Završeno asfaltiranje Ulice Aleksandra Puškina

S obzirom na povoljne vremenske uslove tokom proteklog perioda, radnici građevinske firme „Grakop“ okončali su radove na asfaltiranju Ulice Aleksandra Puškina.

Ranije je u pomenutoj ulici izvršena rekonstrukcija vodovodne i kanalizacione mreže, polaganje cijevi za fekalnu i kišnu kanalizacionu mrežu, te priključenje okolnih stambenih objekata na novu infrastrukturu.

 

Trasom dugom oko 550 metara su položene nove cijevi za fekalnu i kišnu kanalizaciju te novi vodovod, dok je građevinska firma „Grakop“ bila zadužena za zemljane radove. Nakon polaganja vodovodnih i kanalizacionih cijevi izvršeno je testiranje, čišćenje i dezinfekcija nove vodovodne mreže.

 

Radove koji su započeli sredinom prošle godine na osnovu sporazuma o sanaciji, rekonstrukciji i izgradnji vodovodnog i kanalizacionog sistema na području Centra, finansirala je Općina iz svog budžeta sa 390.362 KM, od čega je za novu separatnu kanalizacionu mrežu izdvojeno 264.210 KM, a za vodovodnu mrežu 126.152 KM.

 

Nakon rekonstrukcije vodovodne i kanalizacione mreže, pristupilo se asfaltiranju kompletne Ulice Aleksandra Puškina. Položeni su novi betonski ivičnjaci duž saobraćajnice, a s obzirom na povoljne vremenske uslove okončano je i asfaltiranje. Ovaj projekt također je finansirala Općina Centar za šta je iz svog budžeta izdvojila iznos od 150.050 KM.

 

05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti