Arhitektonskom fakultetu Općina Centar donirala 5.000 maraka

Iako nema direktnu nadležnost nad obrazovanjem, Općina Centar Sarajevo, predvođena načelnikom dr. Nedžadom Ajnadžićem, godinama iz budžeta izdvaja značajna finansijska sredstva za unapređenje obrazovnog procesa i poboljšanje uslova rada obrazovnih ustanova.

S tim u vezi, u prostorijama Arhitektonskog fakulteta u Sarajevu načelnik Ajnadžić i dekan Arhitektonskog fakulteta Erdin Salihović potpisali su ugovor o realizaciji finansijskih sredstava u iznosu od 5.000 KM za podršku projektima koje će fakultet realizirati u saradnji sa Općinom.

 

Dekan Salihović se zahvalio načelniku Ajnadžiću na doniranim sredstvima, te izrazio nadu da je ovo samo početak buduće uspješne saradnje.

 

-Zajedno možemo realizirati značajne projekte za ovu lokalnu zajednicu, stoga želim da znate da vam u punom kapacitetu stojimo na raspolaganju kada je u pitanju stručna saradnja u oblasti arhitekture i urbanizma. Spremni smo učestvovati u pripremanju pojedinačnih prijedloga projekata iz oblasti arhitekture i urbanizma prema prioritetima usklađenim sa Općinom, te u kreiranju i realizaciji pojedinačnih projekata vezanih za šire područje općine, ali i njeno uže jezgro, kazao je Salihović.

 

Načelnik Ajnadžić je iskazao snažno opredjeljenje Općine Centar da unaprijedi saradnju sa ovim fakultetom radi lakšeg planskog upravljanja u oblasti prostornog planiranja kao jednog od najznačajnijih razvojnih resursa Općine.

 

-Kada govorimo o ovoj oblasti želimo se više oslanjati na vaše stručno mišljenje, želimo da se uključite i dajete svoje prijedloge, primjedbe i sugestije. Siguran sam da zajedničkim radom možemo učiniti mnogo toga na dobrobit naših sugrađana, dodao je Ajnadžić.

 

Današnjoj posjeti Arhitektonskom fakultetu u ime Općine Centar prisustvovali su i savjetnik načelnika Mustafa Resić, te saradnici iz općinskih službi Samir Šehović, Eldina Šehović i Anira Dedović.

05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti