Načelnik Mandić i ministar Avdić potpisali sporazum

Obezbijeđena sredstva za rekonstrukciju kotlovnice u objektu FIS-a

Danas je upriličeno potpisivanje sporazuma o sufinansiranju projekta „Sanacija, rekonstrukcija i tekuće održavanje objekta Centra za sport i rekreaciju - Sportski centar FIS“.

U ime Ministarstva kulture i sporta Kantona Sarajevo sporazum je potpisao ministar Samir Avdić, dok je u ime Općine Centar sporazum potpisao načelnik Srđan Mandić.

 

Prema odredbama ovog sporazuma pomenuto ministarstvo je rebalansom budžeta Kantona Sarajevo obezbijedilo 50.000 KM koje će biti iskorištene za rekonstrukciju kotlovnice u FIS-u, kojim u ime Općine Centar upravlja Javna ustanova „Centar za sport i rekreaciju“.

 

Ovom prilikom načelnik Mandić je kazao da ovo predstavlja uspješan nastavak dobre saradnje Općine i Ministarstva kulture i sporta KS.

 

- Tokom ove godine ministarstvo je sa 500.000 KM pomoglo izgradnju objekta Evropske kuće kulture i nacionalnih manjina u parku Kemala Montena, te je sufinansijer projekta  postavljanja spomenika posvećenog našem najboljem sportisti Mirzi Delibašiću. Kada govorimo o FIS-u, tamo su uslovi jako loši, ali mi smo odlučni i istrajni da FIS vratimo tamo gdje pripada i da bude centar za sport i rekreaciju gdje će se mladi ljudi okupljati, istakao je načelnik Mandić.

 

Za narednu godinu načelnik Mandić je najavio rekonstrukciju gimnastičkih sala i ostalih sadržaja. 

 

-Današnje potpisivanje ugovora je nastavak odlične saradnje koju imamo sa Općinom Centar. Sinergija kantonalnog i općinskih nivoa donosi samo boljitak građanima Kantona Sarajevo, naglasio je ministar Avdić.

03.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
Predstavljeni rezultati projekta „I ja mogu drugačije“
03.07.2024.
DRUŠTVENI CENTAR OPĆINE CENTAR SARAJEVO
Sutra besplatna edukacija za trudnice i mlade roditelje
03.07.2024.
OPĆINA OBEZBIJEDILA 16.444 KM
U toku radovi na sanaciji dijela Ulice Marcela Šnajdera
Više vijesti