Održivo pružanje usluga za starije osobe u kući u Bosni i Hercegovini

Pozivamo predstavnike medija da prisustvuju konferenciji na kojoj će biti predstavljen koncept mobilne kućne njege za starija lica i druga lica u potrebi koji Hilfswerk Kuća podrške razvija u saradnji sa Općinom Centar Sarajevo.

Konferencija će biti održana u srijedu 9.6.2021. godine u Velikoj sali Općine Centar Sarajevo sa početkom u 11 sati.

 

Medijima će se ovom prilikom obratiti regionalna direktorica Hilfswerk International za Balkan, načelnik Općine Centar, ministrica za rad, socijalnu politiku, raseljena lica i izbjeglice Kantona Sarajevo i direktorica Ustanove socijalne zaštite Hilfswerk Kuća podrške.

 

Tom prilikom bit će dodijeljeni i certifikati o uspješno završenoj obuci prve grupe njegovatelja koji su kroz projekat obučeni i koji će pružati uslugu starijim licima u Kantonu Sarajevo u nadolazećem periodu.

 

Projekat „Hilfswerk Kuća podrške - Održivo pružanje usluga za starije osobe u kući u Bosni i Hercegovini“ nastao je kao odgovor na sve veću potrebu za podrškom starijim licima u ispunjavanju svakodnevnih životnih funkcija. Projekat realizuje Hilfswerk International u partnerstvu sa Udruženjem za pomoć i razvoj Hajde. Donatori projekta su Austrijska razvojna agencija (ADA), Hilfswerk International, Else Kroner Fresenius Stiftung i općina Centar.

 

Projektom je omogućeno da se znanje i iskustvo u oblasti mobilne kućne njege iz Austrije prenese u Bosnu i Hercegovinu. Provedena je uspješna edukacija njegovatelja prema austrijskom programu što će omogućiti i zapošljavanje njegovatelja.

 

 

04.07.2024.
POZIV ZA KONFERENCIJU ZA MEDIJE
Najava prvog Sajma socijalnih usluga
04.07.2024.
UREĐENJE PJEŠAČKIH ZONA U CENTRU
Počela sanacija trotoara u Ulici Koševo
Više vijesti