Vijesti

17.11.2023.
POTPISAN UGOVOR U VRIJEDNOSTI OD 330.522 KM
Sanacija stepeništa i pješačke pristupne staze u naselju Ciglane
Na osnovu ugovora kojeg su potpisali načelnik Općine Centar Srđan Mandić, kao investitor, te direktor građevinske firme „Sela“ Emir Tutić, kao izvođač radova, tokom proteklog perioda započeli su radovi na sanaciji stepeništa i pješačke pristupne staze između ulica Hakije Kulenovića i Dajanli Ibrahim-bega.
17.11.2023.
PROMOTIVNI I PREVENTIVNI PROGRAMI U CILJU RAZVOJA ZDRAVOG DRUŠTVA
Održan sastanak sa direktorom JU „Porodično savjetovalište“ KS
Danas je u zgradi Općine Centar načelnik Srđan Mandić i pomoćnica načelnika za boračko-invalidsku i socijalnu zaštitu Amrom Hašimbegović-Vučković održao sastanak sa direktorom Kantonalne javne ustanove „Porodično savjetovalište“ Osmanom Šaljom.
17.11.2023.
U ponedjeljak 33. redovna sjednica Općinskog vijeća Centar
Trideset i treća redovna sjednica Općinskog vijeća Centar Sarajevo će biti održana u ponedjeljak, 20. novembra 2023. godine sa početkom u 15 sati u velikoj sali Općine Centar, Mis Irbina 1.
16.11.2023.
PROJEKAT UDRUŽENJA „ZDRAVO ŽIVI/SRETNO STARI“
Takmičenje u slikanju kroz međugeneracijsku solidarnost
Danas je u prostorijama Centra za zdravo starenje „Razigrani dani“ održano takmičenje u slikanju. Organizator ovog druženja u kojem su učestvovali članovi likovnih sekcija od najmlađe do nastarije populacije je Udruženje „Zdravo živi/sretno stari“, koje upravlja pomenutim Centrom za zdravo starenje (Patriotske lige do broja 46).
16.11.2023.
ODRŽAN NAJVEĆI SAJAM ZA RAZVOJ KARIJERE I ZAPOŠLJAVANJA MLADIH
Općina Centar jedan od izlagača na sajmu STARfest
U centru Skenderija jučer je održan najveći STARfest sajam za razvoj karijere i zapošljavanje mladih. Načelnik Općine Centar Srđan Mandić zajedno sa pomoćnicom za obrazovanje, društvene djelatnosti, kulturu i sport Lejlom Dizdarević posjetio je sajam na kojem je Općina Centar takođe imala svoj štand i prezentovala projekte za mlade.
15.11.2023.
ULICA HAKIJE KULENOVIĆA
Okončani radovi na sanaciji pješačke staze i stepeništa
Radnici građevinske firme „Sela“ okončali su radove na sanaciji pristupne pješačke staze i stepeništa u Ulici Hakije Kulenovića, preko puta završne stanice kosog lifta na Ciglanama.
15.11.2023.
ODRŽANO PREDAVANJE I PODIJELJENE TRAKICE ZA MJERENJE ŠEĆERA U KRVI
Obilježen Svjetski dan borbe protiv dijabetesa
Zdravstveni savjet Općine Centar u saradnji sa studentima završne godine Medicinskog Fakulteta u Sarajevu, a pod pokroviteljstvom Općine Centar, jučer je povodom Svjetskog dana borbe protiv dijabetesa u četiri centra za zdravo starenje „Generacija“, „Soukbunar“, „Razigrani dani“ i „Pionirska dolina“ održao predavanje na temu „Diabetes melitus“, te su podijeljene trakice za mjerenje šećera u krvi.
15.11.2023.
CENTAR KULTURE I MLADIH OPĆINE CENTAR
Završen 9. festival „Bajke za djecu i odrasle“
U nedjelju 12. novembra, završen je 9. festival „Bajke za djecu i odrasle“ u organizaciji Udruženja „Bajka“, koji je trajao deset dana u prostorima galerije i velike sale Javne ustanove „Centar kulture i mladih“.
15.11.2023.
Konferencija „Poduzetništvo u BiH: Bilans uspjeha 2023“
Pozivamo predstavnike medija da proprate konferenciju „Poduzetništvo u BiH: Bilans uspjeha 2023“, koja će se održati 16. i 17. novembra 2023. godine u hotelu Novotel Sarajevo Bristol (Fra Filipa Lastrića), u Sarajevu.
14.11.2023.
HEROJ KOJI JE POBIJEDIO TUMOR NA MOZGU
Općina Centar sufinansira troškove školarine za Afana Habibovića
Načelnik Općine Centar Srđan Mandić ugostio je danas direktora Udruženja „Srce za djecu oboljelu od raka“ Fikreta Kubata i mladog heroja Afana Habibovića koji je pobijedio tumor na mozgu.
14.11.2023.
Ugradnja nove LED rasvjete u pet ulica Općine Centar
Nakon provedene procedure odabira najpovoljnijeg ponuđača načelnik Općine Centar Srđan Mandić je zajedno sa direktorom Kantonalnog javnog komunalnog preduzeća „Park“ Adisom Bešlićem potpisao ugovor za izvođenje radova na rekonstrukciji javne rasvjete na nekoliko lokacija na području općine Centar.
14.11.2023.
„TEEN FITNESS 2023“
Besplatni treninzi za srednjoškolce iz Centra
Pod pokroviteljstvom Općine Centar, Udruženje „REFRESH“ realizuje projekat „Teen Fitness 2023“ namijenjen tinejdžerima/tinejdžerkama uzrasta od 16 do 19 godina koji pohađaju srednje škole na području općine Centar.
13.11.2023.
PROJEKAT U VRIJEDNOSTI 363.768 KM
Asfaltirana Ulica Armije RBiH na Kromolju
Radnici građevinske firme „Grakop“ tokom jučerašnjeg dana završili su asfaltiranje dijela Ulice Armije RBiH i to od spoja sa Ulicom Kromolj.
13.11.2023.
OPĆINA CENTAR IZDVOJILA 348.112 KM
Završena rekonstrukcija raskrsnice ulica Patriotske lige-Kromolj-Slatina
Radnici građevinske firme „Grakop“ završili su radove na rekonstrukciji raskrsnice ulica Patriotske lige, Kromolj i Slatina čime je riješen višedecenijski problem stanovnika okolnih naselja.
13.11.2023.
FEDERALNO MINISTARSTVO RADA I SOCIJALNE POLITIKE
Zatvoren javni poziv za kategorije energetski siromašnih domaćinstava
Javni poziv za dodjelu sredstava sa pozicije Tekućeg transfera drugim razinama vlasti i fondovima - Podrška Europske unije Bosni i Hercegovini u cilju ublažavanja negativnog socio-ekonomskog utjecaja energetske krize je zatvoren u petak, 10. novembra 2023. godine.
10.11.2023.
OPĆINA CENTAR PODRŽALA AKCIJU
Održan humanitarni turnir srednjoškolaca
U Centru za sport i rekreaciju Općine Centar Sarajevo učenici Srednje poslovno-komercijalne i trgovačke škole odigrali su finalne utakmice u fudbalu i odbojci u sklopu humanitarne akcije koju je pokrenula ova škola.
10.11.2023.
BUDŽETSKA PODRŠKA EVROPSKE UNIJE
Objavljeni javni pozivi za dodjelu sredstava za provođenje mjera energetske efikasnosti u stambenim objektima i mikro, malim i srednjim preduzećima
Fond za zaštitu okoliša Federacije Bosne i Hercegovine objavio je dva javna poziva za dodjelu sredstava za provođenje mjera energetske efikasnosti u stambenim objektima i mikro, malim i srednjim poduzećima za 2023. godinu.
10.11.2023.
GALERIJA CENTRA KULTURE I MLADIH OPĆINE CENTAR
U ponedjeljak izložba „Portreti“ Samira Hažbića
U ponedjeljak, 13. novembra biće otvorena izložba pod nazivom „Portreti“ autora Samira Hažbića u galeriji Javne ustanove „Centar kulture i mladih“ u Ulici Jelića 1.
10.11.2023.
PRONATALITETNA POLITIKA
Općina Centar nastavlja sufinansirati troškove vantjelesne oplodnje
S obzirom na činjenicu da je u Bosni i Hercegovini u posljednjim godinama zabilježen znatan pad nataliteta, središnja sarajevska Općina u okviru pronatalitetne politike već godinama realizira projekat sufinansiranja troškova vantjelesne oplodnje.
09.11.2023.
ULICE ADILA GREBE I PATRIOTSKE LIGE
Uskoro započinje rekonstrukcija kanalizacione mreže
Na osnovu sporazuma o finansiranju radova kojeg su potpisali načelnik Općine Centar Srđan Mandić i direktor Kantonalnog javnog komunalnog preduzeća „Vodovod i kanalizacija“ Rusmir Salić, uskoro bi trebala započeti realizacija dva projekta rekonstrukcije kanalizacione mreže u ulicama Adila Grebe i Patriotske lige.