ISPUNJENJE ZAHTJEVA GRAĐANA

U toku postavljanje još dva ležeća policajca u Ulici Nahorevska

Na zahtjev građana, a nakon završenih radova na rekonstrukciji i proširenju dijela saobraćajnice u Ulici Nahorevska, radnici Kantonalnog javnog komunalnog preduzeća „Rad“ započeli su postavljanje još dva ležeća policajca.

Prvi ležeći policajac postavlja se u Ulici Nahorevska i to na spoju sa Ulicom Fadila Jahića Španca, a drugi je planiran između brojeva 110 i 130. 

Postavljanje pomenutih ležećih policajaca bio je zahtjev građana kako bi se omogućila veća sigurnost i bezbijednost učenika koji svakodnevno na putu do škole prolaze Nahorevskom ulicom.

Da podsjetimo, projekat rekonstrukcije i proširenja dijela saobraćajnice u Ulici Nahorevska čija je ukupna vrijednost 604.656 KM, zajedničkim sredstvima finansirali su Općina Centar i Direkcija za puteve Kantona Sarajevo.

U proteklom periodu izvršeno je proširenje postojeće saobraćajnice od raskrsnice sa Ulicom Patriotske lige prema Pionirskoj dolini. Osim proširenja saobraćajnice smanjen je radijus krivine koja je bila jako nepregledna za saobraćaj motornih vozila, čime su najviše bili ugroženi pješaci. Izvršena je i sanacija postojećeg potpornog zida sa jedne strane saobraćajnice, kao i izgradnja novog armirano-betonskog zida sa zaštitnom ogradom. 

Također, u ovoj sedmici izvršeno je i polaganje novog asfalta na dijelu saobraćajnice i trotoara u Ulici Patriotske lige, i to na spoju sa Ulicom Nahorevska.