Vijesti

26.09.2023.
PODRUČJE MJESNE ZAJEDNICE „PARK-VIŠNJIK“
U toku izgradnja još jednog dječijeg igrališta
Radnici firme „Flex Invest“ d.o.o. Sarajevo izvode radove na izgradnji još jednog dječijeg igrališta na području Centra, i to u Ulici Bolnička na području Mjesne zajednice „Park-Višnjik“.
26.09.2023.
PROJEKAT FINANSIRA OPĆINA CENTAR
Napreduju radovi na sanaciji stepeništa u Kalemovoj ulici
Napreduju radovi na sanaciji pristupne pješačke staze i stepeništa u Kalemovoj ulici između brojeva 30-32 (Mjesna zajednica „Crni vrh-Gorica“).
26.09.2023.
IZ OPĆINSKOG BUDŽETA IZDVOJENO 15.000 KM
Nastavak podrške Dječijem domu na Bjelavama
Danas je u Općini Centar načelnik Srđan Mandić sa v.d. direktorice „Dom za djecu bez roditeljskog staranja“ Bjelave Samirom Puzo potpisao protokol o donaciji novčanih sredstava.
25.09.2023.
NASTAVAK UREĐENJA SARAJEVKOG ŠETALIŠTA
Planira se uređenje pješačkog pojasa preko puta zgrade Predsjedništva BiH
Načelnik Općine Centar Srđan Mandić danas je održao sastanak sa predstavnicima arhitektonskog studija „Zec“ na kojem je razgovarano o nastavku uređenja pješačkih zona na području ove lokalne zajednice.
25.09.2023.
OPĆINA CENTAR IZDVOJILA 298.075 KM
Završni radovi na popločavanju pješačkog pojasa u Ulici Maršala Tita
Radovi na sanaciji pješačkog pojasa u Ulici Maršala Tita – dionica od trga ispred objekta „Sarajevo šume“ (poznatom kao „trg ispred Bičakčića“) do trga Karla Paržika na Marijin dvoru (desna strana) privode se kraju.
25.09.2023.
Općina Centar finansijski podržala Sarajevski ratni teatar
Načelnik Općine Centar Srđan Mandić potpisao je ugovor u vrijednosti od 7.020 maraka sa direktoricom Sarajevskog ratnog teatra Majom Burazerović.
25.09.2023.
CENTAR ZA SPORT I REKREACIJU
Besplatan aerobik za žene
Javna ustanova Centar za sport i rekreaciju čiji je osnivač Općina Centar, kontinuirano provodi besplatan projekat aerobik za žene, koji je ujedno i dugogodišnji projekat Centra.
23.09.2023.
NAČELNIK MANDIĆ OBIŠAO GRADILIŠTE
Završni radovi na sanaciji dijela Merhemića trga
Radnici građevinske firme „Dinalsa“ d.o.o. Sarajevo izvode završne radove na sanaciji dijela šetnice Merhemića trga – I faza.
22.09.2023.
VANREDNO HIDROLOŠKO STANJE
Upozorenje o mogućem porastu vodostaja na rijekama
Na osnovu meteorološke prognoze izdate od strane Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH, Agencija za vodno područje rijeke Save danas je izdala upozorenje da je zbog novih najavljenih značajnijih padavina u periodu od 23. do 25. septembra povećanje razine vodostaja na cijelom vodnom području rijeke Save u Federaciji BiH.
22.09.2023.
JEDNA OD NAJVEĆIH ZELENIH POVRŠINA U KS
Gradski park Jezero-Betanija poprima novi izgled
Otkako su započeli radovi na uređenju Gradskog parka Jezero na Betaniji, svakim danom ovaj prostor, kao jedna od najvećih zelenih površina u Kantonu Sarajevo, poprima novi izgled.
22.09.2023.
NAČELNIK MANDIĆ OBIŠAO GRADILIŠTE
Napreduju radovi na rekonstrukciji raskrsnice ulica Patriotske lige-Kromolj-Slatina
Radnici građevinske firme „Grakop“ izvode radove na rekonstrukciji raskrsnice i dijelova ulica Patriotske lige, Kromolj i Slatina (druga faza).
22.09.2023.
NAČELNIK MANDIĆ OBIŠAO RADOVE
Završeni radovi na proširenju Ulice Boraca Zlatišta na Soukbunaru
Radnici građevinske firme „Bucomerc“ iz Kiseljaka okončali su radove na realizaciji projekta proširenja ulice Boraca Zlatišta na području Mjesne zajednice „Soukbunar“.
22.09.2023.
BOLJI ŽIVOTNI USLOVI STANOVNIKA GORNJEG KROMOLJA I POLJINA
Načelnik Mandić posjetio Redžu Hamzića zvanog poštenjačina
Načelnik Općine Centar Srđan Mandić je danas zajedno sa pomoćnicom za stambene i komunalne poslove Đenitom Bogunić-Kešelj, dopredsjedavajućom Općinskog vijeća Sarom Arslanagić i vijećnikom Alenom Girtom posjetio Redžu Hamzića zvanog poštenjačina.
21.09.2023.
PROJEKAT U VRIJEDNOSTI 363.768 KM
Započela sanacija dijela Ulice Armije RBiH na Kromolju
Na području općine Centar započela je realizacija još jednog značajnog infrastrukturnog projekta. Riječ je o sanaciji dijela Ulice Armije RBiH u dužini od 900 metara, i to od spoja sa Ulicom Kromolj.
21.09.2023.
NAČELNIK MANDIĆ POSJETIO ŠKOLU U SREBRENICI
Nastavak finansijske podrške JU „Prva osnovna škola” Srebrenica
U okviru posjete Srebrenici povodom obilježavanja 20. godišnjice zvaničnog otvaranja Memorijalnog centra Srebrenica – Potočari, načelnik Općine Centar Srđan Mandić i pomoćnica za obrazovanje, društvene djelatnosti, kulturu i sport Lejla Dizdarević posjetili su Područnu školu „Potočari“ koja djeluje u okviru JU „Prva osnovna škola” Srebrenica.
21.09.2023.
CENTAR KULTURE I MLADIH
Održani programi za djecu i mlade
Utorak, 19. septembar, u Javnoj ustanovi „Centar kulture i mladih“ bio je ispunjen bogatim umjetničkim i obrazovnim sadržajima za djecu i mlade.
20.09.2023.
NAČELNIK MANDIĆ DANAS U POTOČARIMA
Obilježena 20. godišnjica otvaranja Memorijalnog centra Srebrenica - Potočari
Polaganjem cvijeća, učenjem Fatihe i odavanjem počasti žrtvama genocida, danas je započelo obilježavanje 20. godišnjice zvaničnog otvaranja Memorijalnog centra Srebrenica – Potočari.
20.09.2023.
IZVRŠENA REKONSTRUKCIJA VODOVODNE I KANALIZACIONE MREŽE
Završeno asfaltiranje ulica Hadži-Sulejmanova i Sarač Ismailova
U okviru projekta EBRD-a, u mjesnom području Mejtaš II izvršena je rekonstrukcija vodovodne i kanalizacione mreže.
20.09.2023.
FOND MEMORIJALA KANTONA SARAJEVO
Obilježena godišnjica smrti Fadile Odžaković Žute
U sklopu obilježavanja 31. godišnjice od pogibije heroine Fadile Odžaković Žute u Multimedijalnoj sali Fonda Memorijala Kantona Sarajevo, održan je program Kultura sjećanja: “MAJKA HAVA I HILJADULJETNA BOSNA".
20.09.2023.
KONKRETNE INICIJATIVE ZA ODRŽIVU BUDUĆNOST GRADA
Izazovi urbane mobilnosti i nultog zagađenja u Sarajevu
Panel diskusija „Izazovi urbane mobilnosti i nultog zagađenja u Sarajevu“, koju su organizirali Zeleni klub kojeg čine poslanici/zastupnici parlamenata u Bosni i Hercegovini i Sarajevo Film Festival, uz podršku Razvojnog programa Ujedinjenih nacija u Bosni i Hercegovini (UNDP), održana je jučer u hotelu Evropa u Sarajevu. Cilj panela je bio podizanje svijesti javnosti o aktivnostima koje mogu dovesti do nulte stope onečišćenja, akcijama u oblastima zaštite životne sredine, upotrebe čistih i obnovljivih izvora energije, energetske efikasnosti, s naglaskom na urbanu mobilnost.