Članovi Centra za zdravo starenje pjesmom dočekuju 2022. godinu

U prostorijama Centra za zdravo starenje u Ulici maršala Tita 12 danas je bilo veselo.

Povodom nastupajuće 2022. godine Udruženje za promociju i unapređenje zdravlja "Generacija", koje upravlja ovim Centrom, organizovalo je svečanost kako bi ispratili proteklu i u dobrom raspoloženju dočekali 2022. godinu.

 

Današnjoj svečanosti su prisustvovali gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić, načelnik Općine Centar Srđan Mandić, predsjedavajući Općinskog vijeća Centar Sejad Đozo i dopredsjedavajuća Ira Adilagić. Gradonačelnica Karić se zahvalila na pozivu i poželjela sretnu Novu 2022. godinu čijim čestitkama se pridružio i načelnik Mandić.

 

–Prilikom obilaska Centra smo vidjeli šta sve osobe koje ovdje borave rade i kakvu korist imaju od toga. Mogu reći da je ovo najbolji ispraćaj stare i doček Nove godine. Osobe treće životne dobi pokazuju nama mlađima kako se treba koristiti život na najbolji mogući način i od njih uvijek treba učiti. Svi koji su tužni ili nečim nezadovoljni neka dođu u ovaj Centar i odmah će sa našim dobrim penzionerima promijeniti svoje raspoloženje. Projekat Centra za zdravo starenje se pokazao veoma uspješnim i mogu im obećati da će i ubuduće imati svu našu podršku, kazao je načelnik Mandić.

 

Na današnjoj svečanosti izloženi su unikatni radovi, a cijeli događaj su uveličali članovi hora „Osmijeh“.

 

–Drago mi je i jako sam zadovoljan što sam i kao vijećnik i kao predsjedavajući Vijeća podržao otvaranje centara za zdravo starenje na području naše općine. Zadnji centar je otvoren na Soukbunaru u mojoj mahali. Drugi nivoi vlasti se trebaju ugledati na ovu praksu Općine Centar i smatram da u svakoj većoj mjesnoj zajednici mora biti po jedan ovakav centar. Ovdje se jedino osjećam mlađim i veselijim bez svakodnevnih problema. Mi mlađi moramo naučiti kako treba živjeti, kazao je predsjedavajući Đozo.

 

Među gostima su također bili štićenici Dječijeg doma na Bjelavama u pratnji vaspitača i direktora Tarika Smailbegovića.

 

Ovom prilikom su svim gostima uručeni simbolični pokloni dok je organizator djeci iz Doma na Bjelavama obezbijedio novogodišnje paketiće koje su uručili predstavnici Grada Sarajeva i Općine Centar.

 

Današnjoj svečanosti u ime Općine Centar su također prisustvovali savjetnik općinskog načelnika za društvene djelatnosti Draško Luković i Jasmina Fazlić, pomoćnica načelnika za boračko-invalidsku, socijalnu zaštitu i društvene djelatnosti Općine Centar.

03.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
Predstavljeni rezultati projekta „I ja mogu drugačije“
03.07.2024.
DRUŠTVENI CENTAR OPĆINE CENTAR SARAJEVO
Sutra besplatna edukacija za trudnice i mlade roditelje
03.07.2024.
OPĆINA OBEZBIJEDILA 16.444 KM
U toku radovi na sanaciji dijela Ulice Marcela Šnajdera
Više vijesti