Vijesti

09.05.2023.
ReLOaD2
Mentorski sastanak sa organizacijama civilnog društva
Poziv organizacijama civilnog društva za učešće na završnom mentorskom sastanku povodom objave rezultata javnog poziva za mlade, a u sklopu projekta Regionalni program lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu 2 (ReLOaD2) u Općini Centar Sarajevo.
08.05.2023.
OBAVJEŠTENJE IZ OPĆINE CENTAR
Ulaz u zgradu Općine iz parka
Obavještavamo građane da je od danas ulaz u zgradu Općine Centar iz parka budući da su okončani građevinski radovi u natkrivenom predulazu Općine.
08.05.2023.
PRIMJER DOBRE SARADNJE OPĆINE I GRAĐANA
Okončana velika akcija čišćenja
U okviru velike koordinirane akcija čišćenja na području općine Centar koja je trajala od 3. do 6. maja 2023. godine realizovano je čišćenje prvenstveno onih lokaliteta koji nisu obuhvaćeni programima redovnog održavanja, a u skladu sa prioritetima koje su iskazale mjesne zajednice.
08.05.2023.
PODRŠKA ZA PODUZETNIKE
U srijedu Help Desk sesija – Erasmus za mlade poduzetnice/ke
Općina Centar Sarajevo, u partnerskom djelovanju sa Općinom Novo Sarajevo, Službom za zapošljavanje Kantona Sarajevo, CEFE BiH, Internacionalnim univerzitetom BURCH, Udruženjem BIT ALLIANCE Sarajevo, Advokatom Sabinom Čelik iz Sarajeva i Knjigovodstvenim biroom AssetFin d.o.o., provodi aktivnosti projekta „LEADER: Local Economy Activation – Development through Entrepreneurship Recovery/LIDER: Aktiviranje lokalne privrede - Razvoj kroz oporavak preduzetništva“. Jedna od aktivnosti bila je i raspisivanje javnog poziva „Pokreni svoj kreativni ili ICT biznis“.
08.05.2023.
OPĆINA CENTAR IZDVOJILA 23.971 KM
Rekonstrukcija parketa u školi „Musa Ćazim Ćatić“
U petak, 5. maja, načelnik Općine Centar Srđan Mandić potpisao je ugovor sa direktoricom Osnovne škole „Musa Ćazim Ćatić“ Fatimom Prohić.
08.05.2023.
OBJAVLJEN JAVNI POZIV
Podrška samozapošljavanju mladih i unapređenju poduzetništva na području općine Centar
Općina Centar je u ponedjeljak 8. maja 2023. godine objavila javni poziv za realizaciju programa poticaja samozapošljavanja mladih i unapređenje poduzetništva iz sredstava budžeta Općine Centar Sarajevo za 2023. godinu.
08.05.2023.
OBJAVLJEN JAVNI POZIV
Podrška samozapošljavanju žena starijih od 35 godina i dugoročno nezaposlenih osoba
Na web stranici Općine Centar i u Dnevnom avazu u izdanju od 8. maja objavljen je javni poziv za realizaciju programa poticaja za unapređenje poduzetništva iz sredstava budžeta Općine Centar Sarajevo za 2023. godinu.
05.05.2023.
OBILJEŽAVANJE DANA OPĆINE CENTAR
Održana likovna radionica za učenike „Sloboda u srcu“
U povodu 2. maja – Dana Općine Centar, koji se obilježava u znak sjećanja na herojsku odbranu Sarajeva od agresorskih napada ratne 1992. godine, danas je u parku ispred zgrade Općine Centar Sarajevo upriličena likovna radionica za učenike pod nazivom „Sloboda u srcu“.
05.05.2023.
DANI OPĆINE CENTAR OD 2. DO 9. MAJA
Svečano obilježen Dan osnivanja Odreda „Soukbunar“
Centralna manifestacija povodom obilježavanja godišnjice osnivanja Odreda „Soukbunar“ održana je danas ispred spomen-obilježja „Debelo brdo“ u Trebevićkoj ulici, gdje su upisana imena 109 šehida i poginulih boraca.
05.05.2023.
DELEGACIJA OPĆINE PRISUSTVOVALA OBILJEŽAVANJU
Obilježen Dan sjećanja na ubijenu djecu Sarajeva
Na Trgu djece Sarajeva danas je održana manifestacija povodom obilježavanja Dana sjećanja na ubijenu djecu Sarajeva za vrijeme opsade od 1992. do 1995. godine.
05.05.2023.
ZBOG PROGLAŠENJA DANA ŽALOSTI
Odgođena večerašnja projekcija filma „Casablanca“
Večerašnja besplatna projekcija filma „Casablanca“, koja je trebala biti održana u drive-in kinu na velikom parkingu stadiona „Asim Ferhatović Hase“ na Koševu, je odgođena zbog proglašenja Dana žalosti u Bosni i Hercegovini.
05.05.2023.
U POVODU DANA OPĆINE CENTAR URUČENI BESPLATNI VAUČERI
Prezentovan idejni projekat Otvorenog kina 1. maj
Sinoć je u ljetnom kinu „Bosna“, nekadašnje kino „1. maj“ u Alipašinoj ulici na broju 19, upriličen događaj na kome je prezentovan idejni projekat budućeg „Otvorenog kina 1. maj“, te su uručeni besplatni vaučeri mladima za posjetu kulturnim i sportskim događajima na području ove općine.
05.05.2023.
Projektom „Hljeb i mlijeko za penzionere“ obuhvaćeno 390 korisnika
Općina Centar Sarajevo i ove godine u sklopu kontinuirane brige o najranjivijim kategorijama stanovništva realizira projekt „Hljeb i mlijeko za penzionere“ u okviru kojeg obezbjeđuje novčana sredstva za 390 socijalno ugroženih starijih sugrađana kao participaciju za kupovinu osnovnih životnih namirnica – hljeba i mlijeka.
04.05.2023.
OBILJEŽAVANJE DANA OPĆINE CENTAR OD 2. DO 9. MAJA
Održana svečana sjednica Općinskog vijeća Centar
U povodu Dana Općine Centar, koji se obilježavaju od 2. do 9. maja, danas je u velikoj sali Općine Centar održana svečana sjednica Općinskog vijeća Centar.
04.05.2023.
IZDVOJENO 5.000 MARAKA
Općina Centar finansijski podržala Atletski savez BiH
Danas su u prostorijama Općine Centar, načelnik Srđan Mandić i generalni sekretar Atletskog saveza Bosne i Hercegovine Mehmed Lokmić potpisali ugovor na osnovu kojeg se iz budžeta ove lokalne zajednice izdvajaju sredstva u iznosu od 5.000 maraka.
04.05.2023.
U POVODU DANA OPĆINE CENTAR
Otvorena izložba „Između fašizma i antifašizma“
Jučer je u prostorijama atomskog skloništa u Ulici Husrefa Redžića 4 na Ciglanama otvorena izložba fotografija pod nazivom „Između fašizma i antifašizma u 11 činova“.
04.05.2023.
ZA ČISTIJI CENTAR
Velika akcija čišćenja na području općine Centar nastavljena i danas
Velika koordinirana akcija čišćenja na području općine Centar nastavljena je i danas u ranim jutarnjim satima.
04.05.2023.
JAVNI POZIV NEVLADINIM ORGANIZACIJAMA
Izbor člana u Komisiji za odabir projekata
Općina Centar raspisala je Javni poziv organizacijama civilnog društva/nevladinim organizacijama za predlaganje kandidata/kinje za člana/icu komisije za odabir projekata po LOD metodologiji, a koji će imati finansijsku podršku iz budžeta Općine Centar.
04.05.2023.
Pokrenuta još jedna procedura javne nabavke
Odsjek za javne nabavke Općine Centar je u ime općinskih službi pokrenuo novu proceduru javne nabavke.
03.05.2023.
OBILJEŽAVANJE DANA OPĆINE CENTAR OD 2. DO 9. MAJA
Položeno cvijeće na spomen-obilježja
Drugog dana obilježavanja Dana Općine Centar, delegacije koju su činili predstavnici izvršne i predstavničke vlasti Općine Centar te boračkih udruženja, danas su obišli nekoliko lokacija gdje su položili cvijeće i odali počast poginulim braniteljima i civilnim žrtvama tokom protekle agresije na naš grad i državu Bosnu i Hercegovinu.