Vijesti

27.04.2023.
OPĆINA CENTAR OBEZBIJEDILA FINANSIJSKA SREDSTVA
Načelnik Mandić i direktorica Burazerović potpisali ugovor za SARTR
U prostorijama Općine Centar, načelnik Srđan Mandić jučer je potpisao ugovor u vrijednosti od 10.000 maraka sa direktoricom Sarajevskog ratnog teatra Majom Burazerović.
27.04.2023.
TEATARSKA SCENA CENTRA KULTURE I MLADIH
Večeras premijera komedije „Kako nastaje pozorišna predstava“
Polaznici škole glume starijeg uzrasta, na teatarskoj sceni Javne ustanove "Centra kulture i mladih”, čiji je osnivač Općina Centar, večeras će premijerno izvesti komediju pod nazivom „Kako nastaje pozorišna predstava”, prema motivima djela „Kako se šta pravi”, češkog autora Karela Čapeka.
27.04.2023.
PLATFORMA ZA SMANJENJE RIZIKA OD KATASTROFA U LOKALNIM ZAJEDNICAMA
Održana naučna konferencija
U utorak, 25. aprila predstavnici Općine Centar učestvovali su u naučnoj konferenciji, pod nazivom „Jačanje kapaciteta globalne platforme za smanjenje rizika od katastrofa u lokalnim zajednicama Bosne i Hercegovine“, koja je održana u Parlamentarnoj skupštini Bosne i Hercegovine.
26.04.2023.
„KAMERNOM TEATRU 55“ 20.000 KM
Općina Centar nastavlja podršku kulturnim ustanovama
Nastavljajući dugogodišnju praksu pružanja podrške institucijama kulture Općina Centar Sarajevo je iz svog budžeta za 2023. godinu ''Kamernom teatru 55'' dodijelila 20 hiljada konvertibilnih maraka.
26.04.2023.
28. SJEDNICA OPĆINSKOG VIJEĆA CENTAR
Sutra redovna sjednica
Dvadeset i osma redovna sjednica Općinskog vijeća Centar Sarajevo će biti održana u četvrtak, 27. aprila 2023. godine sa početkom u 10 sati u velikoj sali Općine Centar, Mis Irbina 1.
26.04.2023.
OPĆINSKA TAKMIČENJA IZ ZNANJA
Održano takmičenje osnovaca iz tehničke kulture
Osnovna škola „Nafija Sarajlić“ bila je domaćin održanog općinskog takmičenja učenika iz tehničke kulture, a istom je ispred Općine Centar prisustvovala predstavnica iz službe za obrazovanje, društvene djelatnosti, kulturu i sport.
26.04.2023.
PRIPREME ZA OBILJEŽAVANJE DANA OPĆINE CENTAR
Organizacioni odbor utvrdio finalni program aktivnosti
Održan je treći sastanak Organizacionog odbora za realizaciju programa aktivnosti obilježavanja Dana Općine Centar od 2. do 9. maja 2023. godine.
26.04.2023.
IZVUČENE GRUPE FUDBALSKOG TAKMIČENJA
U maju počinje turnir osnovaca Centra
Pod pokroviteljstvom Općine Centar, a u realizaciji Javne ustanove „Centar za sport i rekreaciju“ 11. maja započinje takmičenje u fudbalu učenika osnovnih škola sa područja općine Centar.
25.04.2023.
FINANSIRANJE ČLANARINA MLADIMA I OSOBAMA 65+
Načelnik Mandić potpisao dva ugovora sa direktoricom Lendo
Danas je u prostorijama Općine Centar, načelnik Srđan Mandić potpisao dva ugovora sa direktoricom JU „Biblioteka Sarajeva“ Merimom Lendo, na osnovu kojih se iz budžeta ove lokalne zajednice izdvajaju finansijska sredstva u svrhu finansiranja članarina u iznosu od 10.000 maraka za mlade i 5.000 maraka za osobe treće životne dobi.
25.04.2023.
POVODOM 22. APRILA DANA PLANETE ZEMLJE
Sadnjom stabla ispred Osnovne škole „Šip“ započelo uređenje školskog dvorišta
Jučer je u dvorištu Osnovne škole „Šip“, povodom 22. aprila - Dana planete Zemlje, načelnik Općine Centar Srđan Mandić zajedno sa učenicima zasadio je stablo četinara čime je zvanično počelo uređenje školskog dvorišta.
24.04.2023.
DRUGOG DANA RAMAZANSKOG BAJRAMA
Predstavnici Općine Centar obilježili Dan šehida
Organizacija porodica šehida i poginulih boraca općine Centar je drugog dana Ramazanskog bajrama, kada se zvanično obilježava kao Dan šehida, upriličila obilazak mezarja.
24.04.2023.
POKRENUTE PROCEDURE JAVNIH NABAVKI
Održavanje fontana na području općine Centar
Odsjek za javne nabavke Općine Centar je u ime općinskih službi pokrenulo četiri nove procedure javnih nabavki.
24.04.2023.
6. MAJ – DANI OPĆINE CENTAR
Edo Maajka nastupa u tunelu Ciglane
U subotu, 6. maja, sa početkom u 20 sati, bit će organizovan besplatan koncert u tunelu Ciglane kao poklon mladima Centra, povodom Dana Općine Centar i Dana mladih Općine Centar. Na koncertu će nastupiti reper Edo Maajka u pratnji DJ-a.
24.04.2023.
CENTAR KULTURE I MLADIH OPĆINE CENTAR
Realizovani mnogobrojni programi i projekti za djecu i mlade
Javna ustanova „Centar kulture i mladih“, čiji je osnivač Općina Centar, prošle sedmice je realizovala niz zanimljivih umjetničkih i edukativnih projekata i programa za djecu i mlade.
22.04.2023.
OBILJEŽENA 16 GODIŠNJICA
Položeno cvijeće u spomen na tragično nastradale bebe Dječijeg doma Bjelave
Predstavnici Kantona Sarajevo, Grada i općina, u subotu 22. aprila 2023. godine, zajedno sa upravom KJU „Dom za djecu bez roditeljskog staranja Bjelave“, na 16. godišnjicu stradanja šest beba koje su izgubile život u požaru u Domu na Bjelavama, položili su cvijeće na njihove mezare i spomen-obilježje na gradskom groblju „Vlakovo“.
20.04.2023.
Bajramska čestitka načelnika Mandića
Načelnik Općine Centar Sarajevo Srđan Mandić, u ime Općine i u svoje ime, čestitao je reisu-l-ulemi Islamske zajednice u BiH Huseinu ef. Kavazoviću i svim muslimanima u cijeloj Bosni i Hercegovini nastupajući Ramazanski bajram.
20.04.2023.
Javni poziv nevladinim organizacijama za predaju prijedloga projekata
Općina Centar Sarajevo raspisala je Javni poziv organizacijama civilnog društva/nevladinim organizacijama za predaju prijedloga projekata koji će biti finansirani iz budžeta Općine u 2023. godini.
20.04.2023.
TEATARSKA SCENA CENTRA KULTURE I MLADIH
U ponedjeljak predstava „Luda kuća“
U ponedjeljak, 24. aprila, na teatarskoj sceni Javne ustanove „Centar kulture i mladih“, čiji je osnivač Općina Centar, biće odigrana predstava „Luda kuća“.
20.04.2023.
HUMANITARNA AKCIJA ZA SOCIJALNO UGROŽENE MZ „BREKA“
Podijeljeno 100 prehrambenih paketa
Savjet Mjesne zajednice „Breka“ je u saradnji sa sekretarom pokrenuo ramazansku humanitarnu akciju podjele paketa sa osnovnim prehrambenim namirnicama za najugroženije stanovništvo ove mjesne zajednice. Akciji se odazvala i uprava Udruženje „Pomozi.ba“. Paketi pomoći za 100 socijalno ugroženih porodica su podijeljeni početkom ove sedmice. – Savjet naše mjesne zajednice je na osnovu terenskog rada i socijalnih karti ovom akcijom obuhvatio najugroženije stanovništvo kojima smo im podijelili pakete. Među dobitnicima pomoći najviše je bilo penzionera sa najnižim primanjima, invalidinih i nepokretnih osoba, ratnih vojnih invalida i porodica demobilisanih boraca. Našoj akciji su se odazvali iz Udruženja „Pomozi.ba“, na čemu smo im neizmjerno zahvalni, objasnila je Saliha Beha, zamjenica predsjednika Savjeta Mjesne zajednice „Breka“.
20.04.2023.
PRODUŽEN ROK PRIJAVE DO 25. APRILA
Javni oglas za prijem UN volontera u zajednici
Regionalni program lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu 2 (ReLOaD2) kojeg finansira Evropska unija (EU), a provodi Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP), objavio je javni poziv za prijem UN volontera/ke u zajednici za područje općine Centar Sarajevo.