Vijesti

20.07.2018.
Održana 27. sjednica Općinskog vijeća Centar
U četvrtak, 19. jula 2018. godine održana je 27. redovna sjednica Općinskog vijeća Centar. Sjednicu je vodila Karolina Karačić, predsjedavajuća Općinskog vijeća.
20.07.2018.
Preko 100 mališana potpuno besplatno pohađa školu nogometa
Općina Centar iz godine u godinu obezbjeđuje sve značajnija sredstva za sport, iako ta oblast nije u njenoj direktnoj nadležnosti. Sport je izazov današnjice za mlade ljude, a društvena zajednica ima zadatak da ih usmjerava na ispravan put i u tom smislu Općina je realizujući mnogobrojne projekte u proteklom periodu pokazala svoje opredjeljenje da pomogne razvoj sporta i sportista, ne samo u Centru već i u cijeloj Bosni i Hercegovini.
20.07.2018.
Novo igralište za boćanje u parku Hastahana
Radnici građevinske firme „Grakop“ iz Kiseljaka okončali su radove na uređenju igrališta za boćanje na lokalitetu parka Hastahana. Investitor ovog projekta je Općina Centar.
20.07.2018.
Općina Centar nastavlja podršku radu Udruženja penzionera
U Općini Centar je upriličeno potpisivanje protokola kojim Općina Centar iz svog budžeta izdvaja iznos od 4.000 KM Udruženju penzionera Općine Centar za podršku u radu.
19.07.2018.
Okončan međunarodni javni poziv za iskazivanje interesa za modernizaciju stadiona na Koševu
Općinsko vijeće Centar je na sjednici održanoj 4. decembra 2017. godine usvojilo Odluku o pokretanju postupka utvrđivanja tržišnog interesa potencijalnih privatnih partnera u realizaciji projekta modernizacije kompleksa Olimpijskog stadiona „Asim Ferhatović Hase“ na Koševu.
19.07.2018.
Za manifestaciju „Igman 2018“ Općina Centar izdvojila 5.000 KM
U Općini Centar je upriličeno potpisivanje protokola kojim Općina Centar iz svog budžeta izdvaja iznos od 5.000 KM za sufinansiranje organizacije tradicionalne manifestacije „Odbrana Bosne i Hercegovine - Igman 2018“.
19.07.2018.
Projekt „Fitness ljeto 2018“ nastavlja se i u augustu
Kako je javnost upoznata, od početka jula realizira se projekt „Fitness ljeto 2018“, gdje veliki broj zaljubljenika sporta i zdravog načina života svih starosnih kategorija, na terenu Atletskog kluba „Sarajevo“ vježbaju dva puta sedmično. Ovaj projekt već drugu godinu zaredom provodi Udruženje građana „Klub sporta Fit & Fun LN1“ uz finansijsku podršku Općine Centar.
19.07.2018.
Općina Centar učestvuje u projektu UN ''Dijalog za budućnost''
Općina Centar Sarajevo, na čelu sa načelnikom dr. Nedžadom Ajnadžićem, učestvuje zajedno sa drugim općinama i gradovima na području cijele Bosne i Hercegovine u drugoj fazi projekta ''Dijalog za budućnost: Promovisanje društvene kohezije i raznolikosti u Bosni i Hercegovini''.
18.07.2018.
Načelnik Ajnadžić obišao gradilišta na području Centra
Načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić je zajedno sa saradnicima obišao aktivna gradilišta na području ove lokalne zajednice.
18.07.2018.
Projekat „Fitness ljeto 2018“ okuplja sve više učesnika
„Fitness ljeto 2018“ na terenu Atletskog kluba „Sarajevo“, projekat koji realizuje Udruženje građana „Klub sporta Fit & Fun LN1“ uz finansijsku podršku Općine Centar, privlači sve veći broj zaljubljenika sporta i zdravih stilova života svih starosnih kategorija koji dva puta sedmično uživaju u dobroj zabavi, ali i izuzetno ozbiljnim treninzima.
18.07.2018.
Sutra sjednica Općinskog vijeća Centar
U četvrtak, 19. jula 2018. godine u 15 sati će biti održana 27. redovna sjednica Općinskog vijeća Centar Sarajevo u velikoj sali Općine Centar (Mis Irbina 1).
17.07.2018.
Protest protiv neistine
Iako Općina Centar uglavnom ne reagira u javnosti na često iznesene neistine o njenom radu te projektima koje realizira, ovog puta upućujemo protest protiv neistine koju je izrekao gospodin Fuad Babić, koordinator za klizišta Zavoda za izgradnju Kantona Sarajevo, objavljenu u listu Oslobođenje dana 17. jula 2018. godine, a u vezi sa stanjem klizišta u naselju Ciglane u ulicama Hakije Kulenovića i Husrefa Redžića.
17.07.2018.
Načelnik Ajnadžić razgovarao sa građanima Marijin Dvora
Načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić razgovarao je danas sa građanima koji žive na području Mjesne zajednice Marijin Dvor, a u funkciji pripreme za sjednicu Općinskog vijeća Centar zakazanu za 19. juli kada će biti na dnevnom redu izmjene Regulacionog plana za to područje.
17.07.2018.
Završni radovi na proširenju i uređenju dijela saobraćajnice u Ulici Abdurahmana Muharemije
Tokom protekle sedmice radnici građevinske firme „Grakop“ iz Kiseljaka su okončali asfaltiranje dijela saobraćajnice u Ulici Abdurahmana Muharemije (Mjesna zajednica „Betanija-Šip“).
17.07.2018.
Duže radno vrijeme ugostiteljskih objekata u vrijeme SFF
Odlukom o radnom vremenu u određenim djelatnostima na području općine Centar Sarajevo propisano je, između ostalog, da je radno vrijeme ugostiteljskih objekata (uključujući ljetne bašte ispred ugostiteljskih objekata, kao i slobodnostojeće otvorene bašte) do 24 sata. Ovom odlukom je također propisano da ugostiteljski objekti mogu, izuzetno, raditi i nakon 24 sata, kao što je to u vrijeme trajanja određenih manifestacija.
17.07.2018.
Općina Centar subvencionira troškove javnog prevoza za socijalno ugrožene penzionere
U nastojanju da što više pomogne penzionerima koji su u stanju socijalne potrebe Općina Centar Sarajevo, predvođena načelnikom dr. Nedžadom Ajnadžićem realizira još jedan novi projekat.
16.07.2018.
Završne pripreme za izgradnju savremenog kosog lifta na Ciglanama
Načelnik Općine Centar Sarajevo dr. Nedžad Ajnadžić je u ponedjeljak, 16. jula 2018. godine primio u Općini direktora KJKP GRAS Avdu Vatrića sa saradnicima i tom prilikom je razgovarano o završnim koracima i pripremama za početak izgradnje novog savremenog kosog lifta na Ciglanama, projekt koji finansira Općina Centar.
16.07.2018.
Zahvaljujući projektu podrške za vantjelesnu oplodnju rođene četiri bebe
Iako zdravstvo nije u nadležnosti jedinica lokalne samouprave, Općina Centar godinama unazad izdvaja iz budžeta značajna sredstva za pomenutu oblast.
14.07.2018.
Preko 600 penzionera uživalo u jednodnevnom izletu u Ajdinovićima
Na inicijativu načelnika Općine Centar dr. Nedžada Ajnadžića i Općinskog vijeća Centar preko 600 penzionera sa područja ove lokalne zajednice uživalo je jučer na jednodnevnom izletu u sportsko-rekreativnom centru Ajdinovići koji se nalazi na području opštine Olovo.
13.07.2018.
Uskoro izgradnja novog ciciban i sportskog igrališta na Kromolju
U Ulici Armije RBiH na Kromolju preko puta brojeva 16 i 16a planirana je izgradnja dječijeg ciciban igrališta i sportske plohe.