu obilježavanja Dana Općine Centar u četvrtak 5. maja 2016. godine u velikoj sali Općine upriličen je prijem članova boračkih porodica. Ovom prilikom su predstavnici izvršne i zakonodavne vlasti Općine Centar te boračkih udruženja za 50 pripadnika boračke populacije u stanju socijalne potrebe uručili simbolične novčane pomoći od po 100 KM.
05.05.2016.
Predsjedavajući Ajnadžić posjetio sajam ljekovitog bilja i pčelarstva
Na Trgu djece Sarajeva ispred BBI centra od 4. do 7. maja ove godine je otvoren Sajam ljekovitog bilja i pčelarstva. Manifestaciju organizuje Udruženje dječiji i omladinski centar ''Dio srca'' u okviru obilježavanja Dana Općine Centar.
05.05.2016.
Učenici OŠ „Nafija Sarajlić“ pobjednici nogometnog turnira
Povodom obilježavanja Dana Općine Centar 5. maja 2016. godine na igralištu FIS-a odigrane su polufinalne i finalne utakmice nogometnog turnira za učenike 11 osnovnih škola sa područja općine Centar.
05.05.2016.
Odigrana lutkarska predstava za osnovce iz Centra
Centar za kulturu „Sarajevo“ u Jelićevoj ulici svake godine aktivno učestvuje u obilježavanju Dana Općine Centar. Ove godine je Centar za sugrađane i najmlađe pripremio bogat kulturno-umjetnički program.
05.05.2016.
Ajnadžić ugostio predstavnike Roma sa Gorice
Predsjedavajući Općinskog vijeća Centar dr. Nedžad Ajnadžić, u četvrtak 5. maja 2016. godine, ugostio je predstavnike Romskog informativnog centra (RIC) Dervu Sejdića i Muhameda Hasanovića koji su posjetili Općinu Centar u ime Roma koji pretežno žive na Gorici.
05.05.2016.
Održan prvi muzički festival za djecu predškolskog uzrasta
U okviru obilježavanja Dana Općine Centar u velikoj sali Centra za kulturu održan je prvi muzički festival za djecu predškolskog uzrasta pod nazivom „Eci peci pec, ti si mali zec“.
05.05.2016.
Sutra završna manifestacija Dana sporta u općini Centar
U okviru obilježavanja Dana Općine Centar, ali i Dana škole Gimnazije Obala u petak 6. maja 2016. godine u 10.30 sati na otvorenom igralištu FIS-a bit će organizovana završna manifestacija Dana sporta u općini Centar.
05.05.2016.
U petak potpisivanje ugovora o finansiranju pokretanja vlastitog biznisa
U prostorijama Općine Centar (Mis Irbina 1), u petak 6. maja 2016. godine u 10 sati biće upriličeno potpisivanje ugovora o finansiranju pokretanja vlastitog biznisa sa nezaposlenim mladim osobama iz Centra.
04.05.2016.
Otkrivena spomen-ploča posvećena svim herojima opkoljenog Sarajeva
U prisustvu velikog broja građana, članova boračkih organizacija, porodica šehida i poginulih boraca, ratnih saboraca, te predstavnika izvršne i zakonodavne vlasti Općine Centar u srijedu 4. maja 2016. godine načelnik Općine Dževad Bećirević je zajedno sa Feridom Sakić, majkom šehida otkrio spomen-ploču koju je Općina Centar postavila u znak sjećanja na bitke vođene 2. maja 1992. godine kod mosta Skenderija. Ovom prilikom su prisutni položili crvene ruže ispred novootkrivene spomen-ploče, učenjem Fatihe i minutom šutnje, te puštanjem bijelih golubica kao simbolom mira, odali dužnu počast poginulim našim najboljim sinovima.
04.05.2016.
Svečana sjednica povodom Dana Općine Centar
Povodom obilježavanja Dana Općine Centar u velikoj sali Općine u srijedu, 4. maja 2016. godine održana je svečana sjednica Općinskog vijeća koju je otvorio predsjedavajući Općinskog vijeća dr. Nedžad Ajnadžić. Osim vijećnika, predstavnika općinskog organa uprave predvođenih načelnikom Dževadom Bećirevićem, te boraca i članova porodica poginulih branitelja, svečanom skupu prisustvovao je i predsjedavajući Gradskog vijeća Sarajeva Suljo Agić, kao i predstavnici drugih nivoa vlasti i ostali gosti.
04.05.2016.
Povodom obilježavanja Dana Općine Centar položeno cvijeće na spomen-obilježja
U okviru obilježavanja Dana Općine Centar, delegacije Općine i boračkih udruženja, Prve policijske uprave-Policijske stanice Centar i Udruženja za zaštitu i sigurnost motociklista u BiH su 4. maja 2016. godine obišli gradska spomen-obilježja, te šehidsko mezarje na Kovačima, gdje su položili cvijeće i odali počast poginulim braniteljima i civilnim žrtvama tokom proteklog rata. U delegaciji su bili načelnik Dževad Bećirević, predsjedavajući Općinskog vijeća Centar dr. Nedžad Ajnadžić i njegov zamjenik Slaven Kovačević, te vijećnici Zora Ostojić, Dževad Topić, Suvad Kerla, Eso Tucaković, Ahmed Gerin, Senad Alić, Hamdija Hasanović, Jasmin Gazija, Haris Fazlagić kao i savjetnik Mustafa Resić i Samir Fazlić, predsjednik Komisije za mjesne zajednice i saradnju sa općinama i gradovima.
04.05.2016.
U četvrtak 5. maja uručivanje jednokratnih pomoći porodicama pripadnika boračke populacije
Općina Centar i ove godine na dostojanstven način obilježava svoj praznik – 2. maj u znak sjećanja na taj datum ratne 1992. godine kada su od žestokih agresorskih napada herojski odbranjene zgrade Predsjedništva BiH i Općine, a time i Sarajevo i Bosna i Hercegovina.
04.05.2016.
Potpisivanje ugovora sa omladinskim organizacijama
U četvrtak, 5. maja 2016. godine u 10 sati u prostorijama Općine Centar Sarajevo (Mis Irbina 1) bit će upriličeno potpisivanje ugovora sa predstavnicima omladinskih organizacija čiji su projekti dobili finansijsku podršku Općine Centar. Naime, već dugi niz godina središnja gradska Općina izdvaja finansijska sredstva za podršku projektima koji su namijenjeni populaciji mladih, a u ovogodišnjem općinskom budžetu za tu namjenu je obezbijeđeno 25.000 KM.
02.05.2016.
U srijedu otkrivanje spomen-obilježja u znak sjećanja na bitke vođene 2. maja 1992. godine
Povodom obilježavanja Dana Općine Centar 4. maja planirano je polaganje cvijeća na gradskim mezarjima i grobljima, te spomen obilježjima.