Vijesti

03.10.2023.
OBILJEŽAVANJE SVJETSKOG DANA NASTAVNIKA
Načelnik Mandić nagradio najbolje nastavnike općine Centar
U povodu obilježavanja Svjetskog dana nastavnika načelnik Općine Centar Srđan Mandić ugostio je danas najbolje nastavnike dvanaest osnovnih škola sa Centra, kao i iz Centra za slušnu i govornu rehabilitaciju i uručio im prigodne nagrade.
03.10.2023.
Jesenja akcija prikupljanja kabastog otpada na području Centra
Kantonalno javno komunalno preduzeće „Rad“ tokom oktobra ove godine organizuje jesenju akciju prikupljanja kabastog otpada na području devet općina Kantona Sarajevo. Kako je planirano utvrđenim rasporedom, na području općine Centar, akcija će biti organizovana za predstojeći vikend, 7. i 8. oktobra 2023. godine.
03.10.2023.
Načelnik Mandić posjetio porodicu Vukšić
Načelnik Općine Centar Srđan Mandić zajedno sa pomoćnicom za boračko-invalidsku i socijalnu zaštitu Amrom Hašimbegović-Vučković posjetio je jučer porodicu Vukšić u Ulici Kaptol.
02.10.2023.
KULTNA SCENA ĆE VRATITI STARI SJAJ
Općina izdvojila 66.236 maraka za renoviranje kultne Otvorene scene Obala
Danas su načelnik Općine Centar Srđan Mandić i dekan Akademije scenskih umjetnosti Sarajevo Faruk Lončarević potpisali ugovor kojim se iz budžeta Općine Centar izdvaja 66.236 KM za projekat rekonstrukcije Otvorene scene Obala, na kojoj je nastala kultna predstava „Audicija“ u decembru davne 1984. godine, a proslavila je grupu mladih sarajevskih glumaca.
02.10.2023.
OPĆINA SUFINANSIRALA REKONSTRUKCIJU BIBLIOTEKE I ČITAONICE
Načelnik Mandić posjetio Srednju mašinsku tehničku školu
Načelnik Općine Centar Srđan Mandić zajedno sa pomoćnicom za obrazovanje, društvene djelatnosti, kulturu i sport Lejlom Dizdarević posjetio je danas JU „Srednja mašinska tehnička škola“ gdje je upriličeno otvaranje adaptiranih prostorija biblioteke i čitaonice.
02.10.2023.
POVODOM OBILJEŽAVANJA DJEČIJE NEDJELJE
Načelnik Mandić posjetio vrtić „Leptirić“
Danas je načelnik Općine Centar Srđan Mandić, zajedno sa pomoćnicom za obrazovanje, društvene djelatnosti, kulturu i sport Lejlom Dizdarević posjetio mališane u vrtiću „Leptirić“.
02.10.2023.
NAČELNIK MANDIĆ POSJETIO CENTRE
U centrima za zdravo starenje obilježen Međunarodni dan starijih osoba
Načelnik Općine Centar Srđan Mandić zajedno sa pomoćnicama Lejlom Dizdarević i Amrom Hašimbegović-Vučković posjetio je danas centre za zdravo starenje Općine Centar povodom obilježavanja Međunarodnog dana starijih osoba.
29.09.2023.
POZIV ZA KONFERENCIJU ZA MEDIJE
Renoviranje kultne Otvorene scene Obala
U ponedjeljak, 2. oktobra 2023. godine u 14 sati na Akademiji scenskih umjetnosti Sarajevo će biti održana konferencija za medije na kojoj će biti najavljen projekat rekonstrukcije Otvorene scene Obala na kojoj je nastala kultna predstava „Audicija“ u decembru davne 1984. godine, a proslavila je grupu mladih sarajevskih glumaca.
29.09.2023.
POVODOM MEĐUNARODNOG DANA STARIJIH OSOBA
Održana konferencija „Slavimo život“
Danas je u hotelu Holiday održana konferencija pod nazivom „Slavimo život” povodom obilježavanja 1. oktobra Međunarodnog dana starijih osoba.
29.09.2023.
VRIJEDNOST INVESTICIJE PREKO MILION MARAKA
Uskoro počinje realizacija dva velika projekta u MZ „Pionirska dolina“
Višedecenijski problem stanovnika Nahorevske ulice koja pripada području Mjesne zajednice „Pionirska dolina“ uskoro će biti riješen realizacijom dva velika infrastrukturna projekta u ukupnoj vrijednosti od 1.242.540 maraka.
29.09.2023.
USAID PROJEKAT „DIASPORA INVEST“ U SARADNJI SA OPĆINOM CENTAR
Objavljen javni poziv za dodjelu bespovratnih sredstva
Objavljen je javni poziv koji se odnosi na dostavljanje zahtjeva za dodjelu bespovratnih sredstava namijenjen za podršku kvalifikovanih i registrovanih mikro, malih i srednjih preduzeća (MSP) na području općine Centar.
29.09.2023.
GIMNASTIČKA DVORANA U FIS-U
Besplatna škola gimnastike za mališane
Općina Centar Sarajevo u saradnji sa JU „Centar za sport i rekreaciju“ realizuje projekat „Besplatna škola gimnastike“.
28.09.2023.
Održane dvije redovne sjednice Općinskog vijeća Centar
Danas su u velikoj sali Općine Centar održane nastavak 31. i 32. redovna sjednica Općinskog vijeća Centar Sarajevo.
28.09.2023.
PROJEKAT FINANSIRA OPĆINA CENTAR
Nove nadstrešnice na pet lokacija u Centru
Na osnovu ugovora kojeg su potpisali načelnik Općine Centar Srđan Mandić i predstavnik firme „Vizija“ d.o.o. nastavljena je realizacija projekta ugradnje novih nadstrešnica na autobuskim stajalištima javnog gradskog prijevoza u Centru.
28.09.2023.
HANDBALL IN U CENTRU ZA SPORT I REKREACIJU
Sportsko-inkluzivni program za djecu i mlade sa poteškoćama u razvoju
Javna ustanova Centar za sport i rekreaciju kontinuirano realizuje inkluzivni projekat za djecu i mlade sa poteškoćama u razvoju, sa područja ove lokalne zajednice.
28.09.2023.
CENTAR KULTURE I MLADIH
Sutra predstava „Ovdje ni lokum više nije rahat“
Na teatarskoj sceni Javne ustanove „Centar kulture i mladih Općine Centar“ (Ulica Jelića 1), sutra će biti odigrana monodrama pod nazivom „Ovdje ni lokum više nije rahat“.
27.09.2023.
NAČELNIK MANDIĆ POSJETIO VRTIĆ "LANE"
Općina finansirala sanaciju kuhinje i toaleta
Načelnik Općine Centar Srđan Mandić zajedno sa pomoćnicom za obrazovanje, društvene djelatnosti, kulturu i sport Lejlom Dizdarević i dopredsjedavajućom Općinskog vijeća Sarom Arslanagić posjetio je danas vrtić „Lane“ gdje su ih ugostili direktorica JU „Djeca Sarajeva“ Ilda Bekrić i saradnici.
27.09.2023.
ODBOJKAŠKI KLUB BOSNA
Načelniku Mandiću uručena zahvalnica
Načelnik Općine Centar Srđan Mandić ugostio je danas predstavnike Odbojkaškog kluba Bosna, u čijoj organizaciji je početkom septembra održan Međunarodni memorijalni turnir „Maja Đokić“ koji je podržala Općina Centar.
27.09.2023.
UPRILIČENO DRUŽENJE SA PORODILJAMA
Nastavak pronatalitetne politike Općine Centar
S obzirom na činjenicu da je u Bosni i Hercegovini u posljednjim godinama zabilježen znatan pad nataliteta, središnja sarajevska Općina u okviru pronatalitetne politike realizira projekat dodjele jednokratne novčane pomoći porodiljama, kao i projekat sufinansiranja troškova vantjelesne oplodnje.
27.09.2023.
Sutra sjednice Općinskog vijeća Centar
Nastavak 31. redovne sjednice Općinskog vijeća Centar bit će održan u četvrtak, 28. septembra 2023. godine sa početkom u 10 sati u velikoj sali Općine Centar, Mis Irbina 1. Nakon završetka 31., održat će se trideset i druga redovna sjednica Općinskog vijeća Centar Sarajevo.