Vijesti

13.04.2023.
OPĆINA SUFINANSIRA ODLAZAK UČENIKA NA EKSKURZIJU
Načelnik Mandić posjetio Srednju građevinsko-geodetsku školu
Načelnik Općine Centar Srđan Mandić zajedno sa pomoćnicom za obrazovanje, društvene djelatnosti, kulturu i sport posjetio je jučer Srednju građevinsko-geodetsku školu gdje ih je ugostio direktor škole Asmir Demir.
13.04.2023.
Pokrenuta još jedna procedura javne nabavke
Odsjek za javne nabavke Općine Centar je u ime općinske službe pokrenu novu proceduru javne nabavke.
12.04.2023.
NAČELNIK MANDIĆ I DIREKTOR GARIBIJA POTPISALI SPORAZUM
Općina Centar donirala 32.000 KM za jednu porodicu iz SOS Dječijeg sela
Općina Centar iz svog budžeta obezbijedila je sredstva u iznosu od 32.000 KM kojim će biti osigurano sve što je potrebno tokom godine dana za šest dječaka i djevojčica iz jedne porodice u SOS Dječijem selu u Sarajevu. Tim povodom načelnik Općine Srđan Mandić i nacionalni direktor organizacije Malik Garibija potpisali su sporazum o saradnji.
12.04.2023.
STEPENIŠTE U ULICI LUDVIGA KUBE U NOVOM RUHU
Završni radovi na izgradnji novog stepeništa
Radnici građevinske firme „Sela“ sa poboljšanjem vremenskih prilika intenzivirali su radove na postavljanju kamenih ploča i farbanju rukohvatne ograde na novoizgrađenom stepeništu u Ulici Ludviga Kube.
12.04.2023.
SUFINANSIRANJE REDOVNIH VETERINARSKIH PREGLEDA STOKE
Općina Centar izdvojila 10.000 KM za KJP „Veterinarska stanica“
Načelnik Općine Centar Sarajevo Srđan Mandić i direktorica KJP „Veterinarska stanica“ Nasiha Spahić potpisali su jučer protokol o sufinanisranju redovnih veterinarskih pregleda stoke.
12.04.2023.
NASTAVAK FINANSIJSKE PODRŠKE
Načelnik Mandić posjetio JU „Fond Memorijala KS“
Općinski načelnik Srđan Mandić zajedno sa pomoćnicom za boračko-invalidsku i socijalnu zaštitu Jasminom Fazlić, posjetio je jučer JU „Fond memorijala KS“ te je ovom prilikom sa direktorom Ahmedom Kulanićem potpisao protokole o saradnji i podršci projektnim aktivnostima Fonda.
11.04.2023.
IZDVOJENO 5.000 MARAKA
Finansijska podrška Porodičnom savjetovalištu KS
Danas je u zgradi Općine Centar načelnik Srđan Mandić potpisao protokol sa direktorom Kantonalne javne ustanove „Porodično savjetovalište“ Osmanom Šaljom za realizaciju programskih aktivnosti ustanove u iznosu od 5.000 KM.
11.04.2023.
USPJEŠNO PROVEDENA HUMANITARNA AKCIJA
Podijeljeni prehrambeni paketi za socijalno ugrožene
Početkom aprila predstavnici mjesnih zajednica „Bardakčije“ i „Mejtaš-Bjelave“ podijelili su 50 prehrambenih paketa za najugroženije sugrađane ove dvije mjesne zajednice Općine Centar.
11.04.2023.
NAČELNIK MANDIĆ UGOSTIO ISMAILA ZULFIĆA, ISMAILA BARLOVA I LANU PUDAR
Općina Centar nagradila uspješne mlade plivače
Danas je u prostorijama Općine Centar načelnik Srđan Mandić zajedno sa pomoćnicom za obrazovanje, društvene djelatnosti, kulturu i sport Lejlom Dizdarević i vijećnikom Denisom Challengerom ugostio mlade plivače iz kluba „Spid“ Ismaila Zulfića i Ismaila Barlova i najbolju bosanskohercegovačku plivačicu Lanu Pudar.
10.04.2023.
ULICA MUHAMEDA HADŽIJAHIĆA
Okončano postavljanje kulir ploča duž novog stepeništa
Uprkos lošim vremenskim uslovima, radnici građevinske firme „Sela“ tokom protekle sedmice okončali su radove na postavljanju novih kulir ploča duž novoizgrađenog stepeništa u Ulici Muhameda Hadžijahića između brojeva 53 i 57.
10.04.2023.
OSTVARIVANJE DOPUNSKIH PRAVA BORAČKE POPULACIJE
Predaja zahtjeva za banjsko liječenje
Služba za boračko-invalidsku i socijalnu zaštitu Općine Centar obavještava pripadnike boračke populacije da mogu predati zahtjeve za ostvarivanje prava na banjsko liječenje.
10.04.2023.
GIMNASTIČKA DVORANA U FIS-U
Sutra počinje besplatna rekreacija za osobe treće životne dobi
Javna ustanova Centar za sport i rekreaciju, čiji je osnivač Općina Centar, sutra počinje sa realizacijom novog projekta rekreacije za naše sugrađane.
10.04.2023.
PRIJAVE ZA UČEŠĆE U EVALUACIONOJ KOMISIJI
Rezultati Javnog poziva članovima/icama organizacija civilnog društva
Predstavnici organizacija civilnog društva su imali mogućnost da se prijave na Javni poziv za člana evaluacione komsije od 4. do 7. aprila 2023 godine, koliko je trajao poziv.
08.04.2023.
Načelnik Mandić čestitao veliki katolički blagdan Uskrs
U povodu velikog katoličkog blagdana Uskrsa, načelnik Općine Centar Sarajevo Srđan Mandić upućuje svim vjernicima katoličke vjeroispovijesti u Bosni i Hercegovini i Vrhbosanskom nadbiskupu metropolitu monsinjoru Tomi Vukšiću iskrene i srdačne čestitke sa željama da dane praznika provedu u dobrom zdravlju i radosti, sa vjerom i nadom u bolju zajedničku budućnost.
08.04.2023.
Načelnik Mandić čestitao Svjetski dan Roma
Povodom Svjetskog dana Roma koji se obilježava 8. aprila, načelnik Općine Centar Srđan Mandić uputio je čestitku svim pripadnicima romske nacionalne manjine u Općini Centar.
07.04.2023.
ODŽAN OKRUGLI STO „ZDRAVLJE ZA SVE...“
Značajna ulaganja za poboljšanje zdravstva
U povodu 7. aprila – Svjetskog dana zdravlja, danas je u velikoj sali Općine Centar održan okrugli sto na temu „Zdravlje za sve – porodična medicina temelj zdravlja za sve“. Organizatori su Zdravstveni savjet Općine Centar, Ministarstvo zdravstva Kantona Sarajevo te Javna ustanova „Zavod za javno zdravstvo Kantona Sarajevo“.
07.04.2023.
GALERIJA CENTRA KULTURE I MLADIH
Otvorena izložba fotografija povodom Dana grada Sarajeva
Jučer je u galeriji Javne ustanove „Centar kulture i mladih“ otvorena izložba fotografija povodom 6. aprila, Dana grada Sarajeva.
07.04.2023.
OBILJEŽEN DAN PRVE I DRUGE GIMNAZIJE SARAJEVO
Načelnik Mandić prisustvovao svečanim priredbama
Jučer su održane svečane priredbe povodom obilježavanja Dana škole Prve i Druge gimnazije Sarajevo. Priredbama su u ime Općine Centar prisustvovali načelnik Srđan Mandić sa pomoćnicom za obrazovanje, društvene djelatnosti, kulturu i sport Lejlom Dizdarević, a načelnik se učenicima i gostima kratko obratio.
07.04.2023.
Projektom „Hljeb i mlijeko za penzionere“ obuhvaćeno 389 korisnika
Općina Centar Sarajevo i ove godine u sklopu kontinuirane brige o najranjivijim kategorijama stanovništva realizira projekt „Hljeb i mlijeko za penzionere“ u okviru kojeg obezbjeđuje novčana sredstva za 389 socijalno ugroženih starijih sugrađana kao participaciju za kupovinu osnovnih životnih namirnica – hljeba i mlijeka.
07.04.2023.
CENTAR ZA SPORT I REKREACIJU
Fotogalerija kultnog FIS-a
Javna ustanova „Centar za sport i rekreaciju" koja u ime Općine Centar upravlja i održava objekat FIS, poziva sve građanke/građane koji posjeduju fotografije, video ili bilo kakav drugi vid materijala vezan za objekat FIS, da im isti dostave na korištenje, odnosno kopiranje (bez naknade).