Obnova stepeništa i pješačkih staza ispred vrtića Šareni voz

Na osnovu ugovora o izvođenju radova na investiciono-tehničkom održavanju stepeništa i ograda u Centru, koji su potpisali načelnik Općine dr. Nedžad Ajnadžić i direktor građevinske firme „Sela“ Sead Tutić, radnici ove firme rade na izgradnji novog stepeništa i pristupnih staza do objekta vrtića Šareni voz u Odobašinoj ulici na broju 10.

Općina Centar kao finansijer projekta je za ovu namjenu izdvojila iznos nešto više od 13.500 KM.

 

–Do sada smo uspjeli ukloniti kompletnu oštećenu konstrukciju starih pješačkih staza te stepenište. Uradili smo betoniranje novih staza i stepeništa, pored kojeg smo izgradili potporni armirano-betonski zid. U toku je postavljanje kulir ploča po novim stazama i stepeništu. Ako dozvole vremenske prilike radove planiramo završiti uskoro, objasnio je Mesud Zimić, šef gradilišta građevinske firme „Sela“.

 

Radnici ove firme su također, tokom proteklog perioda izvodili radove na sanaciji stepeništa u Bolničkoj ulici, preko puta glavnog ulaza u Univerzitetski klinički centar na Koševu, te u Jukićevoj ulici između brojeva 120 i 126.

 

U Bolničkoj ulici je uklonjen dio stepeništa umjesto kojeg je izgrađen novi. Na kraju radova duž cijelog stepeništa su postavljene nove kulir ploče, koje imaju izuzetnu otpornost na sve vremenske uslove. U Jukićevoj ulici na Koševskom brdu urađena je sanacija pristupnih stepeništa gdje su srušena stara i izgrađena nova stepeništa.

 

Za realizaciju ova dva projekta Općina Centar je izdvojila iznos od 12.500 KM.

05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti