Vijesti

14.11.2018.
Završeni radovi na uređenju dijela Ulice Armije RBiH na Kromolju
Prema planiranoj dinamici radova, krajem protekle sedmice radnici građevinske firme „Grakop“ iz Kiseljaka su okončali realizaciju druge faze projekta sanacije dijela Ulice Armije RBiH na Kromolju (Mjesna zajednica „Betanija-Šip“).
14.11.2018.
Uspostavljanje saradnje Općine Centar sa Opštinom Tuzi iz Podgorice
Predstavnici Opštine Tuzi iz Crne Gore su u srijedu, 14. novembra 2018. godine posjetili Općinu Centar Sarajevo gdje ih je ugostio načelnik dr. Nedžad Ajnadžić.
14.11.2018.
Održana javna rasprava o Nacrtu budžeta Općine Centar za 2019. godinu
U prostorijama Centra za zdravo starenje općine Centar u utorak, 13. novembra 2018. godine održana je druga javna rasprava o nacrtima budžeta Općine Centar Sarajevo i programa rada Općinskog vijeća Centar za 2019. godinu.
13.11.2018.
Započela sanacija oštećenja u Kranjčevićevoj ulici
Tokom jučerašnjeg dana započeli su radovi na sanaciji oštećenih dijelova saobraćajnice u Kranjčevićevoj ulici.
13.11.2018.
Poziv nezaposlenim ženama za učešće u projektu Akademija poduzetništva žena
Na osnovu Memoranduma o razumijevanju i saradnji između Općine Centar Sarajevo i Javne ustanove „Služba za zapošljavanje Kantona Sarajevo“ kojeg su 5. aprila 2018. godine potpisali općinski načelnik dr. Nedžad Ajnadžić i direktor Službe za zapošljavanje KS Midhat Osmanbegović, obavještavamo zainteresirane nezaposlene žene i poduzetnice sa područja Kantona Sarajevo, starosti od 18 do 50 godina, da se prijave za učešće u projektu ''Akademija poduzetništva žena''.
13.11.2018.
Za jednokratne socijalne pomoći Općina Centar izdvojila 130.000 KM
Općina Centar Sarajevo predvođena načelnikom dr. Nedžadom Ajnadžićem godinama pokazuje senzibilitet prema osobama koje se nalaze u stanju socijalne potrebe. Jedan u nizu primjera je izdvajanje finansijskih sredstava u svrhu jednokratne novčane pomoći za socijalno ugrožene porodice. U ovogodišnjem budžetu Općine Centar za tu namjenu obezbijeđeno je 130.000 maraka, a sa takvom praksom će se nastaviti i ubuduće.
13.11.2018.
Uspostavljanje saradnje između Općine Centar Sarajevo i italijanskih općina
Načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić ugostio je ambasadora Republike Italije u Bosni i Hercegovini Nicolu Minasija.
12.11.2018.
Započelo asfaltiranje Kemal-begove ulice u Centru
Tokom dana radnici građevinske firme „Mibral“ iz Sarajeva su započeli sa radovima na uređenju i asfaltiranju Kemal-begove ulice u Centru Sarajeva.
12.11.2018.
Poziv građanima za učešće u humanitarnoj akciji
Povodom obilježavanja Vikenda humanosti, a prema preporukama Međunarodne Federacije društva Crvenog krsta i Crvenog polumjeseca i smjernicama Crvenog križa/krsta Federacije BiH, Služba za civilnu zaštitu i mjesne zajednice Općine Centar organizuje zajedničku humanitarnu akciju prikupljanja pomoći koja će biti upućena na najugroženije destinacije gdje se nalaze migranti.
12.11.2018.
Sutra javna rasprava o Nacrtu budžeta Općine Centar za 2019. godinu
Prema rasporedu održavanja javnih rasprava o Nacrtu budžeta Općine Centar Sarajevo za 2019. godinu, u utorak, 13. novembra 2018. godine u 17 sati u prostorijama Centra za zdravo starenje (Titova 12) će biti održana javna rasprava za područja mjesnih zajednica: ''Soukbunar'', ''Skenderija-Podtekija'', ''Trg oslobođenja-Centar'', ''Marijin dvor'' i ''Crni vrh-Gorica''.
12.11.2018.
Općina Centar nastavlja pomagati održivi povratak
U budžetu za 2018. godinu Općina Centar Sarajevo je izdvojila finansijska sredstva za pomoć Programu održivog povratka općinama, nevladinim organizacijama i pojedincima za sufinansiranje rješavanja infrastrukturnih problema povratnika i obnovu vjerskih objekata, te pojedincima povratnicima za sanaciju stambenih jedinica, pomoćnih objekata ili nabavku opreme i materijala za poljoprivredu.
09.11.2018.
Za Centar „Vladimir Nazor“ Općina izdvojila 4.500 KM
Općina Centar nastavlja sa dugogodišnjom tradicijom saradnje i pružanja finansijske pomoći Centru za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju „Vladimir Nazor“.
09.11.2018.
Izgradnja spomen-obilježja Lasta planirana u aprilu naredne godine
Predstavnici Udruženja veterana pripadnika Odreda policije za specijalne namjene „Lasta“ su na sastanku sa načelnikom Općine Centar dr. Nedžadom Ajnadžićem i njegovim saradnicima dogovorili naredne korake procedure za dobijanje potrebnih odobrenja za izgradnju spomen-obilježja u čast poginulim pripadnicima ovog odreda.
09.11.2018.
Poziv građanima za učešće u humanitarnoj akciji
Povodom obilježavanja Vikenda humanosti, a prema preporukama Međunarodne Federacije društva Crvenog krsta i Crvenog polumjeseca i smjernicama Crvenog križa/krsta Federacije BiH, Služba za civilnu zaštitu i mjesne zajednice Općine Centar organizuje zajedničku humanitarnu akciju prikupljanja pomoći koja će biti upućena na najugroženije destinacije gdje se nalaze migranti.
08.11.2018.
Nastavak podrške radu Zemaljskog muzeja Bosne i Hercegovine
Načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić je tokom svoje današnje posjete Zemaljskom muzeju BiH potpisao sa v.d. direktorom ove institucije Mirsadom Sijarićem protokol kojim je predviđeno da se iz budžeta Općine Centar uplati 500.000 KM za sufinansiranje rada ove institucije kulture.
08.11.2018.
Saradnja na polju kulture i ekonomije između Općine Centar Sarajevo i Općine Ptuj iz Slovenije
Delegacija Općine Ptuj iz Slovenije ovih dana boravi u zvaničnoj posjeti Općini Centar Sarajevo.
08.11.2018.
Odgađa se nastavak 29. redovne sjednice Općinskog vijeća
S obzirom na najave vijećnika Naše stranke, SDP-a, DF-a, GS-a, te vijećnice SPU Sonje Akšamije da neće prisustvovati nastavku 29. redovne sjednice Općinskog vijeća, rukovodstvo Vijeća je donijelo odluku da se održavanje sjednice zakazane za četvrtak 8. novembar 2018. godine odgodi.
08.11.2018.
Održana prva javna rasprava o Nacrtu budžeta Općine Centar za 2019. godinu
U prostorijama Centra za zdravo starenje općine Centar u utorak, 6. novembra 2018. godine održana je prva javna rasprava o Nacrtu budžeta Općine Centar Sarajevo za 2019. godinu.
07.11.2018.
Potpisan ugovor o poslovnoj saradnji Općine Centar i BBI banke
U prostorijama Općine Centar u srijedu, 7. novembra 2018. godine načelnik dr. Nedžad Ajnadžić i direktor Bosna Bank International d.d. Sarajevo Amer Bukvić potpisali su ugovor o poslovnoj saradnji Općine i ove banke. Ovim činom je zvanično uspostavljena povoljna finansijska linija za privredne subjekte registrovane na području općine Centar.
07.11.2018.
Predstavnici Općine Ptuj u posjeti Centru
Delegacija Općine Ptuj iz Slovenije, u srijedu 7. novembra 2018. godine, predvođena županom Miranom Senčarom posjetila je Općinu Centar Sarajevo gdje ih je ugostio načelnik dr. Nedžad Ajnadžić sa svojim saradnicima.