Sutra otvaranje „Centra za izvrsnost u poduzetništvu Sarajevo“

Pozivamo predstavnike medija da proprate zvanično otvaranje „Centra za izvrsnost u poduzetništvu Sarajevo“ koje će se održati u četvrtak, 3. septembra 2020. godine sa početkom u 12 sati u Sarajevu (Avde Jabučice 52).

Centar je uspostavljen zahvaljujući podršci Evropske unije kroz projekat EU4Business, a omogućiti će dugoročnu podršku mladim poduzetnicima u pokretanju novih biznisa i kreiranju radnih mjesta.

Izjave za medije će se održati u 11,30 sati, a medijima će se obratiti:

-Nj. E. Johann Sattler, šef Delegacije EU u BiH i specijalni predstavnik EU u BiH

-Prof. dr. Nedžad Ajnadžić, Načelnik Općine Centar Sarajevo

-Abid Mešetović, ACKE Creative Studio (vlasnik/pokretač jednog od podržanih biznisa)

Uz svečano otvaranje Centra biće promovisana prva generacija od osam mladih poduzetnika, koji su u sklopu Centra već dobili stručnu i finansijsku podršku za razvoju svojih poslovnih poduhvata.

Osnivač Centra je lokalno partnerstvo Centar Sarajevo, jedno je od pet lokalnih partnerstava uspostavljenih kroz EU4Business projekat, koji će zajednički koordinirati aktivnosti na podržavanju poduzetništva kao jednog od glavnih pokretača ekonomskog razvoja. Pokretači ovog partnerstva su Općina Centar, Udruženje CEFE BiH, Služba za zapošljavanje Kantona Sarajevo, Internacionalni Burch univerzitet, Bit Alijansa i DVC Solutions d.o.o., a tokom ceremonije otvaranja partnerstvu će se priključiti i novi članovi, među kojima su Ministarstvo rada, socijalne politike, raseljenih lica i izbjeglica Kantona Sarajevo, Ministarstvo privrede Kantona Sarajevo, BH Telecom, Fondacija Mozaik, BC Networks  i  Dizart d.o.o. Sarajevo.

EU4Business potiče razvoj poduzetništva, izvozno orijentisanih sektora, turizma i poljoprivrede, kao i ruralni razvoj u BiH. Program je vrijedan 16,1 miliona eura, a zajednički ga finansiraju Evropska unija (15 miliona eura) i Savezna Republika Njemačka (1,1 miliona eura). Projekat zajedno provode GIZ, ILO i UNDP, od aprila 2018. godine do marta 2022. godine.

Za više informacija o EU4Business projektu posjetite: www.eu4.business.ba

Za dodatne informacije, molimo Vas da kontaktirate:

Dženan Trbić, menadžer Centra za izvrsnost u poduzetništvu

Tel.: +387 61 211 091, e-mail: dzenan.trbic@cefebih.org

05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti