Vijesti

01.11.2023.
Sutra 10. vanredna sjednica Općinskog vijeća Centar
Deseta vanredna sjednica Općinskog vijeća Centar Sarajevo će biti održana u četvrtak, 2. novembra 2023. godine sa početkom u 9 sati u velikoj sali Općine Centar, Mis Irbina 1.
31.10.2023.
OBILJEŽAVANJE GODIŠNJICE BITKE ZA DEBELO BRDO
Položeno cvijeće i odata dužna počast šehidima i poginulim borcima
Danas je na platou ispred spomen-obilježja Debelo brdo u Ulici boraca Zlatišta, u organizaciji Odreda „Soukbunar“ i Jedinstvene organizacije boraca „Unija veterana“, a uz finansijsku podršku Općine Centar, održana centralna manifestacija u čast obilježavanja 31. godišnjice velike bitke za Debelo brdo.
31.10.2023.
NOVČANE NAGRADE ZA POSTIGNUTE REZULTATE
Načelnik Mandić ugostio uspješne sportiste
Danas je načelnik Općine Centar Srđan Mandić ugostio uspješne sportiste i uručio im novačane nagrade za postignute rezultate na takmičenjima.
30.10.2023.
PROJEKAT FINANSIRALA OPĆINA CENTAR
Završeni radovi na sanaciji stepeništa u Kalemovoj ulici
Završni su radovi na sanaciji pristupne pješačke staze i stepeništa u Kalemovoj ulici između brojeva 30-32 (Mjesna zajednica „Crni vrh-Gorica“).
30.10.2023.
JAČANJE ULOGE MJESNIH ZAJEDNICA U BiH
Postavljen video nadzor na području MZ „Crni vrh-Gorica“
U okviru projekta „Jačanje uloge mjesnih zajednica u Bosni i Hercegovini“, u kojem učestvuje i Općina Centar, a zajednički finansiraju vlade Švicarske i Švedske, a provodi UNDP BiH, tokom proteklog perioda okončano je postavljanje novih kamera za sistem video nadzora na tri lokacije na području Mjesne zajednice „Crni Vrh – Gorica“.
27.10.2023.
DUGOROČNO RJEŠAVANJE FUNKCIONIRANJA KOSOG LIFTA
Započela sanacija nadstrešnica/krovova na stanicama kosog lifta
Radnici građevinske firme „AMCO“ OD započeli su danas radove na sanaciji nadstrešnica/krovova na stanicama kosog lifta na Ciglanama.
27.10.2023.
OPĆINA CENTAR FINANSIJER PROJEKTA
Započeli radovi na sanaciji Ulice Breka Čikma
Započela je realizacija još jednog infrastrukturnog projekta na području općine Centar.
26.10.2023.
POKRENUT POSTUPAK JAVNE NABAVKE
Rekonstrukcija i proširenje dijela Nahorevske ulice
Odsjek za javne nabavke Općine Centar je u ime općinske službe pokrenuo novu proceduru javne nabavke.
26.10.2023.
Podrška Općine Centar za nastavak liječenja Lejle Nuaj
Jučer je u Općini Centar načelnik Srđan Mandić ugostio Adelu Nuaj, kćerku Lejle Nuaj iz Sarajeva koja je od februara prošle godine vezana za bolesnički krevet sa neizmjernim bolovima.
26.10.2023.
GODIŠNJICA VOJNO-POLICIJSKE AKCIJE „TREBEVIĆ 2“
Položeno cvijeće ispred mezarja ubijenih policajaca u Velikom parku
U organizaciji Udruženja pripadnika policija RBiH „Policija 1991.-1995.“ danas je obilježena 30. godišnjica od stradanja devet pripadnika Vojne policije Armije i MUP-a RBiH prilikom izvršavanja zadataka u vojno-policijskoj akciji pod nazivom „Trebević 2“.
26.10.2023.
MLADI HEROJI IZ KOMŠILUKA
Načelnik Mandić uručio zahvalnice mladim altruistima
Faris Poplata i Anur Čengić su mladi altruisti sa područja općine Centar koji brinu o svom komšiji Atifu Memiševiću koji živi u Nahorevskoj ulici 92 u potpunosti sam, a nema bližih srodnika.
26.10.2023.
NAČELNIK MANDIĆ PRISUSTVOVAO OBILJEŽAVANJU
Obilježena 78. godišnjica JU Djeca Sarajeva
Povodom obilježavanja 25. oktobra – Dana JU „Djeca Sarajeva” sinoć je u Centru za kulturu i mlade Općine Centar organiziran prigodan program gdje je proslavljen 78. rođendan vrtića ove ustanove.
25.10.2023.
OPĆINA CENTAR FINANSIJSKI PODRŽALA MANIFESTACIJU SA 10.000 KM
Nastavljena tradicija sportske „Gimnazijade“
Danas je u prisustvu predstavnika Općine Centar i Kantona Sarajevo te mnogobrojnih srednjoškolaca i njihovih nastavnika u dvorani Kulturno-sportskog centra Skenderija zvanično otvoreno najveće sportsko takmičenje sarajevskih srednjoškolaca „Gimnazijada 2023“.
25.10.2023.
Sutra 33. redovna sjednica Općinskog vijeća Centar
Trideset i treća redovna sjednica Općinskog vijeća Centar Sarajevo će biti održana u četvrtak, 26. oktobra 2023. godine sa početkom u 10 sati u velikoj sali Općine Centar, Mis Irbina 1.
25.10.2023.
NAČELNIK MANDIĆ POLOŽIO CVIJEĆE
Završena izgradnja spomen-obilježja u dvorištu škole „Vladislav Skarić“
Načelnik Općine Centar Srđan Mandić zajedno sa saradnicima, direktorom Osnovne škole „Vladislav Skarić“ Mehom Pirićem, osobljem i učenicima škole položio je danas cvijeće ispred novoizgrađenog spomen-obilježja u dvorištu Osnovne škole „Vladislav Skarić“ (Mjesna zajednica „Skenderija-Podtekija“).
25.10.2023.
POKRENUT POSTUPAK JAVNE NABAVKE
Rekonstrukcija vodovodne i kanalizacione mreže u Ulici Mice Todorović
Odsjek za javne nabavke Općine Centar je u ime općinske službe pokrenuo novu proceduru javne nabavke.
25.10.2023.
SPORAZUM IZMEĐU OPĆINE CENTAR I SAVEZA „SUMERO“
Deinstitucionalizacija osoba sa invaliditetom na području Centra
Jučer je u Općini Centar upriličeno potpisivanje sporazuma o saradnji između Općine Centar i Saveza organizacija za podršku osobama s intelektualnim teškoćama FBiH „SUMERO“.
24.10.2023.
„GRAĐANSKA INICIJATIVA ZA BOLJE I LJEPŠE SARAJEVO“
Načelnik Mandić ugostio predstavnike građana
Danas je u prostorijama Općine Centar načelnik Srđan Mandić održao sastanak sa predstavnicima grupe „Građanska inicijativa za bolje i ljepše Sarajevo“ Vesnom Bogunović, Vesnom Halebić, Kadirom Polimac i Igorom Smiljanićem.
24.10.2023.
OPĆINA CENTAR I RAZVOJNO ISTRAŽIVAČKI CENTAR SARAJEVO
Od ponedjeljka kreće projekat „Letenje u Centru - obuka za pilota dronova“
Općina Centar će u saradnji sa Udruženjem Razvojno istraživački centar Sarajevo (RIC) realizirati projekat pod nazivom “Letenje u Centru – obuka za pilota dronova" za učenike srednjih škola sa ove lokalne zajednice.
24.10.2023.
PODRŠKA TRGOVCIMA POJEDINCIMA
Javni poziv za dodjelu bespovratnih finansijskih sredstava
Na web stranici Općine Centar i u dnevnim novinama „Dnevni avaz“ u ponedjeljak, 16. oktobra 2023. godine objavljen je javni poziv za dodjelu finansijskih sredstava namijenjenih za podršku poslovanja fizičkih lica koji obavljaju trgovačku djelatnost na području Općine Centar Sarajevo za 2023. godinu.